• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4849 -
  • ۱۳۹۹ دوشنبه ۶ بهمن

محيط زيست

«فيروز» ۴  يوزپلنگ  ديگر  را  به  توران كشاند

مديركل محيط‌زيست استان سمنان با بيان اينكه «فيروز» چهار يوزپلنگ ديگر را به توران بيارجمند شاهرود كشاند، گفت: تصاوير دوربين تله‌اي رويت پنج يوز را تاييد كرده‌اند.
به گزارش مهر، امير عبدوس ضمن بيان اينكه بررسي تصاوير دوربين‌ها نشان مي‌دهد كه يوز نر معروف پارك ملي توران يعني فيروز و يوز مادر خانواده به نام تلخاب كه خردادماه امسال با سه توله‌اش مورد شناسايي قرار گرفته بودند در يك نقطه و به فاصله يك روز تصويربرداري شدند، ابراز داشت: مشاهده اين دو يوز نر و ماده در يك نقطه احتمال تلاقي اين دو و انجام جفت‌گيري و بارداري مجدد مادر خانواده را بالا مي‌برد. او ضمن بيان اينكه اين مادر ٢٤ آذرماه امسال نيز به همراه سه توله‌اش در نقطه ديگري كه فيروز هم در آنجا تردد دارد نيز مشاهده‌ شده بود، افزود: دوربين‌هاي تله‌اي منطقه همه اين وقايع را ثبت و كار تحقيقاتي پيرامون آن در حال انجام است. مديركل محيط‌زيست استان سمنان با بيان اينكه درخت خاصي هميشه محل علامت‌گذاري فيروز بود و تقريبا در تمام سال فقط فيروز در اينجا مشاهده مي‌شد، ابراز داشت: طي چند روز گذشته اين مكان شاهد حضور يوز ديگري به نام فِقِه بوده است. فقه تا به‌ حال هميشه تنها ديده شد و جنسيتش هنوز براي ما مشخص نيست، اما علامت‌گذاري او در محل هميشه فيروز موضوع قابل‌ ملاحظه‌اي است كه ذهن ما را شديدا درگير احتمال ماده بودنش مي‌كند. عبدوس ضمن بيان اينكه ‌جز فقه سه يوز ديگر هم به محل علامت‌گذاري فيروز آمدند، تصريح كرد: ساعت ١١ شب اول دي‌ماه ٩٩ يك يوز و در ششم دي‌ماه نيز دو يوز در ساعت‌هاي پنج و نيم صبح و هشت و نيم شب به محل دائمي علامت‌گذاري فيروز آمده‌اند كه هر سه تصوير از سمت چپ بدن آنهاست و تاكنون تصويري از آنها نداشتيم. او با بيان اينكه احتمال دارد هر يك از آنها جديد يا اينكه يوزهايي باشند كه از سمت چپ بدن‌شان تصوير نداشتيم، افزود: به ‌هر حال سه شناسنامه با كدهاي ١٢ و ١٣ و ١٤ براي آنها ايجاد شد كه با ثبت تصاوير بعدي بتوان با اطمينان بيشتري در موردشان اظهارنظر كرد. مديركل محيط‌زيست استان سمنان در پاسخ به اين پرسش كه نامگذاري‌ها از كجا مي‌آيند، اضافه كرد: واقعيت اينكه هنوز يوزهاي شناسايي‌ شده نامگذاري نشدند آنها را با نام مكاني كه اولين‌بار ديده شده‌اند، ثبت كرده‌ايم. دهانه فِقِه نام محلي است كه اولين‌بار فِقِه را ديده بوديم، در آينده نام‌هاي  برازنده‌اي   براي‌شان  انتخاب  خواهيم  كرد.

كم‌بارشي  در ايران نگران‌كننده است

رييس مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي ضمن اشاره به اينكه كم‌بارشي در ايران نگران‌كننده است، گفت: تاكنون تنها ۳۰ درصد از بارندگي سالانه براي تامين آب كشور اتفاق افتاده است.
به گزارش ايسنا، احد وظيفه ضمن اشاره به اينكه جمع‌بندي ايستگاه‌هاي هواشناسي نشان مي‌دهد كه در حال حاضر بارش‌ها در كل كشور ۲۵ درصد كمتر از نرمال است، اظهار كرد: به‌طور كلي تاكنون در ايران ۶۸ ميليمتر بارش داشته‌ايم؛ اين درحالي است كه ميزان نرمال بارش در كشور از  مهرماه تا  اوايل بهمن حدود ۹۱ ميليمتر  است. 
او با بيان اينكه بارش‌ها در استان‌هاي هرمزگان و سيستان و بلوچستان در وضعيت بسيار نامناسبي است، تصريح كرد: در هرمزگان طي چهار ماه اخير فقط حدود ۱۰ ميليمتر بارش گزارش شده است. اين در حالي است كه ميانگين بلندمدت بارش‌ها در استان هرمزگان طي اين بازه زماني حدود  ۷۲ ميليمتر  است.
وظيفه ادامه داد: در استان سيستان و بلوچستان نيز از ابتداي مهرماه تاكنون ۴.۸ ميليمتر بارش داشته‌ايم در حالي كه ميانگين بلندمدت بارش‌ها در اين استان ۳۴ ميليمتر گزارش شده است. رييس مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي در ادامه با اشاره به اينكه به‌طور كلي وضعيت ساير استان‌ها چه نسبت به سال گذشته و چه نسبت به ميانگين بلندمدت جالب نيست، گفت: براي مثال در كرمان با ۵۰ درصد كم بارشي نسبت به ميانگين بلندمدت مواجه هستيم. وظيفه با بيان اينكه اكنون به ميانه‌هاي سال آبي رسيده‌ايم و تاكنون فقط ۳۰ درصد از بارندگي سالانه براي تامين آب كشور را داشته‌ايم، اظهار كرد: از اين‌رو ۷۰ درصد از بارش سالانه تامين نشده و اين مساله نگران‌كننده است. به گفته او دماي هوا نيز در كشور بالاتر از حد نرمال است و اين وضعيت سبب مي‌شود كه به‌ويژه در حوزه زاگرس ذخيره برفي و روان‌آب‌ها به‌ شدت كاهش يابد. در نتيجه دِبي رودخانه‌ها نيز در فصل گرم سال بسيار كمتر از شرايط نرمال خواهد بود كه نگراني‌هايي را در حوزه كشاورزي و حتي تامين آب مناطق روستايي و شهري به ‌دنبال دارد. رييس مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي با تاكيد بر اينكه بر اساس خروجي مدل‌هاي عددي دماي هوا در كشور به‌ويژه در نيمه غربي و جنوبي كماكان بيشتر از نرمال پيش‌بيني مي‌شود، تصريح كرد: چشم‌انداز خوبي نيز براي بارش‌ها  طي ماه‌هاي آينده نمي‌توانيم  متصور  باشيم.
وظيفه در ادامه اظهار كرد: اين احتمال وجود دارد كه در اسفند و فروردين ماه وضعيت بارش‌ها در ايران كمي بهتر شود، اما با توجه به كاهش شديد بارش‌ها در دي و بهمن ماه، كمبودها در حوزه بارش جبران نمي‌شود. از اين‌رو سال آبي با كم بارشي مطلق به پايان مي‌رسد.
رييس مركز ملي خشكسالي و مديريت بحران سازمان هواشناسي با اشاره به اينكه با توجه به اين شرايط كم بارشي فراگير و خشكسالي گسترده در ايران دور از انتظار نيست، گفت: در بيشتر استان‌هاي كشور در جنوب، جنوب شرق، جنوب غرب و شرق اين شرايط محسوس خواهد بود حتي براي استان‌هاي شمالي كشور به ‌ويژه گلستان نيز وضعيت خوبي  پيش‌بيني  نمي‌شود.
وظيفه در پايان با بيان اينكه در حال‌ حاضر در دوره خشكسالي هواشناسي هستيم، تصريح كرد: پيش‌بيني مي‌شود كه تا پايان سال آبي خشكسالي در حد متوسط و شديد در كشور باشد، بنابراين انتظار مي‌رود كه دستگاه‌هاي متولي به‌ ويژه وزارت نيرو براي ذخيره آب در كشور و مديريت بهينه آن برنامه‌ريزي كنند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون