سرخط خبرها
گواهي انطباق اجباري شد| از ابتداي آذر ماه صدور گواهي انطباق از سوي شركتهاي بازرسي به عراق اجباري شده است. مسوول دفتر تجاري عراق در سازمان توسعه و تجارت ايران از صادرات سه ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار كالا به عراق خبر داد. مجيد قربانيفراز، مسوول دفتر تجاري عراق در سازمان توسعه تجارت ايران در خصوص ميزان صادرات طي هشت ماه گذشته به كشور عراق، به ايلنا گفت: طي هشت ماه گذشته ميزان صادرات ايران به عراق رقمي به ارزش سه ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار بوده و ميزان صادرات خدمات فني و مهندسي نيز در اين مدت به ۴۰۰ ميليون دلار رسيده است. وي با اعلام اين خبر كه صدور گواهي انطباق (coc) براي صادرات مواد غذايي اجباري شده است، تصريح كرد: از ابتداي آذر ماه صدور گواهي انطباق از سوي شركتهاي بازرسي به عراق اجباري شده است.
روسيه كاهش توليد نفت نميدهد|معاون اول نخستوزير روسيه گفت: تصميم اوپك براي عدم كاهش توليد نفت خود باعث شده روسيه نيز برنامه كاهش توليد نفت خود را رها كند. ايگور شوال اف، معاون اول نخست وزير روسيه به شبكه تلويزيوني TV روسيه گفت: كارشناسان ميگويند يكي از دلايل اصلي سقوط قيمت نفت اين است كه برخي كشورهاي عربي توليدكننده نفت به دنبال بيرون راندن نفت شيل از بازار بينالمللي هستند. اگر اين اقدامات اوپك با هدف تثبيت موضع خود در بازار صورت ميگيرد ما نبايد در حال حاضر براي پايينآوردن مواضع خود كاري انجام دهيم.
اتصال آسياي ميانه به خليج فارس|كمتر از دو روز ديگر پروژه
راه آهن گرگان- اينچه برون با حضور سه رييسجمهور كشورهاي ايران، تركمنستان و قزاقستان به بهرهبرداري ميرسد. با توجه به اينكه اين مسير ريلي به لحاظ كريدور در بين سه كشور قرار دارد و داراي ترانزيت كالا و مسافر است، ميتواند نقش اساسي براي افزايش مبادلات تجاري سه كشور ايران، تركمنستان و قزاقستان را فراهم كند.
تجارت خارجي 57 ميليارد دلاري ايران| حجم تجارت خارجي ايران در
هشت ماهه سال جاري به 56 ميليارد و 972 ميليون دلار رسيد. بر اساس آمار گمرك جمهوري اسلامي ايران در هشت ماهه امسال صادرات ايران بدون احتساب ميعانات گازي به رقم 22 ميليارد و 718 ميليون دلار رسيده است. همچنين ارزش واردات ايران در اين مدت برابر 34 ميليارد و 254 ميليون دلار بوده است. به اين ترتيب در هشت ماه سال جاري تراز تجاري ايران بدون احتساب ميعانات گازي منفي 11 ميليارد و 536 ميليون دلار است.
تشكيل منطقه ويژه انرژيهاي تجديدپذير | معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي از ايجاد منطقه ويژه انرژيهاي تجديدپذير در كشور خبر داد. هوشنگ فلاحتيان به ايسنا، خاطرنشان كرد: راهبرد جديد وزارت نيرو مبتني بر توسعه انرژيهاي تجديدپذير به ويژه انرژيهاي خورشيدي و بادي است. يكي از مناطق بسيار مستعد و داراي پتانسيل براي نصب نيروگاههاي بادي منطقه خواف در خراسان است كه تعداد زيادي موافقت اصولي نيروگاه بادي با سرمايهگذاري بخش خصوصي صادر شده و تعدادي از اين موافقتهاي اصولي در شرف اجرا قرار گرفته است. وي از ساخت دستكم ۲۰۰ مگاوات نيروگاه بادي جديد در منطقه خواف از انتهاي ۱۳۹۳ تا پايان ۱۳۹۴ خبر داد و گفت: پيشنهادي مطرح شده است كه منطقه خواف را با عنوان منطقه ويژه انرژيهاي تجديدپذير نامگذاري كنيم و وزارت نيرو از سرمايهگذاري بخش خصوصي در اين زمينه حمايت ميكند.
امكان جعل هولوگرام و امضا وجود ندارد| مديركل اداره استاندارد تهران گفت: «امضاي الكترونيك» راهكاري است كه براي جلوگيري از جعل و سوءاستفادهگري در پيش گرفتهايم و هماكنون زيرساختهاي آن ايجاد شده است. مسلم بيات، در پاسخ به اين سوال كه «براي جلوگيري از جعلهاي صورت گرفته در استاندارد همچون جعل امضا و... چه تدبيري انديشيدهاند» اظهار داشت: در اين راستا با يك اقدام اساسي سعي در جلوگيري هر چه بيشتر از سوءاستفادهگري در حوزه استاندارد كردهايم. در واقع «امضاي الكترونيك» راهكاري است كه در پيش گرفتهايم و هماكنون زيرساختهاي آن ايجاد شده است. وي با بيان اينكه گرچه اين طرح هزينه بر بوده است اما از بسياري از تخلفات جلوگيري خواهد كرد، گفت: سعي كردهايم با طراحي كاغذهايي شبيه كاغذ اسكناس، ضمن اينكه يك كد رهگيري از سيستم ادراه ما سمت راست اين برگه الصاق ميشود امكان جعل را از بين ببريم. بيات ادامه داد: اضافه بر اين يك هولوگرام چهار لايه تهيه شده است كه لايه آخرش توسط دستگاهي كه صرفا در دسترس خودمان است قابل رديابي خواهد بود، درواقع اين اقدامات از هر گونه «جعلي» جلوگيري ميكند؛ مواردي كه قبلا در اين زمينه اتفاق افتاده بود شناسايي و به مراجع قضايي معرفي شدند.