• ۱۴۰۳ دوشنبه ۳ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3121 -
  • ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۰ آذر

زير ذره‌بين اقتصاد

مجلس پيگير پرداخت  سهم توليد از هدفمندي يارانه‌ها| عبدالكريم رجبي، نماينده مردم مينودشت در مجلس شوراي اسلامي گفت: همان طور كه مشاهده شد در طرح خودانصرافي از دريافت يارانه‌ها نيز مردم به آن صورت كه بايد و شايد استقبال نكرده و اكثرا مجددا در اين طرح ثبت نام كردند. وي گفت: «دولت بايد راه‌حلي براي حذف دهك‌هاي بالايي جامعه داشته باشد كه بتواند از درآمد حاصل از اين مساله به ساير اقشار نيازمند اختصاص يا در بخش‌هاي مختلف مانند توليد هزينه كند. با وجود اين، دولت تا به اينجا از انجام اين كار خودداري كرده و ظاهرا در بودجه سال 94 نيز با همان قانون قبلي لايحه را بسته است.» رجبي خاطرنشان كرد: مجلس به دولت اجازه انجام اين كار را داده است، يعني اگر دولت اين كار را هم انجام ندهد مجلس مخالفتي ندارد. اما به نظر من دولت اگر خواهان رونق بخشيدن به حوزه اقتصادي كشور است بايد تدبيري در اين حوزه بينديشد. از آن طرف هم دولت احتياط لازم را انجام داده كه افراد نيازمند از دريافت يارانه نقدي كنار گذاشته نشوند. رجبي افزود: در بودجه سال 94 كه تقديم مجلس خواهد شد بايد مشاهده كرد كه دولت براي بخش‌هاي مغفول مانده چه برنامه‌يي دارد و چه پيشنهاداتي را ارايه داده است. قطعا عزم مجلس بر اين است تا ساز و كاري را اتخاذ كند كه سهم بخش‌هاي مختلف مانند توليد پرداخت شود كه تاثير آن را در اشتغال و رونق اقتصادي كشور مشاهده كنيم. مجلس و به خصوص كميسيون اقتصادي، قطعا پيشنهادات خود را در خصوص اين بخش از بودجه سال 94 ارايه خواهند كرد كه بتوانند تحولي را در حوزه توليد و اشتغال در كشور ايجاد كنند.

توافق براي صادرات محصولات صنعتي و معدني |رييس خانه صنعت، معدن و تجارت ايران گفت: تاكنون توافقات خوبي با آسياي ميانه و عراق در خصوص بازار صادراتي بخش صنعت و معدن داشته‌ايم و ايجاد تفاهم با روسيه نيز مي‌تواند گذرگاه صادراتي خوبي براي اين دو بخش باز كند. عبدالوهاب سهل‌آبادي به ايسنا اظهار كرد: با توجه به شرايط پيش آمده در عراق و فرصت صادرات به روسيه، در‌هاي اميدبخش زيادي براي گسترش بازار صادراتي ايران ايجاد شده كه بايد از اين فرصت نهايت استفاده را كرد. وي لزوم افزايش صادرات را ساماندهي برنامه‌ها از طريق اتاق بازرگاني ايران عنوان كرد و افزود: بايد ساماندهي مناسبي در اين بخش صورت گيرد؛ به طوري كه توليدكنندگان بتوانند از اين فرصت به خوبي استفاده كنند. سهل‌آبادي در خصوص موقعيت ايران براي صادرات به روسيه گفت: با توجه به اينكه روسيه يك كشور بزرگ، پرجمعيت و مصرف‌كننده است، ايران مي‌تواند در اين حوزه فعاليت بسيار خوبي داشته باشد.

پلمب باك كاميون‌هاي ترك | رييس كميسيون حمل و نقل اتاق بازرگاني تهران گفت: از امروز دوشنبه 10 آذر باك كاميون‌هاي ترك در مرز بازرگان پلمب مي‌شود كه موجب توقف‌هاي طولاني در مرز و كندي تردد خواهد شد. مسعود خوانساري به ايسنا اظهار كرد: پلمب باك كاميون‌ها در مرز، هنگام ورود، توسط گمرك ايران و به صورت شماره‌بندي شده انجام مي‌شود و هنگام خروج برداشته خواهد شد. پس از توقف طولاني كاميون‌ها در مرز بازرگان به دليل وضع عوارض غيرمنطقي از سوي تركيه، تنها توافق حاصل شده بين ايران و تركيه، پلمب باك كاميون‌ها در مرز است. خوانساري معتقد است: اين كار موجب توقف‌هاي طولاني در مرز و كندي صادرات و واردات مي‌شود. اين شرايط تا توافق نهايي كه برداشت عوارض تردد از سوي دو كشور است، ادامه دارد. وي با بيان اينكه در بحث حمل‌ و نقل جاده‌يي ناوگان خوبي داريم ولي در بحث يدك‌ها با مشكلاتي مواجه هستيم، گفت: در زمينه كانتينر‌هاي يخچال‌دار يا يدك‌ها براي حمل گاز مايع كمبود داريم و از طرفي مدل‌هاي آنها نيز به روز نيستند.

هلند و روسيه ايرادات خطوط انتقال سوخت ايران را رفع مي‌كنند| يك مقام مسوول از مشاركت دو شركت هلندي و روسي براي انجام پيگراني هوشمند در سطح شبكه ملي خطوط نفتي كشور خبر داد و گفت: عبور خط لوله از جنگل ابر مشكلي ندارد و برنامه‌يي براي تغيير مسير اين خط لوله نداريم. قاسم عرب يارمحمدي، مدير منطقه شمال شرق شركت خطوط لوله و مخابرات نفتي ايران با اشاره به اينكه در شرايط فعلي بيش از 14 هزار كيلومتر خطوط انتقال نفت خام و فرآورده‌هاي نفتي در سطح كشور فرآورده‌هاي نفتي را منتقل مي‌كند، تصريح كرد: هزار كيلومتر خطوط انتقال فرآورده‌هاي نفتي در منطقه شمال و شمال شرق كشور وجود دارد و نخستين خط لوله انتقال فرآورده‌هاي نفتي بين تهران و مشهد در سال 1343 به بهره‌برداري رسيد و همچنين يك خط لوله جديد 22 اينچي انتقال فرآورده‌هاي نفتي در سال 1362 در اين منطقه راه‌اندازي شد. وي با بيان اينكه به طور متوسط سالانه 8/5 ميليارد ليتر انواع فرآورده‌هاي نفتي از تهران به پنج استان خراسان رضوي، خراسان شمالي، خراسان جنوبي، سمنان و گلستان منتقل مي‌شود، خاطرنشان كرد: به طور متوسط هر نيروگاه برق روزانه حدود يك ميليون ليتر فرآورده نفتي مصرف مي‌كند كه با اتصال نيروگاه‌هاي جديد برق به شبكه ملي، اين نيروگاه‌ها علاوه بر گاز طبيعي مي‌توانند از فرآورده‌هاي نفتي به عنوان سوخت جايگزين هم استفاده كنند بنابراين اتصال نيروگاه‌هاي برق به شبكه ملي فرآورده‌هاي نفتي از برنامه‌هاي در دست اجرا  است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون