نامه دبيركل مجمع تقريب مذاهب اسلامي به علماي جهان اسلام
دولتهاي اسلامي بايد مسوولانهتر عمل كنند
دبيركل مجمع تقريب در مورد حكم بازداشت نخستوزير رژيم صهيونيستي در نامهاي به علماي جهان اسلام تاكيد كرد: رژيم غاصب اسراييل امروز تنها فقط در ميان ملتهاي منطقه غرب آسيا و مسلمانان، منفور و مغضوب نيست، بلكه سران دولتهايي كه در همه سالهاي گذشته متحدان اصلي او به شمار ميرفتند نيز اكنون ناگزير از آن هستند كه ولو در ظاهر هم كه شده فاصله خودشان را با اين رژيم به نمايش گذارند. اين نامه پس از آن نگاشته شد كه دادگاه بينالمللي لاهه حكم بازداشت نخست وزير رژيم صهيونيستي و وزير جنگ آن را صادر كرد.
شهرياري در اين نامه به علماي اسلام ضرورت فريضه امر به معروف و نهي از منكر را يادآوري و تاكيد ميكند: «ما علماي جهان اسلام وظيفه داريم دستورات قرآن كريم را به حاكمان خود يادآوري كنيم كه دنبال جلب رضايت دشمنان اسلام نباشند، چراكه بر اساس آيهاي كه در صدر اين نوشته آمد، آنها هيچ زمان راضي نخواهند شد تا اينكه شما از دين و آيين آنها پيروي كنيد.»
او از علما و نخبگان مذهبي جهان اسلام دعوت ميكند تا با تبيين مسائل روز جهان دولتهاي اسلامي را وادار كنند تا موضع مسوولانهترين نسبت به رژيم غاصب صهيونيستي اتخاذ كنند.
متن نامه دكتر محسن شهرياري، دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي بدين شرح است:
بسمالله الرحمن الرحيم
«ولنْ ترْضى عنْك الْيهُودُ ولا النّصارى حتّى تتّبِع مِلّتهُمْ» (بقره/120)
ملتهاي مسلمان در اين ايام روزگاري سخت و تلخ را از سر ميگذرانند. اكنون بيش از يكسال است كه رژيم اشغالگر قدس با وحشيگري عريانتري به جان ملتهاي مظلوم فلسطين و لبنان افتاده است. اما اين روزگار سخت، موجب خستگي مجاهدان مسلمان و نيروهاي مقاومت امت پيامبر خاتم (ص) نشده است، بلكه آنها با روحيه بالاتر و جانفشانيهاي حيرتانگيزتر و البته امكانات و هوشمنديهاي بيشتري در برابر اين رژيم جنايتكار ايستادگي ميكنند.
ثمره اين ايستادگي روز به روز نمايانتر ميشود كه شايد از مهمترين دستاوردها ميتوان به بيحيثيتتر شدن رژيم صهيوني در عرصه جهاني و بينالمللي اشاره كرد.
رژيم غاصب اسراييل امروز تنها فقط در ميان ملتهاي منطقه غرب آسيا و مسلمانان، منفور و مغضوب نيست، بلكه سران دولتهايي كه در همه سالهاي گذشته متحدان اصلي او به شمار ميرفتند نيز اكنون ناگزير از آن هستند كه ولو در ظاهر هم كه شده فاصله خودشان را با اين رژيم به نمايش گذارند.
دولتهاي اروپايي و غيراروپايي كه رسما اعلام كردهاند به راي دادگاه بينالمللي لاهه تمكين ميكنند و نخست وزير آن رژيم غاصب در صورت سفر به اين كشورها اقدام به دستگيري و بازداشت وي خواهند كرد از جمله ثمرات و بركات مقاومت به ويژه در يكسال و اندي گذشته است.
در واقع فشار افكار عمومي اين جوامع موجب شده كه دولتهايشان اقدام به گرفتن چنين موضعي كنند.
حال ما ملتهاي مسلمان و به ويژه نخبگان، علما و فضلاي اين جوامع بايد از خود بپرسيم آيا اقدامات لازم و كافي را در اين عرصه انجام دادهايم؟ آيا ما نخبگان ديني توانستهايم دولتهاي حاكم بر خود را متقاعد كنيم كه در برابر رژيم صهيونيستي موضع جديتر و موثرتري بگيرند؟
با اطمينان ميتوان گفت براي مقابله يا دستكم ترك هر نوع مراوده و ارتباطي با رژيم غاصب صهيوني هيچ زماني به اندازه امروز آسان نبوده هرچند وجوب آن به عنوان يك تكليف شرعي - و حتي وظيفه انساني - در طول همه سالهاي اشغالگري وجود داشته است، لكن امروز كه بيحيثيتي اين رژيم شهره عالم شده و نزديكترين دوستان و متحدان غربياش نيز - ولو در ظاهر- ناگزير از اعلام برائت شدهاند، وظيفه جوامع اسلامي خاصه علما و دولتهاي آن بيش از پيش است.
ما علماي جهان اسلام وظيفه داريم حاكمان خود را به معروف امر و از منكر نهي كنيم و امروز بالاترين معروف همراهي و حمايت از مقاومت در برابر شنيعترين و رذلترين رژيم تاريخ است، چنانچه بالاترين منكر نيز همراهي يا سكوت در برابر جنايات اين رژيم است. ما علماي جهان اسلام وظيفه داريم دستورات قرآن كريم را به حاكمان خود يادآوري كنيم كه دنبال جلب رضايت دشمنان اسلام نباشند، چراكه بر اساس آيهاي كه در صدر اين نوشته آمد، آنها هيچ زمان راضي نخواهند شد تا اينكه شما از دين و آيين آنها پيروي كنيد.
لذا انتظار آن است كه با وحدت و همبستگي بيشتر ملتهاي مسلمان از فضاي بينظير بينالمللي در شرايط كنوني، نهايت بهرهبرداري انجام شود و ما علما و فضلاي اسلامي با پشتوانه مردمي و نفوذ اجتماعي خود دولتهايمان را وادار كنيم در برابر رژيم صهيونيستي موضع مسوولانهتر و سختتري بگيرند و راه هر نوع تامين منافع يا انتقال منابعي را از مرزهاي كشورهاي اسلامي بر آنها ببندند. (تقريبنيوز)