معناي لغو معافيت عراق از
تحريم خريد گاز از ايران چيست؟
سيد حميد حسيني، سخنگوي اتحاديه صادركنندگان فرآوردههاي نفت، گاز و پتروشيمي، درباره انتشار اخباري مبني بر لغو معافيت عراق براي خريد گاز از ايران كه از سوي دولت جديد ايالات متحده امريكا اعلام شد، اظهار داشت: اينكه امريكا معافيت صادرات گاز ايران به عراق را لغو كرده به اين معنا نيست كه عراق امكان دريافت گاز از ايران را ندارد، واقعيت اين است كه دريافت گاز و برق در ليست تحريم قرار ندارد. معافيت از اين بابت بود كه كشور عراق بتواند پول ايران را پرداخت كند و قاعدتا اكنون اين معافيت لغو شده است.
وي تاكيد كرد: در هر حال باتوجه به اينكه امريكا معافيت پرداخت پول گاز صادراتي ايران به عراق را لغو كرده اينكه آيا ايران به صادرات گاز خود ادامه ميدهد يا خير؛ بستگي به تصميم دولت ايران دارد.
سخنگوي اتحاديه صادركنندگان فرآوردههاي نفت، گاز و پتروشيمي گفت: ما باتوجه به قراردادي كه داريم مجبوريم به عراق گاز صادر كنيم، اما اكنون گاز مازاد در اختيار نداريم كه سالانه ۲۰ ميليارد مترمكعب در اختيار عراق قرار دهيم، ضمن اينكه وضعيت ايران هم چندان وابسته به صادرات گاز به عراق نيست. براي مصرف داخل خودمان به گاز نياز داريم.
وي خاطرنشان كرد: عراق به شدت به گاز ايران وابسته است، اخيرا اعلام كردند ۸ هزار مگاوات از نيروگاههاي برق كشورشان را به خاطر قطع گاز ايران از دست دادهاند و مجبور شدهاند گازوييل با سولفور بالا يا مازوت بسوزانند بهطوري كه آلودگي هوا در عراق به شدت افزايش پيدا كرده است.
حسيني گفت: آنگونه كه نخست وزير عراق نيز اعلام كرده تا سال ۲۰۲۸ نياز به گاز ايران دارد و واردات گاز را ادامه ميدهند. وي بيان داشت: تصور بنده اين است كه دولت عراق مذاكره و به امريكا امتياز ميدهد و معافيت خود را بدون سر و صدا تمديد ميكند.
سخنگوي اتحاديه صادركنندگان فرآوردههاي نفت، گاز و پتروشيمي درباره تكليف قرارداد گازي تركمنستان و عراق از مسير ايران تصريح كرد: قرارداد سهجانبه بين ايران، عراق و تركمنستان امضا شد، اما به نتيجه نرسيد و نتوانستند پرداخت را انجام دهند، زيرا شرايط تركمنستان سخت بود ؛بنابراين اين قرارداد عملا به مرحله اجرا نرسيده است.
به گزارش ايلنا، دولت ايالات متحده معافيت اعطا شده به عراق براي واردات برق و گاز از ايران را لغو و اين اقدام را به عنوان بخشي از تحريمهاي جديد عليه تهران اعلام كرده است. محمد شياع السوداني، نخستوزير عراق از دولت امريكا خواست تا زماني كه راهحلهاي جايگزين براي واردات گاز پيدا نشود، به معافيت كشورش از اين تحريمها ادامه دهد.
وي تاكيد كرد كه عراق چشمانداز روشني براي سال ۲۰۲۸ دارد كه واردات گاز در آن سال به پايان ميرسد و استقلال اين كشور در حوزه انرژي تامين خواهد شد. ما نياز داريم كه اين استثنا در اين دوره ادامه يابد.
نخستوزير عراق همچنين خاطرنشان كرد: عراق براي تامين نيازهايش فرآيند پيوند انرژي با كشورهاي همسايه را آغاز كرده و اين بخشي از مفهوم همگرايي است كه ما با برادران خود به دنبال آن هستيم.