گروه سياسي /ديروز خبر دو سخنراني از رييس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) منتشر شد. يكي در ديدار با جمعي از بسيجيان مازندران كه در هفتم شهريور انجام شده بود و ديگري عصر ديروز در جمع برخي اساتيد دانشگاه جامع امام حسين(ع). آيتالله مصباحيزدي در اين ديدارها سخنان معناداري را به زبان آورد. صحبتهايي كه پيش از اين نيز بر آنها تاكيد كرده بود. به نظر ميرسد مساله رفع تحريمها پس از توافق تبديل به يكي از دغدغههاي او شده است كه ميگويد: برخي به جاي مواضع ارزشي شعار آشتي با جهان و رفع تحريم ميدهند. آيتالله مصباحيزدي همچنين در بخش ديگري از صحبتهايش با انتقاد از تحزب در جامعه ميگويد: برخي ميگويند يكي از كمبودهايي كه كشور ما دارد، نداشتن حزب قوي است، حال به فرض كه دو حزب قوي در كشور وجود داشت؛ آيا غير از اين است كه براي پيروزي حزب، بايد كاري ميكرديم كه مردم خوششان بيايد و راي بدهند؟ آيا هيچوقت از لزوم رضاي الهي و امام زمان(عج) سخن ميگفتيم؟ به نظر ميرسد اين روزها آيتالله مصباحيزدي در سخنانش مهمترين شعارهاي حسن روحاني در انتخابات خرداد ماه سال 92 را نشانه گرفته است. رفع تحريمها، تعامل سازنده با جهان و گسترش تحزب در فضاي سياسي كشور شعارهايي بودند كه بيش از ديگر شعارهايش در جامعه ايران و فضاي انتخاباتي آن سال برجسته شد و سبد راي حسن روحاني را پر كرد و دقيقا انتقاد از تلاش دولت براي محقق شدن همين شعارها بخش مهمي از صحبتهاي آيتالله مصباحيزدي را به خود اختصاص داده است. بخشي از صحبتهاي او را در ادامه بخوانيد.
اصحاب صفه كه از مكه به مدينه مهاجرت كرده بودند و از اصحاب پيامبر(ص) به شمار ميرفتند، بهشدت در فقر قرار داشتند و در مسجد النبي زندگي ميكردند؛ در واقع از دست مشركان مكه، خانه و كاشانه را رها كرده و به مدينه آمدند؛ بايد با خود بينديشيم آيا واقعا اين روش را براي خدا ميتوانيم تحمل كنيم و يا با خود ميگوييم بايد با بتپرستان تعامل سازنده ميكردند تا به اين گرفتاريها و سختيها مبتلا نشوند؟
اسلام با تحمل سختيها و رنجهاي بسيار به دست ما رسيده است، آيا تحمل اين رنجها براي رسيدن به توسعه و برداشتن تحريمها بود؟ و آيا آنها، تعامل سازنده را بلد نبودند؟ آيا ما هم حاضريم سختيها را به خاطر اسلام تحمل كنيم يا تعامل سازنده را شيوهاي بهتر ميپنداريم؟
در حال حاضر نيز كانديداها براي اينكه راي بياورند، ارزشهاي انقلاب و اسلام و راه امام (ره) و شهدا را شعار خود قرار نميدهند، بلكه اموري مانند آشتي با جهان، رفع تحريمها و امثال آن را به عنوان شعار قرار ميدهند تا بتوانند راي مردم را جذب كنند. در واقع شعارهاي انتخاباتي ما، همان شعارهاي انتخاباتي است كه در امريكا نيز توسط دو حزب جمهوريخواه و دموكراتها مطرح ميشود؛ و دليلش، كمرنگ شدن فرهنگ قرآني در جامعه است.
امروز، عدهاي كه به فكر توسعه هستند، ميگويند دلواپس آخرت مردم نباشيد، فرهنگ جامعه ما در حال تنزل و رسيدن به همان نقطهاي است كه در دوران طاغوت بود. رشد فرهنگ نيز جز با رجوع به قرآن محقق نميشود؛ البته صرف خواندن قرآن، كافي نيست، بلكه بايد فرهنگ آن را در جامعه پياده كرد.
وظيفه اول ما شناخت دين و استفاده از عقل است كه ببينيم از كجا آمده و به كجا ميرويم و براي رسيدن به سعادت بايد چه كنيم و در ادامه نيز بر اساس آن عمل كنيم.
در طول نيم قرن گذشته انقلابهاي ماركسيستي بسياري در جهان به وقوع پيوسته كه به سرانجام نرسيده است ولي انقلاب ايران به دليل اسلامي بودن آن نه تنها روز به روز مقتدرتر شده بلكه توانسته است فرهنگ خود را نيز به جهانيان صادر كند.
برخي كشورهاي عربي هنوز اوامرشان از كاخ سفيد صادر ميشود و ايران قبل از انقلاب اسلامي نيز به اين سرنوشت دچار بود و يك نوكر بي اراده در برابر امريكا بوده است.
امروز ايران آنقدر قدرتمند شده است كه بالاترين مقامات امريكا دو سال است در ارتباط با يك موضوع در برابر جمهوري اسلامي ايران مذاكره ميكنند و در تمام سخنرانيهاي خود درباره ايران صحبت ميكنند و از عجز و ناتواني در برابر ايران ميگويند.
از همان ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي برخيها در مجلس خبرگان بودند كه ميخواستند اين نظام را نظام دموكراتيك نامگذاري كنند، امام خميني (ره) از همان ابتدا بر اين اصل استوار بودند كه نظام ما جمهوري اسلامي است نه يك كلمه بيشتر و نه يك كلمه كمتر.
حتي برخي افراد در آن زمان آينده ايران را همانند لبنان ميپنداشتند و ميگفتند كه امريكا مهمترين كشور دنيا است و ما اگر ميخواهيم زندگي كنيم بايد با اين كدخداي جهان كنار بياييم و در غير اين صورت ما را به جان يكديگر مياندازد و اختلافات داخلي سرنوشتي همانند لبنان براي ما رقم خواهد زد.
با رهنمودهاي امام خميني(ره) و مقام معظم رهبري، امروز ايران به جايگاهي رسيده است كه امريكاييها تمام تلاششان را بهكار بستهاند تا مانع پيشرفت در ايران شوند، امروز دانشمندان ما توانستهاند در تمام ابعاد علمي پيشرفت كنند و انرژي هستهاي گوشهاي از توانمنديهاي دانشمندان ايراني است.