• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3601 -
  • ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۶ مرداد

نامه گروهي از مدافعان آزادي رسانه‌ها به بوريس جانسون، وزير امور خارجه بريتانيا

فكري به حال سفير بحرين كنيد

گروه جهان | بحرين دردسر جديدي براي بوريس جانسون، وزير امور خارجه تازه نفس بريتانيا دست و پا كرده است. در شرايطي كه حكومت بحرين هر روز حلقه بر مخالفان را تنگ‌تر مي‌كند، سكوت جامعه جهاني اعم از اروپا و امريكا كركننده است.
در چنين فضايي كمپين‌هاي حقوق بشري و دفاع از آزادي بيان و آزادي مطبوعات در بريتانيا سكوت اختيار نكرده‌اند. به گزارش گاردين، گروه‌هاي پيشرو آزادي رسانه‌ها روز گذشته نامه سرگشاده‌اي به وزير امور خارجه بريتانيا نوشتند و در آن نسبت به سابقه نقض حقوق بشر سفير بحرين در انگليس شكايت كردند. آنها از جانسون خواسته‌اند كه در اسرع وقت اين مساله را با شيخ فواز بن محمد آل خليفه كه سفير بحرين در بريتانيا است در ميان بگذارند. وي از اعضاي خانواده سلطنتي در بحرين به حساب مي‌آيد. گفته مي‌شود كه شيخ فواز پيش از اين رييس سازمان اطلاعات و مدير اجرايي رسانه‌هاي دولتي از جمله تلويزيون ملي بحرين بوده است. علاوه بر اين وي فردي بوده كه مسووليت صدور مجوز كار براي خبرنگاران را در منامه بر عهده داشته است. در اين نامه تاكيد شده است كه شيخ فواز در فاصله سال‌هاي 2010 تا 2012 كه همزمان با بهار عربي در بحرين بوده از قدرت و توان اجرايي خود براي محدود كردن آزادي بيان استفاده كرده است. در آن زمان دولت بحرين به شكل سيستماتيك و حساب شده به سركوب آزادي بيان و آزادي رسانه‌ها پرداخته بود. در بخشي از اين نامه آمده است كه نهاد تحت نظر شيخ فواز در آوريل سال 2011 اقدام به توقيف روزنامه الوسط، تنها روزنامه مستقل در بحرين كرده بود. علاوه بر اين گفته شده كه سفير امروز بحرين در لندن در ماجراي دستگيري، ضرب و شتم و اخراج روزنامه‌نگار عراقي هم دست داشته است. در اين نامه كه به امضاي چند نهاد مشهور دفاع از آزادي رسانه‌ها و بيان در بريتانيا رسيده است به مورد ناجيه سعيد هم اشاره شده است.
ناجيه سعيد، روزنامه‌نگار بحريني بود كه به اتهام كار خبري غيرقانوني تحت تعقيب قرار گرفت و دولت بحرين با تمديد مجوز كار خبري وي هم موافقت نكرد. در اين نامه، شيخ فواز به نقض حقوق ناجيه به عنوان يك خبرنگار متهم شده است. در بخش‌هايي از اين نامه آمده است: تداوم تلاش‌هاي شيخ فواز براي منحرف كردن پرونده روزنامه‌نگاراني مانند ناجيه سعيد نشان مي‌دهد كه نه شيخ فواز و نه دولت متبوع وي احترامي براي ارزش‌هاي انگليسي در حوزه آزادي بيان و آزادي‌هاي فردي ندارند. انتصاب فردي با سابقه سركوب آزادي بيان به عنوان سفير بحرين در لندن نشان مي‌دهد كه بحرين هيچ تغيير رويه‌اي نداده و همچنان نگاه بسيار نادرست و ضعيفي به مساله آزادي بيان و حقوق بشر دارد. در انتهاي اين نامه از جانسون خواسته شده است كه مورد شيخ فواز و حاشيه‌هاي پيراموني وي را با دولت منامه در ميان بگذارد و نتيجه را در پاسخ اين نامه ابلاغ كند. در بخش‌هايي از اين نامه هم گفته شده است كه رتبه بحرين در مقوله احترام به آزادي رسانه‌ها و آزادي بيان پيش از آنكه شيخ فواز مسوول امور رسانه‌ها در اين كشور شود يعني در سال 2009، 119 بوده است و اين در حالي است كه در سال 2012 زماني كه وي از اين منصب كنار گذاشته شده است اين رتبه به 165 رسيده بوده است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون