• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۳ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3656 -
  • ۱۳۹۵ سه شنبه ۴ آبان

اعلام دلايل مرگ غير طبيعي ايراني‌ها

روزانه 1000 نفر در ايران مي ميرند

اعتماد| ايرج حريرچي، سخنگوي وزارت بهداشت، در نشست خبري خود ضمن اعلام اينكه روزانه به‌طور ميانگين بيش از هزار نفر در ايران فوت مي‌كنند از آمارهاي مرگ به دلايل غير طبيعي در ايران گفت: «سال گذشته 385 هزار مرگ در كشور ثبت شد كه از اين تعداد مرگ، 25 درصد زير 50 سال و 55 درصد زير 70 سال بودند كه مرگ زودرس محسوب مي‌شود. سال گذشته همچنين 46 درصد مرگ‌ها در ايران بر اثر بيماري‌هاي قلبي و عروقي، 13 درصد به علت سرطان، 9 درصد به علت تصادفات، 4 درصد به علت بيماري‌هاي تنفسي، 3 درصد به علت ديابت و 18 درصد به دليل ساير بيماري‌ها بوده در حالي كه 91 درصد علت فوت در سنين زير 70 سال، مرگ، تصادفات و حوادث جاده‌اي است كه اين عدد براي مرگ افراد زير 50 سال حدود 68 درصد است. در عين حال، بيماري‌هاي قلبي-عروقي با 1/9درصد بيشترين بار بيماري را به كشور تحميل مي‌كند و بعد از آن كمردرد با 9 درصد است، تصادفات نيز 3/7درصد كل بار بيماري‌هاي كشور را در بر مي‌گيرد؛ همچنين از بين بيماري‌هاي رواني هم افسردگي با 3/6درصد بيشترين ميزان را دارد. بر اساس تحقيقي كه در كشور ما توسط دكتر فرزادفر، دانشمند برتر كشور انجام شده بار بيماري‌ها در مردان تا سال 1400 به ترتيب براي حوادث ترافيكي، درد كمر، اختلال افسردگي، بيماري‌هاي قلبي-عروقي، اعتياد و اختلاف مصرف دارو، خشونت نزاع خياباني، آسيب رساندن به خود، ايدز، اختلالات اضطرابي و درد گردني خواهد بود. بار بيماري‌ها در زنان هم تا سال 1400 به ترتيب شامل اختلال افسردگي، دردكمر، حوادث ترافيكي، اضطراب، اختلالات عضلاني، فقرآهن و بيماري‌هاي قلبي-عروقي است.»
 همچنين زهرا عبداللهي، مديركل دفتر تغذيه سالم وزارت بهداشت در اين نشست خبري از غني‌سازي و توليد 85 درصد نان‌هاي كشور با آهن و اسيد فوليك و همچنين از پيشنهاد حذف يارانه شكر از طرف وزارت بهداشت به دولت خبر داد و گفت: «پيشنهاد وزارت بهداشت براي كاهش مصرف شكر در كشور اين است كه يارانه آن حذف شود و تعرفه واردات آن نيز افزايش يابد. سقفي در گذشته براي ميزان شكر نوشابه‌ها و آبميوه‌هاي صنعتي، وجود نداشت و حداقل 9 درصد اين محصولات شكر و قند بود، اكنون مصوب شده كه تمام كارخانه‌هاي توليد اين نوشيدني‌ها، 10 درصد از ميزان شكر محصول را كم كنند و براي ميزان شكر آنها نيز سقف تعيين شده است. وزارت بهداشت در تلاش است تا با همكاري صنف قنادان و شيريني‌پزي‌ها، ميزان شكر اين محصولات نيز كاهش يابد.»وي درباره شيوع اضافه‌وزن و مصرف بيش از حد كالري به ايرنا گفت: «بيش از نيمي از ايرانيان 15 تا 64 ساله يا چاقند يا اضافه‌وزن دارند و اين شاخص در زنان بيشتر است و در افراد 55 تا 65 سال، 70 درصد افراد اضافه وزن يا چاقي دارند. مصرف بيش از حد شكر، نمك و چربي مهم‌ترين علت اضافه وزن است و سرانه مصرف قند و شكر در ايران 66 گرم در روز است در حالي كه حد مطلوب آن 40 گرم است. در مورد روغن نيز حد مطلوب 35 گرم در روز است اما هر ايراني به‌طور متوسط، روزانه 46 گرم روغن مصرف مي‌كند. حد مطلوب مصرف نمك نيز روزانه، پنج گرم در روز است، اين ميزان در سال 92 حدود 12 تا 15 گرم بود و اكنون با اقدامات انجام شده به 86/10گرم در روز براي هر ايراني رسيده است. همچنين ميزان نمك در نان، در گذشته 3/2گرم در هر نان بود كه اكنون به 8/1 درصد كاهش يافته و با مصوبه ماه گذشته شوراي عالي امنيت غذايي، استاندارد حداكثر يك گرم نمك در نان اجباري شده است. هر ايراني روزانه 320 گرم نان مي‌خورد و با اين مصرف، هر روز 6 گرم نمك را فقط از نان دريافت مي‌كند كه بيش از حد مجاز، و استاندارد پنج درصد است كه البته براي سالمندان، حد مجاز، سه گرم نمك در روز است. استاندارد نمك موجود در لبنيات مانند دوغ و پنير و همچنين چاشني‌ها مانند رب و سس‌ها نيز با مصوبه شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي كاهش يافته است.»

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون