خبر
محمد پورستار به خانه ابدي رفت
روز گذشته 29 آذرماه مراسم تشييع پيكر زندهياد محمد پورستار، بازيگر سريالهاي «مردان آنجلس»، «يوسف پيامبر»، «مريم مقدس» با حضور برخي هنرمندان و دوستدارانش از مقابل ساختمان شماره 2 خانه سينما برگزار شد و پس از اقامه نماز توسط سيد محمود دعايي، پيكر اين هنرمند فقيد به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) بدرقه شد. در اين مراسم علي دهكردي، پرويز پورحسيني، احمد ميرعلايي، محسن علياكبري و منوچهر شاهسواري سخنراني كردند. در اين مراسم منوچهر شاهسواري گفت: خداوند به همه ما صبر بدهد. صبوري از آن صفتهايي است كه ميشود از امثال پورستار ياد گرفت. آنچه همه عزيزان در صحبتهايشان از زندهياد پورستار ياد كردند من را به يك صفت رهنمون كرد، آن هم كمآزاري است. همه ما حتما همديگر را آزار ميدهيم. برخيها كم آزارند، برخيها مثل پورستار بيآزار نسبت به هر كسي و هر چيزي در جهان. اين درد بزرگي است كه همه ما به آن گرفتار شدهايم و همديگر را با زبان و عمل آزار ميدهيم، ما نيازمند فهم و درك و معرفت هستيم كه آنها را به هم پيوند بدهيم. مديرعامل خانه سينما سپس خاطرنشان كرد: گاهي اوقات احترام در وقت رفتن، اسباب ادب و گاهي حس واقعي و دروني است. چيزي كه درباره پورستار گفته شد حس واقعي و دروني بود.اي كاش عاشق جهان حافظ و مولانا باشيم. ما در اينجا همنشيني پورستار و حافظ را براي خودمان فضيلت ميشماريم، اگر اين همنشيني را تبديل به اثر هنري نكنيم راه به جايي نميبريم، اين فضيلتها نيازمند كار است. ايسنا
برگزاري پانزدهمين نشست «آيين آواز» در فرهنگسراي ارسباران
پانزدهمين نشست تخصصي و ماهيانه «آيين آواز» با محوريت بحث فني و تخصصي «آيين هنرجويي در آواز ايراني» برگزار ميشود. زمان برگزاري اين نشست از ساعت ۱۸ سهشنبه ۳۰ آبان در فرهنگسراي ارسباران خواهد بود.
در اين نشست، محمدتقي سعيدي، خواننده و مدرس باسابقه مكتب آوازي اصفهان، درباره رسم و آيين هنرجويي در آواز ايراني به بحث و گفتوشنود با علي شيرازي ميپردازد. اين دو در بخش مبحث فني و تئوريك، سعيدي به همراه شيرازي كارشناس- مجري برنامه، درباره «سير مراحل آموختن آواز ايراني در گذر زمان» صحبت خواهند كرد. اين مبحث اشارهاي است به شيوههاي آموختن آواز و راههايي كه هنرجوي اين رشته بايد در طول مسير آموزش طي كند تا به جايگاه يك آوازخوان ارتقا پيدا كند. در بخش اجراي آواز اين ماه نيز محمدتقي سعيدي در كنار محمد آدينه (تارنواز)، آوازي را در مايه دشتي خواهد خواند. پانزدهمين نشست آيين آواز همچنين در بخشهاي مجزاي ديگري ميزبان اجراي آوازخواني محسن سلطاني به همراه سهتار استادش محمدتقي سعيدي، آواز حسامالدين صحرايي به همراه تار ابوالفضل گودرزي، ني احسان ليواني و تمبك مهيار سهيلي، آواز مجيد عابسي در كنار علي رياحي با ساز تار و بهار عابسي (دختر اين خواننده) با دف و در نهايت، آواز مهدي صبور به همراه تار جواد جواهري خواهد بود. سلسلهنشستهاي ماهانه و تخصصي آموزشي آيين آواز، از تابستان سال گذشته معمولا در آخرين سهشنبه هر ماه برگزار ميشود. فرهنگسراي ارسباران در ضلع شمال غربي پل سيدخندان، خيابان جلفا واقع شده و ورود همه دوستداران موسيقي و آواز ملي به اين نشست، رايگان و آزاد خواهد بود.
۱۶۲ فيلم در دست توليد است
بنياد سينمايي فارابي طي گزارشي اعلام كرد كه تا پايان آبان ماه امسال ۱۶۲ فيلم در مراحل مختلف توليد قرار دارند. تا پايان آبان ماه امسال، ۱۶۲ فيلم سينمايي مراحل مختلف توليد را سپري ميكنند كه از اين ميان ۲۴ فيلم آماده نمايش، ۱۵ اثر در مرحله صداگذاري، ۱۵ فيلم در مرحله تدوين و ۱۷ اثر نيز در مرحله فيلمبرداري قرار دارند. ۹۱ پروژه نيز در مرحله پيش توليد قرار دارد كه ۱۱ فيلم از اين ميان بيش از ۱۰ درصد مراحل پيشتوليد را طي كردهاند و باقي پروژهها در مراحل ابتدايي پيشتوليد هستند.
در اين پروژهها آثاري با مضامين مختلف از جمله دفاع مقدس، پايداري، ديني، كودك و نوجوان، تاريخي، كمدي، حادثهاي، اجتماعي و خانوادگي به چشم ميخورد.
آثار احمد پژمان در فرهنگسراي ارسباران نقد ميشود
دومين برنامه از سلسله نشستهاي نقد و بررسي آهنگسازان معاصر ايران روز پنجشنبه 2 آذرماه از ساعت 18 در فرهنگسراي ارسباران برگزار ميشود. اين برنامه به نقد و تحليل آثار و آراء احمد پژمان اختصاص خواهد داشت و با حضور خود آهنگساز برگزار خواهد شد. اين نشست در سه قسمت تنظيم شده است كه در قسمت اول، احمد پژمان با حضور علي عظيمينژادان، كارشناس مجري اين برنامه درباره دورههاي مختلف آهنگسازي خود از ابتدا تاكنون و رويكردهاي هنري خود صحبت خواهد كرد و در قسمت دوم اين برنامه محمدرضافياض، پژوهشگر موسيقي و نوازنده سنتور درباره انعكاس هويت ايراني در آثار پژمان سخنراني ميكند و در قسمت انتهايي برنامه نيز هوشنگ كامكار، مهران پورمندان و آرمان نوروزي از زواياي مختلف آثار مختلف پژمان را مورد بررسي و ارزيابي قرار خواهند داد. ورود براي عموم آزاد است.
برزگداشت مرتضي مميز در خانه هنرمندان
بهمناسبت دوازدهمين سالگرد درگذشت مرتضي مميز، «موسسه هنري مميز» برنامههايي در خانه هنرمندان ايران برگزار خواهد كرد. اين برنامه با سخنراني ماركوس وايسبك- طراح گرافيك و استاد دانشگاه باوهاس وايمار آلمان- همراه خواهد بود. همچنين نمايشگاه تصويرسازيهاي مرتضي مميز، نمايشگاه آثار ماركوس وايسبك و نمايشگاه منتخبي از آثار خسرو بيات بخش ديگري از برنامههاي اين موسسه براي دوازدهمين يادبود مرتضي مميز است كه به مدت يك هفته در نگارخانههاي مميز، پاييز، زمستان و ميرميران برپا خواهد بود.
دوازدهمين يادبود مرتضي مميز- گرافيست، طراح و تصويرگر مطرح- سوم آذرماه ساعت 17 در تالار «شهناز» خانه هنرمندان ايران برگزار ميشود. ايسنا