تفسير به راي كلام حق
يادمان هست كه از جمله كليديترين وعدههاي دولت تدبير و اميد، تحقق امنيت اجتماعي براي زنان كشور بود.
هنوز بيانات و دعوت رهبري معظم انقلاب درخصوص توصيه همگان به ويژه دستاندركاران متولي در امور فرهنگي ومجريان نظم وقانون بر رفتار توام با لسان معرفت و استدلالِ همراه با روي خوش و با سماحت و مدارا را كه سنّه من نبيه صليالله عليه وآله است در روح و روان جامعه جاري وساري است وپژواك آن گوشهاي بيدار جامعه را نوازش ميدهد. آيا رفتاري كه در اين چندسال و به ويژه در اين چند روز شاهد بوديم «مداراه النّاس» است؟ آيا چنين رفتارهاي خشني سنخيتي با امر به معروف و نهي از منكر دارد؟ آيا اين رفتارها انسجام و اعتماد اجتماعي را كه لازمه امت واحده اسلامي بودن است را مهيا ميكند؟ موضوع رفتار پسنديده چيزي دور از فرهنگ، دين و ارزشهاي جامعه ما نيست و بارها و بارها در كلام حق بر آن سفارش شده مخصوصا در دعوت به دين و راه الهي كه در سوره مباركه مائده چنين آمده است كه «وأطِيعُواالله وأطِيعُوا الرسُول واحْذرُوا فإِنْ توليْتُمْ فاعْلمُوا أنما على رسُولِنا الْبلاغُ الْمُبِينُ»، و اطاعت خدا و اطاعت پيامبر كنيد و [از گناهان] برحذر باشيد، پس اگر روى گردانديد، بدانيد كه بر عهده پيامبر ما، فقط رساندن [پيامِ] آشكار است». از نصح صريح اين آيه مباركه بر ميآيد كه حضرت باري تعالي رسالت پيامبر(ص) را در رساندن پيام دعوتِ به حق دانسته، نه استفاده از هر زور و تزويري براي دعوت به حق. چه شده بر ما، كه كلام حق را تفسير به راي كرده و آن ميكنيم كه نبايد؟ اين رفتارهايي كه متاسفانه هراز گاه خارج از قاعده وقانون وبر مبناي غلبه نفساني و به سبب ناتواني از كظم غيظ از برخي مامورين خواسته يا ناخواسته سر ميزند و در جامعه با آن روبرو ميشويم، نه تنها اسلامي نيست بلكه انساني هم نيست. فراموش نكنيم كه كشور با سرمايههاي انساني آن پابرجاست. همان سرمايهاي كه در روزهاي جنگ تحميلي ما را در برابر دنيا مقاوم و راسخ نگاه داشت. يادمان باشد كه اين زنان و دختران سرزمينمان مادران آينده و آيندهسازان كشورند و همين دختران و زنان با حضور در عرصههاي مختلف انقلاب از جمله راهپيماييها و انتخاباتهاي رياستجمهوري، مجلس شوراي اسلامي و شوراي شهر دوش به دوش آحاد ملت در خلق حماسههاي غرورآفرين و افتخارآميز و دشمنشكن حضوري فعال و موثر دارند تا جايي كه صدا وسيماي جمهوري اسلامي نيز با افتخار با همين دختران مصاحبه كرده و حضور و مشاركت آنها را در سرنوشت خود وكشورشان به جهانيان مخابره وبازتاب ميدهند حال چه ميشود ما را كه پس از گذار از اين ايام تحمل دخترانمان در كوچه و خيابان براي برخي غيرقابل تحمل ميشود. بايد به ياد داشته باشيم فرزندان مام ميهن هستند؛ لذا بايد با آنان آنگونه رفتار كرد كه در روزهاي راهپيماييها و خلق حماسهها رفتار ميكنيم. به حكم انسانيت و در جايگاه نمايندگي نيمي از جامعه و به عنوان نايبرييس فراكسيون زنان ضمن ارج نهادن به تلاشهاي مجدانه نيروي خدوم انتظامي، با محكوم كردن چنين رفتار غير انساني و اسلامي، انتظار پاسخگويي شفاف و روشن را به افكار عمومي از سوي وزير كشور و زيرمجموعه آن داريم تا رفتارهاي خودسرانه برخي از نيروها كه تماميت را زير سوال ميبرند و جز هزينه براي اعتبار كشور و نظام سودي ندارد را خاتمه دهيم.
برجام و اين تعليق خسارتبار
براي رسيدن به اين معنا متاسفانه شايد مشكلات بزرگي براي جهان به وجود آيد كما اينكه خروج اين كشور از معاهده مهم پاريس گام مهم بينالمللي براي حفاظت از محيط زيست جهان را با خطر مواجه كرده و همه انسانهاي خردمند دنيا را به خشم آورده است.
اما اين همه نميتواند ما را در تدبر و تامل از كار خويش باز دارد، ما نميتوانيم صبر كنيم و به اميد اقدام ديگران بايستيم. ترامپ با گفتهها و عملكرد رذيلانه خود خصوصا نسبت به برجام تاكنون بدعهدي فراوان به خرج داده و منافع ايران در برجام را با چالش مواجه ساخته است. اگر جمهوري اسلامي ايران نتواند از امتيازات برجام خصوصا در بعد اقتصادي استفاده كند هيچ دليل عقلي و منطقي براي ماندن در اين توافق وجود ندارد. اي كاش از ابتدا هم در اصل برجام اين بند نبود كه امريكا هر سه ماه يكبار بايد نسبت به ماندن يا خروج خود تصميم بگيرد ولي حالا كه اين كشور حداكثر استفاده و به تعبير بهتر سوءاستفاده را از آن ميكند بهتر است ايران براي اين مشكل تصميم اساسي بگيرد. حالت تعليقي كه امريكا براي اقتصاد ايران به وجود آورده است عملا برجام را براي طرف ايراني كم فايده ساخته است و همان استفادهها را هم با كاهش روزافزون مواجه ميسازد. ما و طرفهاي اقتصاديمان، شركاي تجاري و كشورهاي دور و نزديك تا كي بايد گوش به زنگ خروج يا عدم خروج امريكا از برجام باشيم؟ مسلما چنين وضعي ديگر قابل تحمل نيست و ايران يكبار و براي هميشه بايد اين مشكل را برطرف كند. بايد با تمام توان و قدرت اين تعليق ملالآور و خسارت بار را بشكنيم و ديگر اجازه ندهيم همهچيز اقتصادمان به تصميم هر سه ماه يكبار انسان نابخردي مثل ترامپ گره بخورد. وزارت خارجه بايد طرحهايي تهيه كند كه اين موضوع حل شود اگر بندي از برجام بايد مورد بازنگري قرار بگيرد و ملغي شود تنها و تنها همين بند است. ما در قبال تهديد خروج ترامپ از برجام دست بسته نيستيم و با يك ديپلماسي قوي و متمركز ميتوانيم از اين گره بيرون بياييم و امكان سوءاستفاده را از امريكا بستانيم. خود اروپا و شركتهاي بزرگ تجاري جهان هم نميتوانند چنين شرايطي را براي طولانيمدت تحمل كنند چراكه سرمايهگذاريهاي اقتصادي زمانبر هستند و تعليقهاي مكرر، آنها را از حيزانتفاع ساقط ميكند. ميشود آخرين محاسبهها را به صورت دقيق انجام داد و روشن ساخت كه با اين بدعهدي و خباثت امريكا، برجام چه منافعي براي ما دارد؟ هيچ دليلي ندارد كه منافع حداقلي را بپذيريم و همان طور كه مسوولان وزارت خارجه هم گفتهاند، اگر منفعتي در آن نبينيم ادامه حضورمان در برجام معني نخواهد داشت.