• ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4079 -
  • ۱۳۹۷ شنبه ۱۵ ارديبهشت

نيويورك‌تايمز از يك همكاري نظامي پرده‌برداري كرد

نيروهاي ويژه امريكايي در يمن

ميثم سليماني

 

 

از زماني كه در سال 2015 ارتش عربستان به همراه متحدان خود ائتلافي را براي حمله به يمن تشكيل داد، امريكا سعي كرد از ورود مستقيم به اين جنگ وحشيانه خودداري كند و تنها در حد بسيار محدود با ائتلاف از نظر ارايه اطلاعات همكاري مي‌كرد چرا كه سعودي‌ها وارد جنگي با نيروهاي مردمي يمن شدند كه هيچ تهديد مستقيمي براي ايالات متحده محسوب نمي‌شد. اما حالا نيويورك‌تايمز گزارشي را به تازگي منتشر كرده كه نشان مي‌دهد اين روند نسبت به گذشته تغيير كرده است. طبق اين گزارش تيمي از نيروهاي ويژه امريكايي معروف به كلاه‌سبزها (Green Berets) در اواخر سال گذشته در مرز با عربستان سعودي و يمن مستقر شدند كه در مواردي نيز عمليات‌هايي را در داخل خاك يمن به شكل مخفيانه براي حمايت از نيروهاي عربستان سعودي انجام داده‌اند.

طبق اين گزارش كماندوهاي ارتش امريكا براي كشف موشك‌هاي بالستيك و سايت‌هايي كه حوثي‌ها براي انجام حملات موشكي خود عليه عربستان استفاده مي‌كند با نيروهاي سعودي همكاري مي‌كند، تا جلوي حملات موشكي به رياض و ديگر شهرهاي سعودي گرفته شود. گفتني است پيش‌تر اطلاعات دقيقي در خصوص نيروهاي كلاه سبز و نوع عمليات آنها در يمن وجود نداشت و اين اطلاعات از سوي مقام‌هاي ايالات متحده و ديپلمات‌هاي اروپايي به نيويورك تايمز ارايه شده است.

در حال حاضر به نظر مي‌رسد كه اين نيروها خارج از دستورالعمل فعلي پنتاگون در جنگ يمن عمل مي‌كنند چرا كه طبق دستورالعملي كه پنتاگون در ابتداي جنگ يمن ارايه داد كمك به ائتلاف تحت رهبري سعودي در يمن محدود به سوختگيري، تداركات و اشتراك‌گذاري اطلاعات است و از طرفي در حال حاضر هيچ نشانه‌اي از آن وجود ندارد كه دستورالعملي براي حضور كماندوهاي امريكايي به عنوان بخشي از يك عمليات مخفيانه در عمليات يمن وجود داشته باشد. اما فرستادن نيروهاي زميني امريكا به مرز عربستان و يمن را مي‌توان بخشي از كمك‌هاي جديد غرب براي هدف قرار دادن نيروهاي مردمي و حوثي‌هاي يمن دانست. سناتور تيم كين، دموكرات و يكي از اعضاي كميته نيروهاي مسلح سناي امريكا روز پنجشنبه اعلام كرد ماموريت كلاه‌سبزها در يمن عملا خط بين تمرين و عمليات واقعي را از بين مي‌برد. او همچنين يك‌بار ديگر بر دريافت مجوز از كنگره براي حضور نظامي و درگيري جديد در كشوري ديگر تاكيد كرد.

گفتني است امريكا در طول ساليان گذشته به شكل متمادي عمليات‌هايي را عليه نيروهاي القاعده در جنوب و جنوب شرق يمن ترتيب داده است. اما در طول اين ساليان هيچگاه عملياتي را عليه نيروهاي مردمي به شكل مستقيم انجام نداده است. از طرفي با وجود اينكه دولت منصور هادي در زمان حضور در صنعا يك متحد بالقوه امريكا محسوب مي‌شد و پس از استعفا و حضور نيروهاي مردمي در راس قدرت امريكا اقدام نظامي جدي عليه حوثي‌ها صورت نداد. در سال 2015 نيز اگرچه ائتلافي به رهبري عربستان سعودي به بمباران مردم و نيروهاي مردمي يمن پرداخت و در پاسخ نيز حوثي‌ها موشك‌هايي را عليه مواضع عربستان پرتاب كردند اما هيچگاه شواهدي وجود نداشته كه حوثي‌ها به‌طور مستقيم تهديدي براي ايالات متحده باشند. چرا كه آنها تنها از مواضع خود در يمن دفاع مي‌كردند و هيچ عملياتي را خارج از يمن ترتيب ندادند و در امريكا نيز آنها به عنوان يك گروه تروريستي شناخته نمي‌شوند.

گفتني است هنگامي كه يك موشك بالستيك از سوي يمن فرودگاهي در نزديكي رياض را مورد هدف قرار داد نيروهاي ويژه ارتش امريكا به مرز اعزام شدند. ارتش عربستان اعلام كرد كه جلوي اين موشك را گرفته است ولي تصاوير و تحليل عكس‌ها از فرودگاه نشان از اين داشت كه موشك به منطقه‌اي از فرودگاه برخورد كرده است و همين براي محمد بن سلمان كافي بود كه به درخواست طولاني‌مدت خود از ايالات متحده جامه عمل بپوشاند و امريكايي‌ها را براي اعزام نيرو در راستاي مقابله با حوثي‌ها ترغيب كند.

با اين حال برخي مقام‌هاي ارتش ايالات متحده اعلام كردند كه كماندوهاي امريكايي ماموريت آموزش نيروهاي زميني عربستان را برعهده دارند. اما آنچه تحليلگران امريكايي به دست آورده‌اند اين است كه نيروهاي ويژه ارتش امريكا كه بيشتر در شهر نجران در جنوب عربستان سعودي مستقر هستند، قصد دارند محل پرتاب موشك‌ها را شناسايي كنند. گفتني است منطقه نجران عربستان بيشترين نقطه اين كشور است كه مورد حمله موشكي قرار مي‌گيرد. سناتورهاي امريكايي در نشستي با مقام‌ها پنتاگون در ساختمان كپيتول كه در ماه مارس برگزار شد موضوع نقش ارتش در جنگ يمن را مورد بررسي قرار دادند و اين سوال را مطرح كردند كه آيا نيروهاي امريكايي در معرض خطر ورود به درگيري عليه حوثي‌ها قرار دارند يا خير. مقامات پنتاگون در پاسخ به سناتورها گفتند كه نيروهاي امريكايي تنها در داخل مرزهاي عربستان مستقر هستند و بيشتر به دفاع از مرز تمركز دارند.

ژنرال جوزف وتل، رييس فرماندهي مركزي امريكا به كميته نيروهاي مسلح سنا در روز 13 مارس گفت: ما مجاز به كمك به سعودي‌ها براي دفاع از مرز آنها هستيم. ما اين كار را با به اشتراك گذاشتن اطلاعات و از طريق پشتيباني تداركاتي انجام مي‌دهيم و همچنين به آنها مشاوره نظامي مي‌دهيم.

در روز 17 آوريل رابرت كارم، معاون وزيردفاع در امور امنيت بين‌المللي به كميته روابط خارجي سنا گفت: ايالات متحده در حدود 50 پرسنل نظامي در عربستان سعودي دارد كه بطور عمده در برابر تهديد موشك‌هاي بالستيك به عربستان كمك مي‌كنند. طبق گزارش نيويورك‌تايمز نيروهاي ويژه ارتش امريكا براي مقابله با يك مشكل فزاينده و دشوار وارد عربستان شده كه آن هم موشك‌هاي نيروهاي يمني است. با اين حال برخي ديگر حضور اين نيروها را آخرين نمونه از روابط رو به گسترش ميان ايالات متحده و عربستان سعودي در زمان رياست‌جمهوري دونالد ترامپ و محمد بن سلمان مي‌دانند. همچنين طبق گزارشي كه سال گذشته موسسه NATION منتشر كرد نيروهاي ويژه امريكايي در 138 كشور يعني در 70 درصد جهان مستقر هستند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون