حل مشكل بيمه هنرمندان موسيقي نواحي و اكران آشفته فيلم خوك
خبر درگذشت ناصر چشمآذر، آهنگساز بازتاب بسياري گستردهاي داشت، همه هنرمندان از اين هنرمند و آثار او صحبت كردند. از سوي ديگر مشكلات بيمه هنرمندان نواحي يكي از مشكلاتي است كه سالها است از سوي هنرمندان اين حوزه مطرح ميشود و حال قرار است كه از سوي صندوق اعتباري هنر اين مشكل برطرف شود. همچنين اكران فيلم خوك ساخته ماني حقيقي دچار حاشيههايي در اكران شده است.
همه هنرمندان جشنواره موسيقي نواحي بيمه ميشوند
پرونده يازدهمين جشنواره موسيقي نواحي بسته شد. اگرچه بازتابهاي خبري اين جشنواره چندان رسانهاي نشد اما خبر خوب اين دوره مطرح شدن بيمه هنرمندان موسيقي نواحي است. بايد اميدوار بود كه نويد خوش، مشاور مديرعامل صندوق اعتباري هنر درباره چگونگي بيمه هنرمندان حاضر در يازدهمين جشنواره موسيقي نواحي در كرمان تحقق بيابد. آنطور كه افسانه حقشعار به ايسنا گفت: «طبق صحبتهاي مديركل ارشاد كرمان و دبير يازدهمين جشنواره موسيقي نواحي، فكر كرديم اين جشنواره فرصت خوبي است تا هنرمندان بسياري كه از سراسر كشور در آن حضور دارند و از وجود مزايايي كه صندوق اعتباري هنر ميتواند در اختيارشان قرار دهد، بياطلاع هستند، بهرمند شوند.» او با بيان اينكه نهادها بايد دست به دست دهند تا هويت اين هنرمندان براي ما مشخص شود، گفت: «همه اين هنرمندان حتي افراد بالاي ۶۰ سال به شرط آنكه تحت پوشش هيچ سازماني نباشند و درآمدي نداشته باشند، ميتوانند از بيمه تامين اجتماعي و خدمات تكميلي بهرهمند شوند.»
مشاور مديرعامل صندوق اعتباري هنر درباره چگونگي بررسي شرايط هنرمندان توضيح داد: «ما به مراكز استانها نامه نوشتيم تا افراد واجد شرايط را معرفي كنند. همچنين با گروههاي مختلف هنرمندان حاضر در يازدهمين جشنواره موسيقي نواحي صحبت كردم تا نماينده خودشان را براي پيگيري اين موضوع معرفي كنند.» حقشعار اظهار اميدواري كرد: «با كمك هنرمندان و ادارههاي ارشاد استانها بتوانيم حاضران در يازدهمين جشنواره موسيقي نواحي را تا آخر خردادماه بيمه كنيم. البته اين زمان به سرعت عمل ارسال مدارك هنرمندان بستگي دارد و اگر آنها مدارك خود را هر چه زودتر به دست ما برسانند، ميتوانيم اين مساله را كمتر از مدت زمان دو هفته پيگيري كنيم.» يازدهمين جشنواره موسيقي نواحي از 11 ارديبهشتماه، با حضور هنرمنداني از 21 استان كشور به ميزباني گرم اهالي ديار كريمان آغاز و به طور همزمان آثار آن در شهرستانهاي زرند، رفسنجان، بردسير، انار، سيرجان، جيرفت، بافت، بم، نرماشير، فهرج و ريگان اجرا شد. درمجموع 55 اجرا در شهرستانها و 67 اجرا در كرمان طي اين چهار روز صورت گرفت. آيين اختتاميه اين جشنواره شامگاه جمعه 14 ارديبهشتماه، در تالار خواجه نصير شهر كرمان برگزار شد.
اكران نامتوازن خوك
درحالي كه قرار بود از دهم ارديبهشتماه اكران فيلم «خوك» به سرگروهي سينما كوروش آغاز شود همان شب خبر رسيد كه فيلم «خوك» بنا به دلايل خاص توقيف شده است، از سوي ديگر صحبت اين هم بود كه پخشكننده فيلم «خوك» براي ادامه اكران «مصادره» و«به وقت شام» با سالنهاي بيشتر، اكران اين فيلم را ديرتر آغاز ميكند. اما روابط عمومي اين فيلم خبري را منتشر كرد با اين مضمون كه خوك از پنج شنبه 13 ارديبهشت در سينماها اكران شده و به تدريج به سالنهايش اضافه ميشود. حالا بعد از گذشت دو روز روابط عمومي اين فيلم دباره خبري را رسانهاي كرده مبني بر اينكه اجحاف و بيقانوني در حق نمايش «خوك» روا ميشود. در اين خبر آمده: «فيلم سينمايي «خوك» به كارگرداني ماني حقيقي در حالي به صورت تكسانس و بدون حتي يك سينماي ثابت نمايش داده ميشود كه قانون به صراحت سينماها را از اين اقدام منع كرده است!»
جديدترين فيلم ماني حقيقي از چهارشنبه شب در چند سانس اكران خود را آغاز كرد و در روز سوم، تعداد سانسهاي فيلم به ۳۰ سانس رسيده است. در عين حال، وضعيت اكران سينماها به شكلي است كه «خوك» حتي يك سينماي ثابت هم ندارد و اين فيلم در حال نمايش به صورت تكسانس است. بر اساس قوانين مربوط به اكران، فيلمهاي داراي سرگروه بايد با سانس كامل در سينماها به نمايش درآيند كه اين قانون در اكران دوم نوروز، ناديده گرفته شده است.»
تجربه 40 ساله حاتميكيا
آخرين فيلم ابراهيم حاتميكيا «به وقت شام» اين روزها در حال اكران است. اين كارگردان سينمايي در آخرين اكران مردمي خود در سينما مهتاب و بهمن قزوين گفته است: «اين فيلم به لحاظ تكنيكي حاصل تجربه ۱۹ فيلمي است كه نزديك به ۴۰ سال براي ساخت آنها وقت گذاشتهام.» اين كارگردان خاطرنشان كرد: «تنوع تصويري و تكنيكي فيلم گاه به علت ديده شدن محتواي آن ناديده گرفته ميشود؛ با اين حال من ادعا ميكنم با تماشاي اين فيلم مخاطب غرق در سينما ميشود.» حاتميكيا در ادامه گفت: «مطلب بعدي اين است كه من به عنوان ابراهيم حاتميكيا با چنين تكنيكي چه حرفي براي گفتن دارم كه حاصل همه حرفهاي من «به وقت شام» ميشود.» به گزارش ايسنا در ادامه ويژه برنامه اكران فيلم «به وقت شام» خانواده شهيدان مدافع حرم شهيد «حميد سياهكالي مرادي» و شهيد «روحالله رحيمي» از تيپ فاطميون از اين فيلمساز تقدير كردند.
ابراز رضايت اكبر صادقي از نمايشگاه خود
علياكبر صادقي؛ هنرمند نقاش، انيماتور و مجسمهساز كه نمايشگاه مروري بر آثار و زندگي او مدت سه ماه در موزه هنرهاي معاصر برپا بود در ارزيابي اين نمايشگاه به مهر گفت: «برپايي اين نمايشگاه باعث شد خوشحالي عجيب و غريبي پيدا كنم، چراكه امروزه وقتي يك هنرمند از دنيا ميرود برايش بزرگداشت برگزار ميكنند ولي اين نمايشگاه وقتي برگزار شد كه خودم شاهد برپايي آن هستم.» وي افزود: «حضور و بازديد مردم و بهويژه جوانها از نمايشگاه به قدري زياد بود كه اين تعداد بازديدكننده از يك نمايشگاه در سالهاي اخير كمسابقه بوده است و من بسيار از اين بابت خوشحال هستم.» او به تلاش سه پسر خود براي برپايي اين نمايشگاه و ارايه 220 اثرش اشاره كرد و در مورد نسل جديد هنرمندان گفت: هنرمندان خيلي خوبي در حال رشد و پيشرفت هستند و اميدوارم اين راه را ادامه دهند، زياد كار كنند، كارهاي حسابي خلق كنند و به خودشان مغرور نشوند. مهم است كه يك هنرمند بداند در دنيا هنرمندان بسيار بزرگي هستند و به خودش مغرور نشود.