انتقاد سردار مقيمي از به كار بردن لقب سلطان براي برخي مجرمان
سردار محمدرضا مقيمي رييس پليس آگاهي ناجا گفت: عناويني كه به برخي مجرمان ميدهيم، بيشتر آنها را در انجام كار در جامعه ترغيب ميكند يعني فكر ميكنند آدمهاي بزرگي هستند در حالي كه نبايد طوري برخورد شود كه با عناوينيكه به آنها ميدهيد بزرگ جلوه داده شوند.
سردار مقيمي در حاشيه همايش تخصصي معاونان و روساي ادارههاي مبارزه با سرقت پليس آگاهي استانهاي سراسر كشور در جمع خبرنگاران درباره عناويني مانند سلطان كه به مجرمان داده ميشود، گفت: عناويني كه به برخي مجرمان ميدهيم، بيشتر آنها را در انجام كار در جامعه ترغيب ميكند يعني فكر ميكنند آدمهاي بزرگي هستند در حالي كه نبايد طوري برخورد شود كه با عناويني كه به آنها ميدهيد بزرگ جلوه داده شوند، در حالي كه همكاران من فعاليت زيادي انجام ميدهند تا اين افراد را شناسايي و دستگير كنند و نبايد با دادن عناوين به اين افراد تلاشهاي همكاران من ناديده گرفته شود.
وي همچنين ادامه داد: يكي از مشكلات ما انتشار اخبار و فيلمهايي از چگونگي شرح وقوع سرقت و جرم است. در بعضي مواقع كه افراد دستگير ميشوند مستنداتي از آنها يافت ميشود مانند فيلمهايي كه درخصوص وقوع سرقت است و صدا و سيما آنها را پخش كرده است. پخش اين فيلمها تبديل به كلاس آموزشي براي افراد ميشود و بعضا از اين حركات در فيلمها نيز كپي ميكنند و همان را در جامعه پياده ميكنند و اين قاعدتا به صلاح جامعه نيست كه ما شيوه و شگرد سرقت را از طريق اين ويديوها وكليپها توضيح دهيم.
وي ادامه داد: مقابله با بزهكاري در جامعه فقط وظيفه نيروي انتظامي نيست. سازمانهاي ديگر نيز بايد مسووليتپذير باشند.
او افزود: در سالهاي گذشته با تشكيل قرارگاه مقابله با سرقت با توجه به اينكه بعد از سال ۹۱ و ۹۲ كه با افزايش سرقت مواجه بوديم قرارگاه مقابله با سرقت راهاندازي شد كه خوشبختانه توانستيم در سالها ۹۴ و 95 كاهش سرقت داشته باشيم اما متاسفانه به دلايلي ميزان سرقت در سال ۹۶ افزايش پيدا كرده است.
سردار مقيمي با اشاره به افزايش سرقت در نه ماه ابتداي سال گفت: در ۹ماهه نخست سال شاهد افزايش سرقت بوديم و اين در شرايطي است كه با تمام طرحهايي كه اجرا كرديم نتوانستيم ميزان سرقت را كاهش دهيم و در اين رابطه سازمانهاي ديگر هم بايد ورود پيدا كنند؛ مشكلات اقتصادي باعث شده است ميزان سرقت در كشور افزايش پيدا كند.
وي افزود: در مورد آمار و ارقام وقوع سرقت ميتوانيم بگوييم كه در بحث سرقت از منازل فراواني بيشتري داريم به گونهاي كه ۹ درصد كل سرقتها را سرقت از منازل تشكيل ميدهد و سرقت خودرو و احشام و خروج احشام از كشور از ديگر موارد سرقت در كشور است.
سردار مقيمي بيان كرد: اگر در سال ۹۷، ۸ سرقت از بانك داشتيم به همان ميزان هم كشفيات داشتيم.
وي افزود: سرقت از منازل از فراواني بيشتري برخوردار است و نسبت به سال گذشته در حوزه سرقت از منازل ۱۹درصد افزايش داشتيم و ميزان كشفيات ۲۰ درصد افزايش پيدا كرده است.
رييس پليس آگاهي ناجا خطرنشان كرد: يكي از مشكلات ما در سرقت از منازل دو موضوع است كه يكي از آنها اين است كه ما به هيچ عنوان حفاظت از منازل را جدي نگرفتهايم به ويژه اينكه درب منازل بسيار ناامن هستند و دوم اينكه ما منازل خود را با بانك مركزي اشتباه گرفتهايم و عمده سرقتهاي منازل طلا و ارز است و آن هم به اين دليل است كه اين اجناس به راحتي نقد ميشوند و در زمان دستگيري سارق مالي براي بازگرداني اموال به مالباختگان وجود ندارد. ايلنا