• 1404 سه‌شنبه 9 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4320 -
  • 1397 يکشنبه 12 اسفند

خبر

تركيه پيشنهاد امريكا براي خريد سامانه موشكي «پاتريوت» را رد كرد

در حالي ‌كه «مولود چاووش ‌اوغلو» وزير خارجه تركيه غروب جمعه اعلام كرد كه آنكارا در حال مذاكره با واشنگتن بابت پيشنهاد خريد سامانه‌هاي پدافند موشكي «پاتريوت» است، اينك مقام‌هاي اين كشور از رد پيشنهاد امريكايي‌ها خبر مي‌دهند.

به گزارش فارس، «بلومبرگ» بعدازظهر شنبه به نقل از مقام‌هاي تركيه‌اي نوشت كه آنكارا پيشنهاد امريكا براي خريد سامانه موشكي پاتريوت به جاي اس-400 را رد كرده است.

رجب طيب اردوغان رييس‌جمهور تركيه نيز حدود سه هفته قبل در سخناني تاكيد كرده بود آنكارا تمايلي به خريد اين سامانه موشكي ساخت امريكا ندارد و قرارداد با روس‌ها با قوت اجرا مي‌شود زيرا هم از لحاظ زماني و هم قيمت مقرون به‌صرفه است و از سويي ديگر قرار است تركيه در توليد سامانه اس-400 نيز سهيم باشد.

اين درحالي است كه امريكا، تركيه را تهديد كرده در صورت خريد سامانه اس-400، تحريم‌هايي را عليه اين كشور اعمال مي‌كند.

اس-400 پيشرفته‌ترين سامانه‌ پدافند موشكي در نوع خود است كه مي‌تواند اهداف مختلفي ازجمله موشك‌هاي بالستيك قاره‌پيما، كروز و جنگنده‌هاي رادار گريز را هدف قرار دهد. سقف ارتفاع پوشش هوايي اين سامانه نيز 27 كيلومتر است.

نمونه پيشرفته‌تر اين سامانه، اس-500 است كه روسيه تاكنون آن را به هيچ كشوري نفروخته است. اس-500 با استقرار در «كالينگراد » در روسيه قادر است تمام لهستان، بخش اعظم آلمان از جمله برلين را پوشش دهد.

راهكار نظامي در ادلب گريزناپذير است

نماينده دايم سوريه در سازمان ملل انجام هرگونه گفت‌وگوي مستقيم ميان مسكو و دمشق درباره تشكيل يك كارگروه بين‌المللي جديد براي بحران سوريه را تكذيب و تاكيد كرد، در صورتي كه تلاش‌هاي‌ سياسي با تركيه شكست بخورند، حل و فصل نظامي در ادلب ناگزير انجام مي‌شود. به گزارش ايسنا، بشار جعفري، نماينده دايم سوريه در سازمان ملل در گفت‌وگو با شبكه خبري الميادين تاكيد كرد: هيچ‌گونه عقب‌نشيني نيروهاي امريكايي از سوريه انجام نشده و اينها تنها تبليغات پرزرق ‌و برق اين كشور براي طولاني كردن مدت سرمايه‌گذاري تروريسم هستند.

جعفري اظهار كرد: تروريسم سلاح دايمي در دست عاملان و حاميان مالي آن است و بارها از اين سلاح در اين منطقه و ديگر مناطق استفاده مي‌شود. اكنون سوال اين است كه چه كسي تروريست‌ها را از حلب به نيجر منتقل كرده، چه كسي فرماندهان داعش را از رقه به باغوز منتقل كرد؟ امريكايي‌ها و مسوولان تركيه‌اي مي‌دانند كه ابوبكر بغدادي (رهبر داعش) دقيقا كجاست.

نماينده دايم سوريه در سازمان ملل با اشاره به اينكه هيچ‌گونه گفت‌وگوي مستقيمي ميان مسكو و دمشق درباره تشكيل يك كارگروه بين‌المللي جديد براي بحران سوريه انجام نشده است، با تاكيد بر اينكه اسراييل در چنين گروهي هيچ جايي ندارد، در اين باره گفت‌: مسكو براي ايجاد يك گروه جديد با دمشق تمام جزييات را در ميان مي‌گذارد. وي ادامه داد: كشورهاي غربي از هرگونه تلاش عيني كه فرستاده ويژه سازمان ملل به سوريه انجام مي‌دهد، ناراضي هستند. جعفري در ادامه گفت‌: پس از گذشت هشت سال از بحران سوريه، مسكو اكنون اين توانايي را دارد كه تمامي تجربيات قبلي چند طرفه درباره سوريه را ارزيابي كند. نماينده دايم سوريه در سازمان ملل درباره اردوگاه الركبان نيز، گفت‌: دمشق با هماهنگي روسيه و سازمان ملل دو مسير ايمن را براي خروج از اين اردوگاه ايجاد كرده است. او خاطرنشان كرد: در صورتي كه تلاش‌هاي سياسي ما با تركيه به نتيجه‌اي نرسند، حل و فصل نظامي وضعيت ادلب ناگزير انجام مي‌شود.

ديدار هانت و جبير

«جرمي هانت» وزير امروز خارجه انگليس كه صبح روز شنبه پس از ديدار با مسوولان انصارالله در عمان به رياض سفر كرده بود، با مسوولان ارشد وزارت خارجه عربستان‌سعودي ازجمله «ابراهيم العساف» و «عادل الجبير» به ترتيب وزير خارجه و وزير مشاور آن ديدار كرد. هانت در صفحه توييتر خود نوشت كه در ديدار با «عادل الجبير» وزير مشاور دولت سعودي در امور خارجه درباره مسائل مربوط به قتل جمال خاشقچي روزنامه‌نگار مطرح منتقد سياست‌هاي آل‌سعود و همچنين اصلاحات مسائل حقوق بشري مانند بازداشت فعالان زن سعودي، بحث و گفت‌وگوي خوبي داشته است. وي افزود: با عادل الجبير و همچنين عبدربه منصور هادي (رييس دولت مستعفي يمن) در رياض هم گفت‌وگويي داشتم و در آن عمليات صلح يمن و اوضاع حقوقي مورد بحث و بررسي قرار گرفت. وزير خارجه انگليس با بيان اينكه در رياض مذاكرات مثمرثمري با الجبير درباره شراكت و همكاري راهبردي داشت، افزود: اين همكاري راهبردي در امن بودن انگليس نقش بسزايي دارد. به گزارش پايگاه اينترنتي روزنامه الرياض، وي تاكيد كرد كه با عادل الجبير وزير مشاور دولت سعودي در امور روابط خارجي هم درخصوص «ضرورت عقب‌نشيني حوثي‌ها (انصارالله) از الحديده توافق كرد.» وزير خارجه انگليس همچنين با «محمد عبدالسلام» سخنگوي جنبش انصارالله يمن و رييس هيات صنعا در مذاكرات صلح يمن در مسقط پايتخت عمان ديدار كرده بود. دو طرف انگليسي و يمني در اين ديدار به بررسي مهم‌ترين چالش‌هاي پيش روي توافق سوئد و موانع ايجاد شده توسط ائتلاف سعودي-اماراتي پرداختند. جرمي هانت وزير خارجه انگليس پنجشنبه ‌شب براي ديدار با سران
سه كشور عمان، عربستان و امارات در رابطه با روند صلح يمن و بحران قتل خاشقچي راهي آسياي غربي شده بود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون