• 1404 يکشنبه 7 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3217 -
  • 1394 يکشنبه 23 فروردين

پروانه‌هاي صادر شده ساختماني 6/36 درصد كاهش يافت

بخش ساخت و ساز مسكن هنوز در ركود است.اين گفته را آمارهاي بانك مركزي تاييد مي‌كند.بر اساس آمار سه ماهه سوم سال 1393، تعداد پروانه‌هاي صادر شده در مناطق شهري كشور 6/36 درصد كمتر از دوره مشابه سال قبل شده است. رشد منفي پروانه‌هاي صادرشده به معناي كاهش ساخت و ساز است اما لزوما نمي‌تواند مفهوم ركود معاملات بخش مسكن را داشته باشد.چراكه با همين تعداد فعلي ساختمان‌هاي موجود نيز مي‌توان به رونق معاملات خريد و فروش اميدوار بود.

تهران ساختمان به اندازه كافي دارد

يكي از نكاتي كه كارشناسان بر آن تاكيد مي‌كنند آن است كه در حال حاضر با توجه به كاهش جمعيت، تقاضا براي مسكن جديد رو به كاهش است و از سوي ديگر اعلام مي‌شود كه تهران با دارا بودن 400 هزار واحد خالي، نيازي به ساختمان‌سازي جديد ندارد.بنابراين در صورت مبنا قرار دادن اين تحليل، افت صدور تعداد پروانه‌هاي ساختمان نمي‌تواند تاثير منفي بر معاملات مسكن به ويژه در تهران داشته باشد. برخي كارشناسان معتقدند واحدهاي موجود پاسخگوي نيازهاي مسكني در شرايط فعلي هست و براي آينده هم در مجموع سالانه به 900 هزار واحد براي كل كشور نياز خواهيم داشت.اما اين نياز براي تهران به دليل وجود همان واحدهاي خالي كمتر خواهد بود.
آمارها نشان مي‌دهد در سه ماهه سوم سال 1393، بيشترين كاهش تعداد پروانه‌هاي ساختماني را در تهران مي‌توان مشاهده كرد.56 درصد كاهش تعداد پروانه‌ها در تهران طي اين مدت نشان از افت ساخت و ساز در پايتخت به قاعده 56 درصد نسبت به دوره مشابه سال 1392 را دارد. كاهش تعداد پروانه‌هاي ساختمان در شهرهاي بزرگ نيز 4/37 درصد محاسبه شده است و در ساير مناطق شهري افت 7/31 درصدي ديده مي‌شود.به اين ترتيب در مجموع در كل مناطق شهري كشور تعداد پروانه‌هاي صادر شده ساختماني نزولي 6/36 درصد داشته است.

قيمت مصالح ساختماني سه درصد افزايش يافت

به نظر مي‌رسد همين ركود در بخش ساختمان نيز دليل بر افزايش اندك قيمت مصالح ساختماني بوده است. به طوري كه در سه ماهه سوم سال 1393 نسبت به دوره مشابه سال 1392، شاخص بهاي مصالح ساختماني سه درصد افزايش يافته است.از سوي ديگر شاخص بهاي خدمات ساختماني در مدت مورد بررسي 8/18 درصد رشد داشته كه به نظر مي‌رسد اين رشد به دليل افزايش سطح حداقل دستمزد كارگران ساختماني باشد.ضمن آنكه ساير خدمات‌دهندگان ساختماني نيز مانند نصب‌كنندگان در و پنجره، لوله و... اجرت خود را نسبت به فصل پاييز سال 1392 افزايش داده‌اند.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون