خبر كوتاه
ظريف راهي قزاقستان شد
وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به دعوت همتاي قزاقستاني خود و درراستاي تبادلنظر درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقهاي و بينالمللي امروز راهي قزاقستان شد. محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه براي انجام سفري دوروزه و در پاسخ به دعوت «يرلان ادريس اف»، وزير امور خارجه قزاقستان به اين كشور سفر كرد. اين سفر در چارچوب رايزنيهاي مستمر وزارتخانههاي امور خارجه دو كشور، پيگيري توافقات به عمل آمده در جريان سفر شهريور ماه سال گذشته حسن روحاني، رييسجمهور به قزاقستان انجام ميشود و آخرين تحولات منطقهاي و بينالمللي مورد بحث و گفتوگو قرار خواهد گرفت.
سوخت اصلي نيروگاه بوشهر تا يك سال آينده توليد ميشود
مسوول ساخت نخستين مجتمع سوخت مجازي نيروگاه بوشهر اظهار كرد: اين سوخت نخستين نمونه آزمايشي سوخت قدرت است كه تنها تفاوتش با سوخت اصلي اين است كه در آن از قرصهاي سربي به جاي اورانيوم غني شده استفاده شده است. به گزارش ايسنا مسوول ساخت نخستين مجتمع سوخت مجازي قدرت نيروگاهي (نيروگاه بوشهر) كه نخواست نامي از وي برده شود، با اشاره به رونمايي از نخستين مجتمع سوخت مجازي براي نيروگاه اتمي بوشهر كه در گراميداشت 20 فروردين روز ملي فناوري هستهاي با حضور رييسجمهور انجام شد، گفت: تا يك سال آينده سوخت اصلي با قرص واقعي يعني اورانيوم غني شده ساخته خواهد شد. وي با بيان اينكه تاكنون در كشور سه نوع سوخت ساخته شده است، اظهار كرد: سوخت صفحهاي براي راكتور تهران، سوخت مجازي و اصلي راكتور تحقيقاتي 40 مگاواتي آب سنگين اراك و سوخت مجازي راكتور بوشهر از نوع قدرت. البته يك نوع سوخت به نامZPR كه از نوع سوخت آب سنگين است نيز در مجتمع اصفهان ساخته شده است. او تصريح كرد: تمامي سوختها غير از سوخت مجازي راكتور بوشهر از نوع «تحقيقاتي» براي راكتورهايي با قدرت پايين بودهاند، اما ساخت سوخت مجازي براي راكتور اتمي بوشهر از نوع قدرت است كه براي نخستين بار در كشور ساخته ميشود. در دنيا مرسوم است كه ابتدا سوخت مجازي ساخته و روي آن تستهاي لازم انجام ميشود و پس از تاييد آن، سوخت اصلي ساخته ميشود. او در ادامه گفت: طبق قراردادي كه براي تامين سوخت راكتور بوشهر داريم، ميتوانيم به جز سوخت روسي از سوختهاي ديگر هم براي مصرف يا انجام تستهاي هيدروديناميكي و فشار بدون ماده هستهاي استفاده كنيم. حتي در زماني كه از سوخت روسي استفاده ميكنيم، ميتواند بخشي از سوخت نيروگاه بوشهر توسط خودمان تامين و استفاده شود. در عينحال براساس توافق سوختهاي غيرروسي بايد به تاييد روسيه برسد كه البته در رابطه با سوخت مجازي ساخته شده از آنجايي كه طبق استانداردها ساخته شده است اين تاييديه وجود دارد.
حضور صالحي، عراقچي و روانچي در جلسه شوراي راهبردي روابط خارجي
رييس سازمان انرژي اتمي و معاونان وزير خارجه كشورمان با حضور در شوراي راهبردي روابط خارجي، به تشريح آنچه در مذاكرات اخير در لوزان رخ داد، پرداختند. علياكبر صالحي، رييس سازمان انرژي اتمي و سيد عباس عراقچي و مجيد تخت روانچي، معاونان وزير خارجه ايران و اعضاي تيم مذاكرهكننده هستهاي در غياب محمدجواد ظريف كه در سفر عمان و پاكستان بود با حضور در شوراي راهبردي روابط خارجي، ضمن توضيح درباره مذاكرات هستهاي با گروه 1+5، به سوالات اعضاي شورا پاسخ دادند. در پايان جلسه سيد كمال خرازي، رييس شورا ضمن تشكر از زحمات تيم مذاكرهكننده و حمايت از آنچه تاكنون به دست آمده است كه بيشك حاصل ايستادگي ملت قهرمان ايران در برابر زورگوييهاي بيگانگان است، بر ضرورت ايستادگي و هوشياري هرچه بيشتر در تدوين متن سند نهايي و همچنين بر ضرورت تضمين امنيت دانشمندان و تاسيسات هستهاي كشور توسط طرفهاي ديگر تاكيد كرد.
«بازگشت پناهجويان ايراني» موضوع سفر وزير خارجه استراليا به تهران
نماينده پارلماني دولت استراليا گفت كه در سفر قريبالوقوع وزير امور خارجه اين كشور به تهران قرار است مساله بازگرداندن پناهجويان ايراني مورد بحث و رايزني قرار گيرد. به گزارش ايسنا، جولي بيشاپ، وزير امور خارجه استراليا قرار است در روزهاي آينده به تهران سفر كند تا علاوه بر مسائل دو جانبه و منطقهاي درباره بازگرداندن شمار زيادي از پناهجويان ايراني كه نتوانستهاند اجازه اقامت در استراليا را كسب كنند با مقامات ايراني رايزني كند. پاول فلچر، نماينده پارلماني دولت استراليا در گفتوگو با شبكه اسكاي نيوز اظهار كرد: ايرانيان زيادي وجود دارند كه درخواست آنها براي پناهندگي پذيرفته نشده است و هدف ما اين است كه اين افراد را به كشوري كه از آن آمدهاند بازگردانيم. بهطور قطع اين مساله ميتواند دشواري و چالشهاي بيشماري به همراه داشته باشد و اين دليل بسيار مهمي است كه بخواهيم آن را در ديدار با مقامات ايران كه تعداد زيادي از پناهجويان ما از اين كشور هستند مطرح كنيم.