گوته و حافظ
نام ديوان غربي-شرقي گوته براي ما ايرانيان نامي آشناست و به گواه يكي از مترجمان فارسي ديوان، حتي آشناتر از نام West-Östlicher Divan نزد آلمانيها. شرح پناه بردن گوته پير و جنگزده به «روح بلند حافظ» كه «حافظه ماست»، بارها گفته شده است اما در دو دهه اخير با رونق بحثهاي نظري درباره مفهوم «ادبيات جهان» نام گوته بيشتر به عنوان واضع اين مفهوم برده ميشود.
دوره آموزشي ادبيات جهان و گفتوگوي ملل (حافظ و گوته) كه با تدريس دكتر نويد نادري در مركز فرهنگي شهر كتاب برگزار ميشود، علاوه بر ارايه خوانشي از ديوان غربي-شرقي، به بافت تاريخي- اجتماعي و ادبي آشنايي گوته با شعر حافظ و پاسخ محققان ايراني معاصر به ديوان گوته ميپردازد. در اين دوره سعي ميشود با دقت در اين بافت به درك پيچيدهتري از شرايط امكان «گفتوگو»ي اين دو شاعر دست يافت.
سرفصلهاي اين دوره آموزشي 6 جلسهاي به اين شرح هستند: «مقدمه: جستوجوي نخستين زبان بشري و نهضت ترجمه متون شرقي»، «بافت تاريخي- اجتماعي مواجهه ادبي گوته با حافظ: تنش ادبيات ملي و ادبيات جهاني»، «بررسي آراي برخي محققان ايراني درباره ديوان غربي- شرقي»، «خوانش ديوان غربي- شرقي (اشعار)»، «خوانش ديوان غربي- شرقي (يادداشت و مقالات)» و «جايگاه زبان عربي در ادبيات اروپاي قرون ميانه: نگاهي ديگر به تاريخ گفتوگوهاي غربي- شرقي.»
دوره «حافظ و گوته» در روزهاي دوشنبه ساعت ۱۵ تا ۱۷ برگزار ميشود. آغاز آن ۲۸ مرداد است و علاقهمندان براي حضور در اين دوره آموزشي ميتوانند تا ۲۰ مرداد در ساعات اداري به مركز فرهنگي شهر كتاب واقع در خيابان شهيد بهشتي، نبش كوچه سوم، مركز فرهنگي شهر كتاب مراجعه كنند و براي كسب اطلاعات بيشتر با شمارههاي ۸۸۷۲۳۳۱۶ و ۸۸۷۱۷۴۵۸ تماس بگيرند.