گروه اجتماعي | سردار حسين اشتري، فرمانده نيروي انتظامي تاكيد كرد: با شركتهاي خودروساز تعارف نداريم، جان مردم از هر چيزي براي ما مهمتر است.
او كه به بحث جانباختگان و مجروحان حوادث رانندگي اشاره ميكرد در اين باره توضيح داد: اين حوادث واقعا ضربه بزرگي به كشور است. متاسفانه گرچه عامل انساني در وقوع تصادفات هم درصد بالايي دارد اما بسياري از جادههاي ما استاندارد نيست و چندهزار نقطه حادثهساز داريم. خودرو هم بسيار مهم است. خودروسازان ما بايد به ايمنسازي خودروهايشان دقت كنند. سردار اشتري همچنين گفت: در همين راستا ما اعلام كرديم كه اگر پرايد با اين جنبه ايمني كه دارد توليد شود، حتما ممانعت خواهيم كرد و اعلام هم كرديم كه شمارهگذاري نميشود مگر اينكه بتواند استانداردها را دريافت كند. او در مورد افزايش نرخ حوادث رانندگي نيز گفت: افزايش جرايم در كاهش تخلفات رانندگي تاثيرگذار است. ما گفتيم اگر تخلفات افرادي افزايش پيدا كرد و اين فرد با جريمه تنبيه نشد، خودرويش توقيف شود و برود به پاركينگ. ديگر به جريمه اكتفا نميكنيم.
فرمانده پليس كشور همچنين گفت: بايد در قوانين راهنمايي و رانندگي تجديدنظر كنيم. قوانين بايد بازدارندگي داشته باشد. ما مواردمان را به مجلس هم گفتيم.
او بر ضرورت تجديدنظر در قوانين راهنمايي و رانندگي تاكيد كرد و گفت: در حوزه راهنمايي و رانندگي نيازمند قوانيني هستيم كه داراي بازدارندگي باشد.
همچنين ايسنا درباره سخنان سردار اشتري به نقل از او نوشت: بيش از 30هزار نفر از ماموران پليس در مرزهاي سهگانه مستقر شدهاند. البته در مرز خسروي هم همكاران ما حضور دارند اما به دليل مشكلاتي كه پيش آمد، طرف عراقي اين مرز را تعطيل كرد و فعلا تردد نداريم اما احتمال بازگشايي مرز خسروي وجود دارد و بسته به شرايط طرف عراقي، ما آمادگي بازگشايي اين مرز را هم داريم.
بر اساس اين گزارش فرمانده ناجا با بيان اينكه تردد در مرزها خيلي خوب انجام ميشود، گفت: در حال حاضر حدود 260 گيت تردد در مرزهاي زميني داريم كه در مقايسه با پارسال حدود 20 درصد افزايش پيدا كرده است.
سردار اشتري ادامه داد: پليس راه در مسيرهاي تردد زائران حضور فعالي دارد و در پايانهها نيز عوامل پليس مهاجرت، گذرنامه، مرزباني و... در آمادهباش هستند.
فرمانده ناجا از سفر بيش از يك ميليون و 100 هزارنفر به سمت عتبات از ابتداي ماه محرم تا امروز خبر داد و گفت: اين افراد از مرز خارج شدهاند كه تعدادشان به نسبت سال گذشته حدود 80 درصد افزايش را نشان ميدهد. البته يكسري از اين افراد به كشور بازگشتهاند. به گفته او صدور گذرنامه نسبت به پارسال بيش از 100 درصد افزايش داشته و عوامل پليس در دفاتر پليس بعلاوه 10 و پليس مهاجرت و گذرنامه مشغول خدمترساني 24 ساعته به شهروندان هستند. فرمانده ناجا در مورد زمان صدور برگ تردد اربعين نيز گفت: زمان صدور اين برگهها كمتر از گذرنامه هست، اما براي درخواست آن بايد به دفاتر پليس بعلاوه 10 مراجعه و همان مدارك را ارايه كرده و روند دريافت گذرنامه را طي كرد. فرد پس از تقاضاي گذرنامه برگه تردد موقت دريافت ميكند كه طبق توافق صورت گرفته زائران ميتوانند با اين برگه تردد موقت از كشور خارج شوند.
او ادامه داد: اين افراد پس از حضور در كشور عراق با برگ تردد موقت و بازگشت از كشور، گذرنامه خود را از طريق پست در آدرسشان دريافت خواهند كرد. فرمانده نيروهاي انتظامي در مورد وضعيت پاركينگها در سه پايانه مرزي هم گفت: امسال ظرفيت پاركينگها نسبت به سال گذشته بيشتر و زيرساختها نيز كاملتر از گذشته شده است. البته اين وضعيت به تعداد خودروهايي كه به سمت مرز ميآيند، بستگي دارد.
او در بخشي ديگر از سخنانش به كيفيت عملكرد پليس اشاره كرد و گفت: يكي از راهكارهاي پيشگيري از جرم اين است كه نگذاريم جرمي رخ دهد و براي تحقق اين مهم نيز نيازمند هوشمندسازي پليس هستيم. به عنوان مثال سال گذشته تعداد دوربينهاي ما در جادهها و داخل شهرها حدودا دوبرابر شد. همين دوربينها توانستند كار ما را راحتتر كنند و با پايش تصويري بتوانيم كمك و از وقوع بسياري از تصادفات پيشگيري كنيم. فرمانده ناجا در تشريح ديگر اقدامات انجام شده براي هوشمندي پليس گفت: چهارهزار تبلت به همكارانمان داديم. يك كار خوبي در ناجا صورت گرفته كه از يكي، دو ماه پيش آغاز شده و به مرور در حال تكميل است كه بر اساس آن مامور ما ميتواند با استفاده از نرمافزار به بانكهاي اطلاعاتي پليس دسترسي پيدا كرده و سوابق فرد يا خودرويش را استعلام كند. به گفته اشتري، به زودي حدود هشت هزار تبلت ديگر هم در اختيار ديگر ماموران پليس قرار خواهد گرفت. او با تاكيد بر اينكه طبق هدفگذاريها تا پايان سال 1400 بايد هوشمندسازي در پليس به يك نقطه قابل قبول برسد، گفت: ما الان آن مقدار نيرويي كه بايد داشته باشيم را نداريم. متوسط جهاني 5 تا 8 پليس به ازاي هر 10 هزار نفر است، اما براي ما كمتر از سه نفر است. سردار در مورد نحوه مواجهه ماموران پليس با مردم گفت: قبول دارم خلأهايي وجود دارد كه بايد برطرف كنيم. ما با تزريق نيروي بيشتر، امكانات بيشتر و فرهنگسازي بيشتر ميتوانيم اين خلأها را پر كنيم. امروز از صبح تا شب و شب تا صبح همكاران ما در كلانتريها فعال هستند و ممكن است آن روز با حوادث مختلفي مواجه شده باشند و اگر فردي به آنها مراجعه كرد، نتواند به درستي جواب بدهد كه ما تاكيد كرديم بهترين رفتار با اين افراد صورت بگيرد. فرمانده ناجا با بيان اينكه ما در بحث خوشايندسازي كلانتريها و پاسگاهها گامهاي خوبي برداشتيم و طرح مكنا هنوز هم دنبال ميشود، گفت: برابر نظرسنجيهاي انجامشده، جايگاه ناجا از نظر محبوبيت در بين مردم ما از رتبه هشتم به رتبه دوم رسيد.
سردار اشتري در مورد انتشار برخي تصاوير از بياحترامي به پليس در فضاي مجازي نيز تصريح كرد: بخشي از حركاتي كه در فضاي مجازي صورت ميگيرد، منشا خارجي داشته و حساب شده است. دشمنان متوجه شدهاند كه پليس، مدنظر مردم، پليس هوشمندي است كه به گفته كارشناسان در عرصههاي مختلف وظيفهاش را خوب انجام داده و البته معنايش اين نيست كه هيچ اشتباهي نداشته باشيم، اما مسير درستي بوده است. به همين دليل هم دشمنان ميخواهند جايگاه پليس را خدشهدار كنند.
فرمانده ناجا افزود: يك بخشي هم داخلي است و متاسفانه فضاي مجازي هم دامن زده است به اين موارد. در حالي كه اصطكاك بين پليس و مردم در سالهاي اخير كمتر شده است و الان ما كمترين اصطكاك را داريم، اما در فضاي مجازي اين تصاوير چنان چند برابر نشان داده ميشود كه مخاطب فكر ميكند الان چه اتفاقي افتاده است.