• ۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4650 -
  • ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۹ ارديبهشت

«نواصولگرايان» معتقدند رقباي سردار اندازه رياست نيستند

قاليبافي‌ها عليه همه

كمتر از دو هفته تا آغاز به كار يازدهمين دوره مجلس شوراي اسلامي باقي مانده و تلاش اصولگرايان براي دستيابي به گزينه‌اي واحد براي رياست پارلمان آينده و تكيه بر كرسي علي لاريجاني دو چندان شده است. علي نيكزاد، حميدرضا حاجي‌بابايي، مصطفي ميرسليم، شمس‌الدين حسيني، فريدون عباسي و البته محمدباقر قاليباف ازجمله چهره‌هايي هستند كه گوشه و كنار با برگزاري جلساتي اينجا و آنجا با منتخبان مي‌كوشند مسير خود براي دستيابي به قدرتمندترين كرسي پارلمان را هموار كنند اما هر چه مي‌كوشند، انگار بيشتر به در بسته مي‌خورند تا جايي كه حالا انتقادهاي درون‌گفتماني آنان از يكديگر تا حد و حدودي قابل ‌توجه افزايش يافته است. اين ميان نكته قابل ‌توجه احتمال ائتلاف ياران رييس‌جمهوري سابق ايران در پارلمان با اعضاي جبهه پايداري و حزب موتلفه براي از صحنه خارج كردن قاليباف است، احتمالي كه البته عباس سليمي‌نمين، تحليلگر اصولگرا آن را منتفي دانسته و گفته است:«آقاي ميرسليم كه نمي‌تواند آقاي قاليباف را كنار بزند. او نمي‌تواند حلال هيچ مشكلي باشد. ترديد نكنيد كه مخالفان آقاي قاليباف اگر نيروي قوي و مهمي داشتند حتما او را به ميدان رقابت مي‌آوردند نه آنكه با ميرسليم وارد شوند.»
اين تحليلگر سياسي اصولگرا در همين راستا روز گذشته با رد اهميت نشست ياران محمود احمدي‌نژاد، رييس‌جمهوري سابق ايران در مجلس با اعضاي حزب موتلفه و مصطفي ميرسليم به عنوان اصلي‌ترين گزينه آنان براي رياست قوه مقننه به پايگاه خبري نامه‌نيوز گفته است:«جلسه اخير آقاي ميرسليم با برخي راه‌يافتگان مجلس يازدهم چندان اهميتي ندارد؛ زيرا اصلا افرادي كه خود را براي رياست مجلس مطرح مي‌كنند، اندازه اين پست نيستند؛ براي مثال آقاي شمس‌الدين حسيني كه اصلا سياسي نيست و در دوره رياست‌جمهوري آقاي احمدي‌نژاد مدتي وزير اقتصاد بوده يا آقاي ميرسليم مقبوليتي براي رياست مجلس ندارد. حالا اينكه قبل از تشكيل مجلس دور هم شده‌اند و سعي مي‌كنند محفلي تشكيل بدهند، چندان قابل اعتنا نيست و هنوز وضعيت تغييري نكرده و مشخص است كه چه كسي شانس اول رياست مجلس است. حتي حزب موتلفه در دادن بيانيه براي حمايت از آقاي ميرسليم در انتخابات هيات رييسه مردد است يا جوانان حزب موتلفه اصلا ميرسليم را قبول ندارند.»

به اصلاح ‌طلبان ربطي ندارد
اين البته تنها تحليل اصولگرايان از مساله رياست يازدهمين دوره قوه مقننه نيست. برخي از فعالان اين جريان برخلاف آنچه بارها از سوي اصلاح‌طلبان و ناظران بي‌طرح عنوان شده نه ‌مشكلات و معضلات اقتصادي، نوع برخوردها با معترضان آبان ‌ماه، انهدام هواپيماي مسافربري اوكرايني و بي‌خبري 3 ‌روزه و نه حتي رد صلاحيت گسترده كانديداهاي انتخابات و عمدتا اصلاح‌طلبان متقاضي حضور در مجلس يازدهم را عامل كاهش مشاركت مردم در انتخابات نمي‌دانند و انگشت اتهام را به سوي اصلاح‌طلبان بلند مي‌كنند؛ همچون مهدي چمران، فعال سياسي اصولگرا كه به خبرگزاري دانشجو گفته است:«موارد مطرح‌ شده توسط نيرو‌هاي انقلاب، موضوع خصوصي است و به اصلاح‌طلبان مربوط نمي‌شود. جريان اصلاحات، خود سرشار از مشكلات است و نتيجه ناكارآمدي آنان را هم در انتخاب گذشته ديديم؛ خيل كثيري از مردم، انتقاد‌هاي فراواني به عملكرد اصلاح‌طلبان وارد مي‌دانند و ثمره ناكامي‌هاي مديريتي آنان، كاهش مشاركت مردم در انتخابات مجلس شوراي اسلامي را در پي داشت. اصلاحات براي فرار از پاسخگويي خود، مشكلات دسته چندمي را در جامعه بزرگ‌نمايي مي‌كنند و براي آن داستان مي‌سازند. باور دارم كه اين تهمت‌ها، داستان‌سرايي است.»

قاليباف سكه داده بود؟
در اين ميان و به‌ رغم اين تحليل‌ها، حواشي اطراف كانديداهاي رياست مجلس يازدهم نيز كم نيست تا جايي كه برخي اخبار تاييد نشده از هديه سكه به منتخبان مجلس يازدهم براي جلب راي آنان حكايت داشت. خبري كه البته روز گذشته مرتضي طلايي، عضو شوراي شهر سابق تهران و از فعالان سياسي نزديك به قاليباف آن را رد كرده و به خبرآنلاين گفته است:«اينها از آن شيوه‌هاي بد اخلاقي است كه وجود دارد و ما به آن متوسل مي‌شويم تا طرف‌مان را بدنام كنيم و من تضميني به شما مي‌گويم كه هرگز قاليباف به منتخبان سكه نداده است. چون من آقاي قاليباف را مي‌شناسم پس اينها اتهامات و جوسازي‌هايي است كه عليه آقاي قاليباف صورت مي‌گيرد تا با اين فضاسازي‌ها ايشان را از ميدان به در كنند. آيا واقعا به نظر شما عقل و فكر سياسي آقاي قاليباف آنقدر كم است كه همچين كاري را انجام دهد؟ او هرگز چنين كاري را نكرده است و  نخواهد كرد.» 
طلايي كه از نزديكان شهردار اسبق پايتخت در فضاي سياسي كشور به حساب مي‌آيد همچنين در ادامه به مساله كانديداتوري قاليباف در انتخابات 1400 كه اين روزها بيشتر از هر فرد و جرياني از سوي اصولگرايان و فعالان اين جريان بيان شده، اشاره كرده و درحالي كه يكي از شروط حمايت از قاليباف عدم ورودش به انتخابات رياست‌جمهوري آينده اعلام شده، گفته است:«آيا آقاي قاليباف گفته، مي‌خواهد در انتخابات رياست‌جمهوري شركت كند؟ يا آيا در ذهن ديگران نبوده كه در انتخابات رياست‌جمهوري باشند يا قبلا در انتخابات نبوده‌اند؟ دوستاني هستند كه الان در مجلس انتخاب شده‌اند كه قبلا هم در مظان انتخابات رياست‌جمهوري بوده‌اند. اما من مي‌گويم كه مجلس ۴ سال متعهد به راي مردم است و بايد براي ۴ سال در مجلس خدمت كند و تصور من اين است كه اين هم يكي ديگر از بهانه‌هايي است كه مطرح مي‌كنند تا آقاي قاليباف را از ميدان به در كنند.»

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون