نمايندگان تشكلهاي دانشجويي در ديدار با رهبري چه گفتند
از اعتراض به حقِ نداشته اعتراض
تا هشدار براي اصلاح قانون انتخابات
برگزاري نشستهاي مجازي چند ماهي است كه امري مرسوم و معمول به حساب ميآيد و اغلب ديدارها در اين مدت اگر لغو نشده باشند به صورت ويديو كنفرانس برگزار ميشوند. ديدارهاي رمضاني نيز از اين قاعده مستثنا نبودند، ديدارهايي كه هر سال مقامات و مسوولان براي برگزاري ضيافت افطار ميهماناني داشتند و در جمع آنها سخنراني ميكردند و البته دغدغههاي آنها را ميشنيدند. بيشتر ديدارهاي رمضاني رهبري در ايام كرونا برگزار نشد اما ايشان بيستوسومين روز از رمضان با جمعي از دانشجويان از طريق ويديو كنفرانس در دانشگاه صداوسيما ديدار و براي آنها سخنراني كردند و البته نمايندگان برخي از تشكلهاي دانشجويي نيز دغدغههاي دانشگاهي، سياسي، اقتصادي و... خود را با رهبري در ميان گذاشتند.
دبيركل اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان، دبير اتحاديه دفتر تحكيم وحدت، دبير جنبش عدالتخواه دانشجويي، دبير تشكيلات اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل، مسوول بسيج دانشجويي دانشگاه تهران و نماينده بسيج دانشجويي، عضو گروه جهادي روحالله دانشگاه اميركبير و نماينده گروههاي جهادي و نماينده نشريات دانشجويي ازجمله نمايندگان دانشجويي بودند كه در اين نشست مجازي با رهبري صحبت كردند. نگاهي به اسم و رسم اين تشكلهاي دانشجويي تا حدودي نشان ميدهد كه تشكلهاي دانشجويي اصلاحطلب سهمي نداشتند. در سالهاي متمادي كه نشست رهبري با دانشجويان برگزار شده گاهي نمايندگان اين تشكلها نيز از دغدغههاي خود گفتهاند. با اين حال سمتوسوي تقريبا يكسان اين تشكلها باعث نشد كه دانشجويان در نقد كم بگذارند؛ چه آنكه علي اسكندرينداف، دبير و نماينده اتحاديه جنبش عدالتخواه دانشجويي هم به صداوسيما نقد كرد، هم از حقوقهاي نجومي. نسبت به انتصابهاي بلندمدت به خصوص در نهاد رهبري كه احتمال شكلگيري باند و باندبازي ميدهد، هشدار داد و تاكيد كرد كه مسيرهايي براي اعتراض و مشاركت مردم در تصميمگيريها اتخاذ شود. علي طلوعي، مسوول بسيج دانشجويي دانشگاه تهران از جوانگرايي گفت و بر پاسخگويي مسوولان تاكيد كرد. سجاد اسدي، دبير تشكيلات اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاههاي سراسر كشور از چالشهاي پيش روي مديريت كشور گفت و بازگرداندن مجلس به راس امور و اصلاح قانون انتخابات را مسائلي مهم برشمرد. محمد زادمهر، دبيركل و نماينده اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان نيز سخنرانياي در قالب پرسشها و پيشنهادات در مورد موضوعات مختلف داشت. محمدحسين حبيبي، مسوول گروه جهادي روحالله دانشگاه صنعتي اميركبير از فعاليت گروههاي جهادي گفت و گلايه كرد كه «شاهد موازيكاري در عرصه فعاليتهاي جهادي هستيم.»
علي دهقان، دبير اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان(دفتر تحكيم وحدت) نيز ازجمله سخنرانان بود كه سخنراني خود را توجه دادن به ميزان مشاركت مردم در انتخابات آغاز كرد و پرسيد «چه شد كه كارمان به اينجا كشيد؟ جمهوري اسلامي كه با مشاركت 98 درصدي متولد شد به مشاركت 42 درصد رسيد اين يعني انفعال جمهوريت» او همچنين ادامه داد:«نظام جمهوري اسلامي با راهبرد دوگانه امنيت- مشاركت، مردم را فقط به سمت مشاركتهاي مطلوب از نظر خود همچون انتخابات سوق ميدهد و مشاركتهاي نامطلوب همچون اعتراضات را به رسميت نميشناسد، اين نگاه كاناليزه شده در برخورد با مشاركتهاي مردمي به خصوص در اعتراضات و انتخابات نيازمند تحولي جدي است.» اين فعال دانشجويي همچنين انتقاد كرد:«رفتار و گفتار مسوولان تنها اين پيام را از سوي حاكميت به مردم مخابره ميكند كه اعتراضات شما براي ما مهم نيست و اگر ناكارآمدي در كشور ديديد فقط تحمل كنيد.»