بينالملل
كسري بودجه 3 هزار ميليارد دلاري دولت امريكا
سرانه بدهي هر شهروند امريكايي تا پايان ماه فوريه (۱۰ اسفند) ۸۴ هزار و ۶۹۳ دلار بوده است. ميزان بدهيهاي دولت اين كشور تا پايان ماه فوريه به ۲۷ تريليون و ۹۶۴ ميليارد و ۸۶۸ ميليون دلار رسيده است. ميزان بدهي هر شهروند امريكايي تا پايان اين ماه به طور متوسط ۸۴ هزار و ۶۹۳ دلار و ميزان بدهي هر مالياتدهنده امريكايي به طور متوسط ۲۲۳ هزار و ۴۴۱ دلار بوده است.كسري بودجه دولت امريكا تا پايان ماه فوريه به 3 تريليون و ۲۲۰ ميليارد و ۵۲۷ ميليون دلار رسيده است. در حال حاضر بزرگترين اقلام بودجهاي امريكا شامل: مراقبتهاي درماني با يك تريليون و ۲۷۹ ميليارد و ۲۱۱ ميليون دلار، تامين اجتماعي با يك تريليون و ۱۰۸ ميليارد و ۱۰۶ ميليون دلار، هزينههاي دفاعي با ۷۲۲ ميليارد و ۴۸۱ ميليون دلار و بهره پرداختي بدهي با ۳۹۴ ميليارد و ۸۹۶ ميليون دلار است.
مالك آمازون ثروتمندترين فرد جهان است
نشريه فوربس طبق روال گذشته اقدام به معرفي ثروتمندترين افراد جهان كرد كه بر اين اساس و تا پايان ماه ژانويه، جف بزوس موفق شد بار ديگر به عنوان ثروتمندترين فرد جهان معرفي شود. در حال حاضر ۴۶ فرد با ثروت بالاي ۳۰ ميليارد دلار در جهان وجود دارند و براي قرار گرفتن در بين ۱۰۰ فرد ثروتمند جهان بايد دستكم ۱۸.۸ ميليارد دلار ثروت داشت. جف بزوس، ايلان ماسك و برنارد آرنو 3 فرد ثروتمند جهان هستند.
هزينه ۳۷۸ ميليارد دلاري چين براي پژوهش و توسعه
آمار مقدماتي نشان داد هزينه چين براي پژوهش و توسعه در سال ۲۰۲۰ معادل ۲.۴ درصد از توليد ناخالص داخلي اين كشور بود. آمار مقدماتي اداره ملي آمار چين نشان داد، هزينه چين براي پژوهش و توسعه در سال ۲۰۲۰ به ميزان ۱۰.۳ درصد در مقايسه با سال ۲۰۱۹ رشد داشت و به ۲.۴۴ تريليون وون(۳۷۷.۸ ميليارد دلار) رسيد. اين پايينترين نرخ رشد در 5 سال گذشته و كمتر از رشد ۱۲.۵درصدي هزينه در سال ۲۰۱۹ بوده است. سران چين در كنگره ملي خلق كه هفته جاري آغاز ميشود، قرار است جزييات تدابير بيشتر به منظور حمايت از خودكفايي در فناوري و نوآوري را اعلام كنند. حزب كمونيست حاكم همچنين در اين همايش سالانه، اهداف اقتصادي و سياستهاي ديگر را براي امسال، پنج سال آينده و تا پايان سال ۲۰۳۵ اعلام خواهد كرد.
ورشكستگي بزرگترين شركت تامينكننده برق تگزاس
شركت برازوس الكتريك كه قديميترين و بزرگترين شركت تامين برق ايالت تگزاس امريكا به شمار ميرود به خاطر عدم دريافت بدهي 1.8 ميليارد دلاري از سوي شركت توزيع برق تگزاس امروز اعلام ورشكستگي كرد. اين شركت اسناد مربوط به ورشكستگي خود را به دادگاه فدرال شهر هيوستون ايالت تگزاس تقديم كرده است. برازوس الكتريك يكي از چندين شركت توليد برقي است كه به خاطر بروز يخبندان سنگين طي روزهاي گذشته در ايالت تگزاس با جريمههاي سنگين مواجه است. روساي شركتهاي برق تگزاس ميگويند قطع شدن برق تگزاس در طول يخبندان باعث شده تا تاسيسات توليد برق و شركتهاي فعال در اين زمينه با ميلياردها دلار جريمه مواجه شوند.
افزايش قيمت بيتكوين باعث ايجاد هزاران ميليونر رمزارز شد
به دليل افزايش قيمت بيتكوين، اخيرا تعداد حسابهايي كه اين ارز رمزنگاري شده را در خود دارند، افزايش يافته است. براساس اطلاعات منتشر شده توسط پايگاه اينترنتي «بيت اينفوچارتس» BitInfoCharts در حال حاضر بيش از 93 هزار حساب بيتكوين به ارزش حداقل يك ميليون دلار وجود دارد. همچنين اين آمار نشان ميدهد كه 8214 حساب وجود دارد كه داراي بيتكوين با ارزش بيش از 10 ميليون دلار هستند. به گفته سايت BitInfoCharts 422104 حساب نيز موجودي بيتكوين آنان هر كدام به بيش از 100 هزار دلار ميرسد. پس از اعلام تسلا براي سرمايهگذاري 1.5 ميليارد دلاري بيتكوين، بزرگترين ارز رمزنگاري شده جهان براي اولين بار در اين ماه بالاتر از نقطه عطف 50 هزار دلار قرار گرفت. با وجود افت قيمت اين هفته، بيتكوين در سال 2021 بيش از 60 درصد رشد كرده است.
ايده گذرنامه واكسن اقتصاد را تقويت ميكند
ريشي سوناك، وزير دارايي انگليس تاكيد كرد كه ايده اعطاي گواهينامه تاييد واكسيناسيون به مردم ممكن است به اقتصاد اين كشور كمك كند تا از يك ركود بيسابقه به دليل شيوع ويروس كرونا رهايي يابد. سوناك گفت: گذرنامههاي واكسن به طور بالقوه به مردم اين امكان را ميدهد تا از مكانهاي گردشگري بازديد كنند يا در رويدادهاي مختلف شركت كنند بنابراين به اقتصاد كمك ميكند تا پس از يك سري تعطيليهاي گسترده و محدوديتها براي مهار همهگيري كه آن را به شديدترين ركود در 300 سال گذشته برده است به مسير اصلي خود بازگردد.