خبرخوان
خبرخوان اخذ ماليات از خودروهاي گرانقيمت امكانپذير است؟
اميرحسن كاكايي، استاد دانشگاه و كارشناس صنعت خودرو درباره طرح ماليات ستاني از خودروهاي ميلياردي گفت: در ماههاي گذشته مجلس جديد نشان داده كه ميخواهد كارهايي انجام دهد و در برخي موارد حرفهاي قشنگي نيز ميزند، اما از آنجايي كه نمايندگان بر كل قوانين و مقررات مسلط نيستند كارهايي كه انجام ميشود ممكن است بسيار خطرناك باشد. او افزود: وقتي در يك نظام اقتصادي بهتدريج موانعي ايجاد ميشود، بهطور مثال صحبتهاي زيباي پوپوليستي مثل اينكه ما ماليات ميگيريم به نفع فقرا زده ميشود و درنهايت ماليات هم اخذ ميشود، اما اين افراد پولدار كه معمولا بزرگ و توليدكننده يا تاجر هستند، اين هزينهها را از جيب مردم جبران ميكنند. كاكايي تصريح كرد: به نظر ميرسد آقايان در حل معضلات اصلي و زيربنايي كشور ماندهاند و فقط مسائل روبنايي را به صورت منفي دستكاري ميكنند، در اين زمينه به نظر ميرسد اگر دولت الكترونيك هرچه سريعتر در همه اركان به صورت كامل راهاندازي شود و نظام بانكي و پرداختيها شفاف شده و سپس ماليات گرفته شود، بهتر باشد تا اين راهكارهاي مقطعي.
۲۱ ميليارد دلار وام ارزي پرداخت شد
براساس قانون، صندوق توسعه ملي موظف است از محل ارزهاي نفتي كه در سال به اين صندوق واريز ميشود نسبت به تامين مالي طرحهاي اقتصادي و سرمايهگذاري در قالب اعطاي تسهيلات بانكي به بخشهاي غيردولتي و سرمايهگذاري در بازارهاي پولي و مالي خارجي اقدام كند كه اين منابع در دو بخش ارزي و ريالي سالانه در قالب تسهيلات ريالي و ارزي پرداخت ميشود.
بخشي از اين منابع در قالب قراردادهاي عامليت ارزي اختصاص پيدا ميكند و قرارداد عامليت ارزي منعقده بين صندوق و بانكهاي عامل قراردادي است كه برمبناي درخواست بانك و تا سقف مبلغ تعيين شده توسط صندوق در قرارداد، به بانك اجازه تامين مالي ارزي طرحهاي داراي اهليت متقاضي و توجيه فني، مالي و اقتصادي را پس از طي مراحل تصويب طرح در بانك عامل و تاييد صندوق توسعه ملي ميدهد.
از مجموع بيش از ۱۱۴ ميليارد دلار قرارداد عامليت ارزي صندوق توسعه ملي جهت تامين مالي طرحهاي مشمول، حدود ۲۱ ميليارد دلار پرداخت قطعي صورت گرفته است.