• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4888 -
  • ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۵ اسفند

مسوولان خواستار فراهم شدن زمينه حضور مردم پاي صندوق شدند

انتخابات سنتي زير سايه كرونا

مرحله نام‌نويسي انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا آغاز شده و حالا صحبت‌ها درباره سه انتخاباتي كه قرار است خرداد ماه 1400 برگزار شود، شفاف‌تر شده است. بسياري از گروه‌ها و احزاب سياسي طي اين روزها از شهروندان دعوت كرده‌اند در صورتي كه خود را شايسته مي‌دانند در انتخابات شوراهاي شهر و روستا نام‌نويسي كنند. در فضاي عمومي جامعه اين نگراني وجود دارد كه مشاركت پايين مردم در انتخابات مجلس يازدهم در اسفند 98 دوباره در خرداد 1400 تكرار شود. از اين‌رو احزاب مختلف به ميدان آمده‌اند و مردم را به مشاركت در انتخابات تشويق مي‌كنند. نگراني از مشاركت مردم جنبه‌هاي مختلفي دارد كه حالا مسوولان ارشد كشور نيز درباره آن به صراحت صحبت مي‌كنند.
عبدالرضا رحماني‌فضلي، وزير كشور ديروز در نشستي با استانداران كل‌كشور كه به ‌صورت ويديوكنفرانس صحبت شد، گفته است: «تقاضاي ما در حوزه مشاركت مردم در انتخابات است؛ همان‌طور كه مقام معظم رهبري موضوع مشاركت در انتخابات را به صورت خيلي جدي با تعبير بسيار بلند و واژه‌هاي پر معني مطرح كردند، همه دستگاه‌ها بايد تلاش كنيم مقتضيات حضور پرشكوه مدنظر ايشان را بسترسازي كنيم.» وزير كشور در همين زمينه ادامه داد: «وزارت كشور، وزارت ارشاد، صداوسيما، شوراي نگهبان، احزاب و گروه‌ها و شخصيت‌هاي سياسي بايد تلاش كنند يك رقابت با شكوه و يك مشاركت بسيار خوبي داشته باشيم. تلاش اين است در اين ايام باقيمانده همه سعي بكنيم بستر انتخابات يك بستر مطلوب رقابتي باشد.»
اين البته نخستين‌بار نيست كه وزير كشور درباره مساله كاهش مشاركت مردم در انتخابات ابراز نگراني مي‌كند. او شنبه شب نيز در برنامه زنده تلويزيوني نگاه يك به اين موضوع پرداخت و گفت: «همه ما بايد زمينه و مقتضيات افزايش مشاركت را فراهم كنيم.» رحماني‌فضلي در بخشي از سخنان خود به نوعي از شوراي نگهبان گلايه كرد كه نگراني از ردصلاحيت كانديداها باعث شده در شرايطي كه زمان چنداني به انتخابات 1400 باقي نمانده، هنوز جريان‌هاي سياسي تكليف خود را ندانند و نتوانند آرايش سياسي مطلوب‌شان را براي انتخابات طراحي و اجرا كنند. او گفت: «تا امروز آرايش نيروهاي سياسي براي انتخابات رياست‌جمهوري مشخص نيست و تا سيزدهم فروردين فضاي گردش و عيد است و از ۲۵ فروردين تا ۲۵ ارديبهشت‌ ماه رمضان است كه فضاي معنوي فضاي سياسي را تحت تاثير قرار مي‌دهد؛ لذا فرصتي نداريم و بايد تلاش كنيم زمينه افزايش مشاركت فراهم شود.»
در همين حال ديروز اسحاق جهانگيري، معاون اول رييس‌جمهوري هم با همين محور به مساله مشاركت مردم در انتخابات پرداخت و با اشاره به سخنان رهبرمعظم انقلاب درخصوص برگزاري پرشور انتخابات 1400 با مشاركت گسترده مردم گفت: «انتخابات رياست‌جمهوري و شوراهاي شهر و روستا يكي از فرصت‌هاي كليدي براي بازسازي سرمايه اجتماعي كشور است كه بايد زمينه مشاركت حداكثري مردم در انتخابات را فراهم كنيم.»
در همين حال روند نام‌نويسي كانديداهاي انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا شروع شده است. ديروز احمد نادري در اولين نشست خبري هيات عالي نظارت بر انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستاي استان تهران با اشاره با مقايسه آماري از ميزان نام‌نويسي كانديداها از دوره چهارم تا دوره ششم در انتخابات شوراها گفت: «در دوره چهارم در استان تهران ۴۵۹۱ داوطلب نام‌نويسي كردند كه ۱۴درصد خانم‌ها و ۸۶درصد آقايان بودند. اين ميزان در دوره پنجم به ۶۰۷۷ نفر رسيد كه ۱۶درصد خانم‌ها و ۸۴درصد آقايان بودند. در اين دوره تا ساعت 
30: 13 روز (يكشنبه) ۹۷۵ نفر به صورت قطعي در استان تهران نام‌نويسي كردند كه ۵۰درصد حضوري و ۵۰درصد از طريق فضاي مجازي و پيشخوان دولت بوده است.» اين نماينده اصولگراي مجلس همچنين گفته است: «ميزان ثبت‌نام در استان تهران در روز اول يعني ۲۰ اسفند، ۲۵۲ نفر، روز دوم يعني ۲۱ اسفند، ۲۸۵ نفر، روز سوم يعني ۲۲ اسفند، ۲۴۵ نفر و روز چهارم ۲۳ اسفند تا ساعت13:30 دقيقه ۱۹۴ نفر به صورت قطعي ثبت‌نام كرده‌اند.» نادري خاطرنشان كرد: «در شهر تهران تا ساعت 13:30  ،۲۸۱ نفر ثبت‌نام قطعي داشتند كه اين ميزان يك‌پنجم آمار ثبت‌نام در كشور است چون ۴۶۷۰ نفر ثبت‌نام در كشور صورت گرفته است. تا‌كنون در استان تهران ۱۳درصد خانم‌ها و ۸۷درصد آقايان ثبت‌نام كرده‌اند البته تعدادي هم در حال بررسي صلاحيت هستند كه به آمار اضافه نمي‌شوند. حدود ۴۷۹ نفر پرونده در حال بررسي داريم.»
باتوجه به شرايط كرونايي بسياري از كارشناسان ابراز نگراني كردند كه به ‌خاطر اين ويروس مردم نگران تجمع در صندوق‌هاي اخذ راي هستند و چنانچه فرآيند برگزاري اين انتخابات الكترونيكي باشد، تاحدودي اين دغدغه رفع خواهد شد. اما پيش از اين گفته شده بود كه در اكثر شهرهاي كشور اين فرآيند الكترونيكي است جز شهرهاي بزرگي مانند تهران كه درنهايت ديروز معلوم شد در تهران نيز اين فرآيند الكترونيكي نخواهد بود. ديروز رييس هيات عالي نظارت بر انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستاي استان تهران درباره برگزاري انتخابات الكترونيكي گفت: «انتخابات به‌ صورت الكترونيكي برگزار نمي‌شود و لذا نظارت هم الكترونيكي نيست. هيات عالي نظارت بر انتخابات شوراها مخالف برگزاري انتخابات الكترونيكي در استان تهران است. عزيزان در دولت و وزارت كشور اعلام آمادگي كردند اما پس از بررسي فني در هيات عالي به اين نتيجه رسيديم كه انتخابات به صورت سنتي برگزار و انتخابات الكترونيكي به دوره‌هاي بعدي موكول شود.» در دوره گذشته نيز چنين موضوعي مطرح شده و وعده الكترونيكي شدن همه فرآيند انتخابات در رسانه‌ها مطرح شد اما گويا قرار نيست حداقل اين فرآيند در شهرهاي بزرگ شكل بگيرد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون