معاون اقتصادي و بازرگاني و عضو هياتمديره شركت پالايش نفت اصفهان:
چشمانداز پالايشگاه اصفهان تبديل شدن به پترو پالايش است
معاون اقتصادي و بازرگاني و عضو هياتمديره شركت پالايش نفت اصفهان گفت: رويكرد و چشمانداز پالايشگاه اين استان تبديلشدن به پترو پالايش و هلدينگ بزرگ در اين بخش است.
مهدي صرامي فروشاني افزود: پالايشگاه اصفهان گام نخست خود در اين رويكرد را با خريدن سهام پتروشيمي اصفهان برداشته، زيرا ميتواند با تعامل و همافزايي زنجيره توليد را اقتصاديتر كند.
او با بيان اينكه پالايشگاه اصفهان صددرصد خوراك پتروشيمي اين استان را تامين ميكند، اظهار داشت: با تبديل شدن پالايشگاه به پترو پالايش و سرمايهگذاري در صنايع پاييندستي كه وابستگي به پالايشگاه دارند، نياز ساير صنايع تامين ميشود.
صرامي اظهار داشت: پالايشگاه اصفهان در دوران كرونا، ثبات خوراك داشت و با ظرفيت كامل خود كار كرد.
او با تاكيد بر اينكه پالايشگاه اصفهان حدود ۲۵درصد سوخت مايع كشور را با وجود محدوديتها تامين ميكند، گفت: اين شركت روزانه ۱۲ ميليون ليتر بنزين يورو ۵ كه پاكترين سوخت است را در كشور توليد و سوخت ۱۶ استان را تامين ميكند.
عضو هياتمديره پالايشگاه اصفهان با اشاره به اينكه آمار و فرآيند توليد در اين شركت رو به بهبود است، اضافه كرد: ۲ محصول جديد اين شركت شامل «نرمال هگزان» و «پنتان» ارزآوري خوبي به همراه خواهد داشت و مقدمات بازاريابي آن در حال انجام است.
صرامي تصريح كرد: رشد سودآوري در پالايشگاه اصفهان در سال جاري باوجود محدوديتهاي بازار انرژي در دوران كرونا، بهتر از پارسال است.
معاون اقتصادي و بازرگاني پالايشگاه اصفهان با بيان اينكه باوجود تحريمها، طرح بنزينسازي در سال ۹۴ بهرهبرداري شد و واحد تقطير سه كه يك ابرطرح است سال گذشته در مدار بهرهبرداري قرار گرفت، تاكيد كرد: طرحهاي بزرگ اين شركت رو به تكميل است.
او با بيان اينكه طرح بزرگ تصفيه گازوييل (سوخت ديزل) با بودجه ۷۰۰ ميليون يورويي در مراحل پاياني قرار دارد، خاطرنشان كرد: اين طرح در مرحله نصب تجهيزات است و عمده قطعات موردنياز آن وارد شده و مانعي در نصب و راهاندازي آن وجود ندارد.
صرامي به آثار سودآوري و رويكرد زيستمحيطي و اقتصادي اين طرح اشاره و اضافه كرد: پيشبيني ميشود اين طرح اواسط سال آينده بهرهبرداري شود كه با رسيدن آن به مرحله تثبيت توليد، سهامداران پالايشگاه از مزاياي اين طرح بزرگ بهرهمند ميشوند.
عضو هياتمديره شركت پالايش نفت اصفهان به ديگر طرح بزرگ اين مجموعه اشاره كرد و گفت: قرارداد اجراي طرح گوگردزدايي از تهمانده برجهاي تقطير پارسال منعقد شد و سفارشگذاري تجهيزات آن در حال اجراست.
او با تاكيد بر اينكه اين طرح رويكرد كاملا اقتصادي و زيستمحيطي دارد، افزود: بيشتر قطعات موردنياز آن در سه تا چهار سال آينده و در داخل كشور تامين ميشود.
صرامي با اشاره به اينكه طرحهاي مذكور، ملي است و در دوران تحريمهاي ظالمانه اجرا شده است، تصريح كرد: ۸۰ تا ۹۰درصد از قطعات موردنياز اين طرحها توسط توليدكنندگان داخلي توليد ميشود و تجربههاي خوبي در اين زمينه داريم.
معاون اقتصادي و بازرگاني شركت پالايش نفت اصفهان با بيان اينكه روند افزايشي قيمت نفت خام نيز در سودآوري اين مجموعه موثر است، خاطرنشان كرد: 85درصد توليدات پالايشگاه اصفهان به 6 فرآورده اصلي بنزين، نفت سفيد، نفت كوره، نفت گاز، گاز مايع و سوختهاي جت اختصاص دارد كه اين نوع فرآوردهها به منظور تسويه بهاي نفت خام خريداري شده به طور كامل به دولت تحويل ميشود.
صرامي ادامه داد: بالغ بر 30 نوع فرآورده ويژه و غيراصلي ديگر پالايشگاه (15درصد) دراختيار شركت است و صنايع پاييندست كوچك و بزرگي مانند نفت سپاهان، نفت جي، پتروشيمي اراك، پتروشيمي اصفهان و صنايع شيميايي ايران و شركتهاي مستقر در شهركهاي صنعتي را تامين خوراك ميكنيم.
او بر ضرورت حمايت بيشتر مسوولان استان اصفهان براي رفع شدن برخي از محدوديتها مانند بهروز رساني پروانههاي بهرهبرداري تاكيد كرد و گفت: اگر موانع موجود برداشته شود، منابع مالي موردنياز براي اجراي طرحهاي بزرگ و براي بسياري از صنايع تامين خوراك، ايجاد ميشود.
او همچنين به اشتغالزايي پالايشگاه اصفهان اشاره و اضافه كرد: علاوه بر ۲ هزار و ۵۰۰ نيروي مستقيم شركت پالايش نفت اصفهان، حدود ۶ تا 7 هزار نفر نيز در طرحهاي بزرگ شركت مشغول كار شدند و حقوق خود را بهروز دريافت كردند.
به گفته كارشناسان، جهتگيري امروز كشورهاي پيشرفته دنيا به سمت ايجاد واحدهاي پترو پالايشي (تجميع واحدهاي پتروشيمي و پالايشگاهي) است كه از اهميت ويژهاي برخوردار است و از مزاياي آن ميتوان به افزايش حاشيه سود فرآوري نفت، كاهش آلودگي، كاهش هزينه تامين خوراك و مديريت يكپارچه اشاره كرد.
شركت پالايش نفت اصفهان (پالايشگاه اصفهان) فعاليت خود را از سال ۱۳۵۸ در زمينه پالايش نفت خام، توليد انواع فرآوردههاي نفتي و تامين خوراك صنايع پتروشيمي و ديگر صنايع پاييندستي آغاز كرد و نماد ۴۰ سال بالندگي پس از انقلاب اسلامي به شمار ميآيد.