• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4966 -
  • ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۰ تير

نشر «حكمت كلمه» و رونمايي دو كتاب، بخارا و شبي ديگر

منظومه پهلواني «آذربُرزين‌نامه» منتشر شد

شبِ «چگونه مي‌نويسم»
به مناسبت انتشار جلد هشتم از مجموعه كتاب‌هاي «چگونه مي‌نويسم» به سرپرستي و مديريت كاظم رهبر كه انتشارات كتاب خورشيد منتشر كرده است، مجله بخارا ششصد و دهمين شب از سلسله شب‌هاي بخارا را به رونمايي و بحث درباره مجلدات اين مجموعه اختصاص داده است. اين مراسم به علت شيوع دوباره كرونا به‌صورت مجازي برگزار مي‌شود. در اين مراسم بهروز بهزادي، عباس عبدي، علي‌اكبر زين‌العابدين، فريبا خاني، كاظم رهبر و علي دهباشي سخنراني خواهند كرد.كتاب‌هاي «چگونه مي‌نويسم» حاصل بيش از يك دهه كار كاظم رهبر، روزنامه‌نگارِ صاحب قلم است كه براي تهيه اين مجموعه، از گفت‌وگو با نويسندگان برجسته تا ترجمه و گردآوري مطالب كاربردي در حوزه‌هاي مختلف نوشتن اقدام كرده است. اين مجموعه با آثاري از نويسندگاني مانند: مسعود بهنود، عباس عبدي، احمد محمود، جواد مجابي، محمود دولت‌آبادي، پري صابري، اسماعيل خلج، محمد چرم‌شير، بهروز غريب‌پور، خسرو سينايي، منوچهر طياب، حسن كامشاد، سيروس علي‌نژاد، احمد زيدآبادي، سرگه بارسقيان، فريبا خاني، عيسي اميدوار، محمود زندمقدم، منصور ضابطيان، رضا اميرخاني، مهدي حجواني و... منتشر شده كه هريك تجربه‌هاي ويژه خود را از نوشتن در حوزه‌هاي روزنامه‏نگاري، داستان‌نويسي، نمايش‌نامه‌نويسي، فيلم‌نامه‌نويسي، نويسـندگي خلاق، زندگي‌نامه‌نويسي و سفرنامه‌نويسي بيان مي‌كنند.شب چگونه مي‌نويسم در ساعت پنج بعد‌ازظهر پنجشنبه دهم تير ۱۴۰۰ در نشاني‌هاي زير قابل دسترسي است: 
Telegram.me/bukharamag
Instagram.com/bukharamag
www.bukharamag.com
facebook.com/bukharamagzine
apart.com/bukharamag

نشر حكمت كلمه و رونمايي دو كتاب
يكشنبه آينده نشر حكمت كلمه طي مراسمي از دو كتاب جديد خود رونمايي خواهد كرد.به گزارش گروه هنر و ادبيات «اعتماد»، روز يكشنبه 13 تيرماه طي جلسه‌اي از سوي انتشارات حكمت كلمه، دو كتاب از عيسي بزرگ‌زاده رونمايي و نقد و بررسي مي‌شود.«بررسي انديشه‌هاي يك مدير تراز» عنوان نمايشنامه‌اي است كه حكمت كلمه به تازگي از بزرگزاده منتشر كرده. كتاب حاصل تجربيات و رويارويي‌هاي مستقيم نويسنده است كه ساختار اداري و چالش‌هاي آن را به نقد مي‌كشد. در اين مراسم همچنين مجموعه داستاني از بزرگزاده هم نقد و رونمايي مي‌شود. در بخشي از اين كتاب كه از آن به مجموعه‌اي از داستان‌هاي محيط‌زيستي نام برده مي‌شود، مي‌خوانيم: «پروانه‌هاي ديگر، دسته دسته، از پي هم آمدند و يكي يكي در شيشه شكستند. دست و پايش را گم كرد. شيشه‌شور و برف پاك‌كن، افاده نمي‌كردند. به عكس، كمك كردند لاشه‌هاي له شده، يكنواخت روي شيشه پخش شوند. ديگر اوجي براي رانندگي، ديد كافي نداشت. كنار جاده ايستاد تا با آب و پارچه شيشه را پاك كند پياده كه شد، خود را در كانون تابلويي عجيب يافت؛ نقاشي پهن و كشيده‌اي از انفجار رنگ‌ها بر زمين‌هاي سياه. تا چشم كار مي‌كرد لاشه پروانه روي آسفالت جاده پخش بود.»حمد درويش، محمد فاضلي، فرهاد توحيدي، فرياد ناصري، شهاب آگاهي و سعيد اسدي از كساني هستند كه در رونمايي اين دو كتاب سخنراني مي‌كنند. اين جلسه ساعت 18 روز يكشنبه 13 تير در تالار مشاهير تئاتر شهر برگزار مي‎شود. روابط عمومي نشر حكمت كلمه اعلام كرده است كه براي رعايت ملاحظات مربوط به پروتكل‌هاي بهداشتي، علاقه‌مندان به حضور در مراسم پيش‌تر با شماره تلفن 66073648 تماس بگيرند. جلسه رونمايي از دو كتاب عيسي بزرگزاده در اينستاگرام نشر حكمت كلمه و خانه آب ايران پخش خواهد شد.

انتشار منظومه پهلواني «آذربُرزين‌نامه»
منظومه پهلواني «آذربرزين‌نامه» از سراينده‌اي ناشناس و به تصحيح و تحقيق رضا غفوري منتشر شد. « آذربُرزين‌نامه» منظومه‌اي است پهلواني به تقليد از شاهنامه‌فردوسي درباره سرگذشت آذربُرزين پسر زال، از آغاز تولد تا مرگ بهمن. در دست‌نويسي از شاهنامه كه در كتابخانه بريتانيا نگهداري مي‌شود دو منظومه بهمن‌نامه و آذربرزين‌نامه نيز كتابت شده است. رضا غفوري در مقدمه‌اي كه بر اين اثر نوشته، راه دورودراز آن را براي خروج از كتابخانه‌هاي برلين و لندن و قرار گرفتن در‌معرض چشم محققان و شاهنامه‌شناسان ايراني توضيح داده است.مصحح آذربرزين‌نامه به تلاش‌هاي شاهنامه‌شناسان و اساتيد ادبيات فارسي و تاريخ ادبيات اشاره كرده و از معرفي استاد دكتر ذبيح‌الله صفا نام مي‌برد، توضيحات مختصري كه آذربرزين‌نامه را تلخيصي از بهمن‌نامه مي‌داند و در نوشته‌هاي محققان بعدي تكرار شده‌اند. غفوري مي‌نويسد: در متن كوتاه آذربرزين، به گوينده و سده سرايش آن اشاره‌اي نمي‌شود و چارلز ريو نيز هيچ اشاره‌اي به آن نمي‌كند. مرحوم دكتر صفا نيز چون به دستنويسي از اين منظومه دسترسي نداشته نكته‌اي درباره گوينده و سده سرايش آن ننوشته است. با اين حال، نويسندگان برخي دانش‌نامه‌ها اين منظومه را اثر ديگري از سراينده بهمن‌نامه دانسته و شاعر آن را ايران‌شاه بن ابي‌الخير يا جمالي مهريجردي احتمال داده‌اند. استاد خالقي مطلق نيز هنگام نام بردن از شماري از منظومه‌هايي كه پس از شاهنامه سروده شده احتمال داده‌اند كه آذربرزين‌نامه متعلق به قرن ششم است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون