• ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4998 -
  • ۱۴۰۰ چهارشنبه ۲۰ مرداد

پيدا و پنهان

تخلفات بورسي را گزارش دهيد پاداش بگيريد

مهدي زماني سبزي رييس اداره ديد‌بان سلامت بازار سرمايه گفت: گزارشگران حرفه‌اي بازار سرمايه، با ثبت ناهنجاري عمده‌اي كه موثق و همراه مستندات است، مي‌توانند از سازمان بورس و اوراق بهادار «پاداش» دريافت كنند. از جمله اهداف اصلي اين اداره از ابتداي تاسيس در سال 98، رسيدگي به گزارش‌هاي حرفه‌‎اي موثق و دست اول درباره ناهنجاري‌هاي عمده مبتني بر بروز جرم و تخلف در بازار سرمايه بوده است. رييس اداره ديدبان سلامت بازار سرمايه با بيان اينكه سازمان بورس به دنبال ارايه سازوكاري براي استقرار فرآيند دريافت گزارش‌ حرفه‌اي و حمايت از گزارشگران بوده است، افزود: در راستاي ارتقا و حفظ شفافيت اطلاعاتي و معاملاتي در بازار سرمايه و به منظور پيشگيري و كشف تخلفات، سازمان بورس و اوراق بهادار توسعه و پياده‌سازي سامانه ديدبان سلامت بازار سرمايه (سوت زن) را در دستور كار قرار داد و سامانه dideban.seo.ir به بهره‌برداري رسيد.


بورس بر مدار صعود

در معاملات روز سه‌شنبه نوزدهم مردادماه بيش از ۹ ميليارد و ۴۷۸ ميليون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۷۷ هزار و ۸۴ ميليارد ريال داد و ستد شد. شاخص كل در بازار بورس روز (سه‌شنبه، ۱۹ مردادماه) ۲۰ هزار و ۵۹۵ واحد رشد داشت كه در نهايت اين شاخص به رقم يك ميليون و ۴۵۳ هزار واحد رسيد. همچنين شاخص كل (هم‌وزن) با پنج هزار و ۴۲۱ واحد افزايش به ۴۱۸ هزار و ۱۷۰ واحد و شاخص قيمت (هم‌وزن) با سه هزار و ۴۲۵ واحد رشد به ۲۶۴ هزار و ۲۰۳ واحد رسيد. شاخص بازار اول ۱۷ هزار و ۲۱۹ واحد و شاخص بازار دوم ۳۴ هزار و ۸۴۹ واحد رشد داشتند.

۸۳ درصد مطالبات چاي‌كاران پرداخت شد

حبيب جهانساز رييس سازمان چاي گفت: ۸۳ درصد مطالبات چاي‌كاران معادل ۴۶۶ ميليارد و ۲۰۰ هزار تومان پرداخت شده است. وي اظهار داشت: تاكنون نزديك به ۹۵ هزار و ۸۷۱ تن برگ سبز چاي از چاي‌كاران استان‌هاي گيلان و مازندران خريداري شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۹ درصد افزايش نشان مي‌دهد. وي ميزان توليد چاي خشك از برگ سبز چاي توليد شده داخل كشور را تاكنون ۲۱ هزار و ۵۷۱ تن عنوان كرد. رييس سازمان چاي كشور با اشاره به مصرف سالانه ۱۰۰ هزار تن چاي خشك در كشور گفت: ۳۰ هزار تن از چاي خشك مورد نياز كشور در داخل توليد مي‌شود. وي درباره توليد چاي سبز نيز اظهار داشت: سالانه يك هزار تن از ۳۰ هزار تن چاي خشك توليدشده به صورت چاي سبز عرضه و بخش عمده آن صادر مي‌شود.

 قيمت بنزين در شرايط اقتصادي فعلي قابل دستكاري نيست

عبدالعلي رحيمي‌مظفري، عضو كميسيون انرژي مجلس گفت: به اعتقاد نمايندگان مجلس موضوعات مهمي مثل بنزين بايد به صورت لايحه از طرف دولت ارايه شود، يعني بدنه كارشناسي دولت روي آن نظر بدهد، سپس بدنه كارشناسي و كميسيون تخصصي مجلس بررسي كنند. وي درباره برنامه و پيشنهاد بنزيني به دولت اظهار داشت: اكنون جامعه ظرفيت اجراي برنامه جديد براي بنزين را ندارد، ضمن اينكه كميسيون انرژي مجلس نيز فعلا برنامه‌اي در اين زمينه ندارد. وي تاكيد كرد: ما معتقديم در اين اوضاع اقتصادي كشور هيچ چيزي قابل دستكاري نيست. عضو كميسيون انرژي مجلس تصريح كرد: به اعتقاد نمايندگان مجلس موضوعات مهمي مثل بنزين بايد به صورت لايحه از طرف دولت ارايه شود، يعني بدنه كارشناسي دولت روي آن نظر بدهد، سپس بدنه كارشناسي و كميسيون تخصصي مجلس هم اعمال نظر كرده و بررسي كنند تا موضوع پخته‌شده و كامل  باشد.

فاضلاب دجله وارد اروند مي‌شود

فريدون عباسي، عضو كميسيون انرژي مجلس با بيان اينكه كشورها به خاطر مشكلات آبي به هر نحوي منابع آبي موجود را مديريت مي‌كنند، خاطرنشان كرد: ما خارج از ضوابط و قوانين جهاني اقدامي را به روي آب‌هاي مشترك نداشته‌ايم.  وي درباره اين اظهارات وزير منابع آبي عراق مبني بر بستن دو رودخانه سيروان و كارون موجب كمبود آب در استان ديالي شده است، توضيح داد: طبق يك كنوانسيون و سياست آبي جهان هر كشوري فرصت داشته كه تا سال 2018 اقدام به احداث سد يا هر سازه آبي به روي آب‌هاي مرزي يا مشترك كند و بعد از آن هر فعاليت آبي روي منابع مشترك بايد با هماهنگي كشورهاي همسايه باشد.  وي افزود: تاكنون و تا زماني كه اين كنوانسيون جاري بود، كشورهاي تركيه، عراق، سوريه و حتي افغانستان اقدام به احداث سدهاي زيادي كردند، به‌طوري‌كه اكنون مانع ورود آب‌هاي دجله و فرات و هامون به سمت كشور ما شده‌اند. عضو كميسيون انرژي مجلس گفت: با اقداماتي كه روي دجله و فرات انجام شده، آب اروند در سمت ايران بسيار كم شده و در واقع فاضلاب دجله وارد اين رود مي‌شود. آب شور دريا نيز پيشروي كرده و منجر به خشكي و نابودي نخلستان‌هاي ايران شده است.

چند نيروگاه برق‌آبي خوزستان از مدار خارج شدند

كيومرث زماني، سخنگوي صنعت برق جنوب غرب كشور گفت: با توجه به افزايش دما در هفته جاري و روزهاي پيش رو و خروج چند نيروگاه برق آبي از مدار در هفته‌هاي گذشته به دليل كاهش تراز آب پشت سدها، هفته‌اي حياتي پيش روي شبكه برق است كه نيازمند همراهي مشتركين صنعتي و خانگي در كاهش مصرف، براي عبور بي‌خطر و جلوگيري از خاموشي گسترده در شبكه است. وي افزود: در منطقه خوزستان نيز پيش‌بيني شده نياز مصرف به هشت هزار و 900 مگاوات برسد كه با وجود نيروگاه‌هاي آبي باقيمانده در مدار توليد، با كمبود 2 هزار و 500 مگاواتي مواجه خواهيم بود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون