• ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4999 -
  • ۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۱ مرداد

خبر

قطر سفير جديد اين كشور در عربستان را معرفي كرد

دوحه، عصر روز چهارشنبه، رسما اعلام كرد كه براي خود در كشور عربستان سعودي سفير فوق‌العاده تعيين كرده است. «تميم بن حمد آل ثاني» امير قطر روزگذشته در چند فرمان سفراي جديد دوحه در برخي كشورهاي جهان از جمله عربستان سعودي را تعيين كرد. براساس ترجمه خبرگزاري فارس از گزارش خبرگزاري رسمي قطر «قنا»، امير اين كشور در فرمان شماره ۲۹ سال جاري ميلادي «بندر محمد عبدالله العطيه» را به عنوان سفير فوق‌العاده دوحه در عربستان سعودي تعيين كرد. اين انتصاب درست پس از گذشت چند ماه از زمان برگزاري نشست آشتي ميان قطر و چهار كشور عربستان سعودي، امارات، بحرين و مصر صورت گرفته است. چهار كشور عربي، عربستان سعودي، مصر، بحرين و امارات، در سال ۲۰۱۷ روابط ديپلماتيك خود با قطر را به بهانه حمايت اين كشور از تروريسم قطع كردند و تمامي گذرگاه‌هاي زميني، هوايي و دريايي را به روي اين كشور بستند. اما در تاريخ چهارم ژانويه ۲۰۲۱ (۱۵ دي ماه ۱۳۹۹) و پس از گذشت حدود چهار سال از قطع روابط كشورهاي يادشده، چهل و يكمين نشست سران شوراي همكاري خليج‌فارس به ميزباني عربستان سعودي در شهر «العُلا» در شمال غرب اين كشور برگزار شد كه اين نشست به نشست آشتي چهار كشور عربستان سعودي، بحرين، امارات و مصر با قطر معروف شد.


نگراني قانونگذاران امريكا از رشد صنايع پهپادي تركيه

شماري از قانونگذاران كنگره ايالات متحده با ارسال نامه‌اي در روز دوشنبه به «آنتوني بلينكن» وزير خارجه امريكا، نسبت به توسعه و قدرت پهپادهاي تركيه ابراز نگراني كردند. به نوشته روزنامه «ديلي صباح»
 ۲۷ قانونگذار امريكا مدعي شدند كه پهپادهاي تركيه مناطق مختلف جهان را بي‌ثبات كرده و اين مساله منافع، متحدان و شركاي امريكا را تهديد مي‌كند. قانونگذاران امريكا با بيان اينكه پهپادهاي تركيه در جمهوري آذربايجان، سوريه و ليبي مستقر شده‌اند، افزودند: «تركيه قرارداد فروش هواپيماهاي بدون سرنشين به لهستان و پاكستان منعقد كرده و در مورد توليد مشترك پهپادهاي مسلح و سامانه‌هاي دفاعي ضد پهپاد با روسيه و پاكستان در حال رايزني است.» اين در حالي است كه مقام‌هاي تركيه مي‌گويند از زماني كه آنكارا با تمركز بر توليد داخلي در تلاش براي كاستن از وابستگي به تسليحات غربي برآمده، اين كشور به چهارمين توليدكننده بزرگ هواپيماهاي بدون سرنشين جهان مبدل شده است. هواپيماهاي بدون سرنشين تركيه از زماني كه در درگيري‌هاي سوريه، ليبي و جمهوري آذربايجان با موفقيت به‌كار گرفته شدند، محبوبيت پيدا كردند. پهپادهاي ساخت تركيه در حال حاضر در قطر، ليبي، اوكراين و جمهوري آذربايجان در حال استفاده هستند. برخي منابع خبري چندي قبل مدعي شدند كه تركيه چند فروند پهپاد رزمي به عربستان فروخته است. تركيه به اطلاع سازمان ثبت تسليحات متعارف سازمان ملل متحد رسانده بود كه سه فروند پهپاد رزمي به عربستان فروخته است. اين روزنامه در بخش ديگر به روابط متشنج بين و تركيه و امريكا در سال ۲۰۱۹ به دليل خريد سامانه پيشرفته پدافند هوايي «اس۴۰۰» از روسيه و خروج تركيه از ساخت پروژه جنگنده «اف۳۵» اشاره كرد. ايالات متحده استدلال كرد كه اين سامانه با سامانه‌هاي ناتو ناسازگار است و مي‌تواند توسط روسيه براي به دست آوردن اطلاعات محرمانه در مورد جنگنده‌هاي اف‌۳۵ استفاده شود. با اين حال تركيه اصرار دارد كه اس۴۰۰ تهديدي عليه ناتو نيست.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون