چهل و ششمين محموله واكسن
به كشور رسيد
وزير بهداشت: واكسيناسيون روزانه بايد دوبرابر شود
گروه اجتماعي| به دنبال ورود هجدهمين محموله واكسن كرونا از سوي جمعيت هلالاحمر حاوي پنج ميليون دُز واكسن كه صبح ديروز در فرودگاه امام خميني(ره) به وزارت بهداشت تحويل داده شد، رييس جمعيت هلالاحمر ضمن اعلام اينكه اين نهاد بشردوستانه، از ارديبهشتماه تاكنون ۲۵ ميليون و ۳۹۰ هزار دُز واكسن به كشور وارد كرده، افزود كه واردات محمولههاي پنج ميليون دُزي واكسن به كشور ادامهدار خواهد بود. به دنبال اظهارات كريم همتي، وزير بهداشت هم قول داد كه در پي حل چالشهاي تامين واكسن و واردات بيش از 11 ميليون دز واكسن طي سه روز گذشته، تا پايان ماه آينده، بخش عمدهاي از واكسيناسيون عمومي در كشور انجام ميشود.
بهرام عيناللهي ضمن تاكيد بر ضرورت تزريق دو برابري روزانه براي موفقيت در كنترل بيماري گفت: «پيك پنجم بيماري تقريبا در حال طي شدن است و مرگ و ميرهاي بالاي اين روزها به دنبال تعداد بالاي بيمار در يكي، دو هفته اخير است اما خوشبختانه تعداد بيماران شناساييشده به نسبت رو به كاهش است اما ۶ هفته زمان داريم تا بتوانيم پيك بعدي بيماري را مديريت كنيم. از هر دستگاه و سازماني كه در واكسيناسيون عمومي به وزارت بهداشت كمك كند، استقبال ميكنيم چون در آينده نزديك و همزمان با گسترش واكسيناسيون و اجراي قرنطينه هوشمند، همه فعاليتهاي روزمره با كارت واكسن، قابل انجام است.» بنا به اعلام معاون فني و امور گمركي كشور، از شامگاه 13 شهريور تا ظهر ديروز، دو محموله واكسن وارداتي كرونا شامل ۶۴۸ هزار دز واكسن آسترازنكاي روسي و 5 ميليون دز واكسن چيني وارد كشور و به وزارت بهداشت تحويل داده شده كه با ترخيص آخرين محمولهها، مجموع واكسنهاي وارداتي از 15 بهمن 1399 تا ظهر روز 14 شهريور 1400 در قالب 46 محموله، به 40 ميليون و 291 هزار و 894 دز افزايش يافته است. به گفته مهرداد جمال ارونقي، از 15 بهمن 1399 تا ظهر 14 شهريور 1400، 26 محموله شامل 31 ميليون و ۶۴۴ هزار و ۶۸۴ دز واكسن سينوفارم چيني، يك محموله شامل يك ميليون و ۴۵۲ هزار دز سهم سبد كواكس از ايتاليا، يك محموله شامل يك ميليون و ۴۴۹ هزار و ۶۰۰ دز آسترازنكاي چيني (سبد كووكس)، ۱۱ محموله شامل يك ميليون و ۴۵ هزار دز اسپوتنيك روسي، دو محموله شامل ۹۶۳ هزار دز آسترازنكاي روسي، يك محموله شامل ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دز سهم سبد كواكس از كره جنوبي، يك محموله شامل ۱۲۵ هزار دز واكسن بهارات هندي و ۲ ميليون و ۹۱۱ هزار و ۸۱۰ دز واكسن آسترازنكاي ژاپن به كشور وارد شده است. ديروز كيانوش جهانپور؛ سخنگوي سازمان غذا و دارو در خصوص بازار جهاني واكسن كرونا يادآور شد كه حدود نيمي از كل واكسن توليدشده در جهان در چين توليد شده است.
جهانپور افزود: «كل صادرات واكسن امريكا اندكي بيشتر از ۱۱۶ ميليون دُز، واكسن صادراتي بريتانيا حدود هفت ميليون دُز بوده در حالي كه بيش از ۱.۶ ميليارد دُز واكسن از كشورهاي توليدكننده، صادر شده و سهم امريكا و بريتانيا جمعا از هفت درصد كل واكسنهاي صادراتي نيز كمتر بوده چنانكه بسياري از كشورهاي نزديك به اين دو كشور و شركاي منطقهاي آنها از جمله تركيه و امارات نيز عمده واكسيناسيون عمومي در كشورهاي خود را با واكسنهاي از مبدا چين انجام دادهاند. سهم واكسنهاي توليدشده در امريكا و بريتانيا در واكسيناسيون ساير كشورها ناچيز بوده و به گواهي آمار، حتي كشورهاي همسايه اين دو كشور تا مدتها با خلف وعدههاي قبلي مبني بر تامين واكسن مواجه بودهاند مضافا اينكه در مورد بريتانيا، سهم توليد داخلي، تنها ۵۵ ميليون دُز از واكسيناسيون در اين كشور بوده است. چين با توليد بيش از ۲.۷ ميليارد دُز واكسن و كشورهاي اروپايي با ۱.۱ ميليارد دُز، صدرنشين جدول توليدكنندگان واكسن كرونا هستند. همزمان چين با صادرات نزديك به ۸۰۰ ميليون دُز واكسن و كشورهاي اروپايي با ۵۴۶ ميليون دُز واكسن صادراتي با فاصله بسيار زياد از ساير كشورهاي توليدكننده و صادركننده واكسن كرونا قرار دارند. كل واكسن صادراتي همه كشورهاي توليدكننده كماكان از صادرات واكسن كرونا توسط چين، كمتر بوده است.» جهانپوزر در اعلام آمار واكسيناسيون كرونا از بهمن سال 1399 تا يكشنبه ۱۴ شهريورماه ۱۴۰۰ گفت: «تاكنون ۲۹ ميليون و ۱۵۲ هزار و ۵۲۷ دز واكسن كرونا در كشور تزريق شده است. از مجموع دريافتكنندگان واكسن، ۴۵۱ هزار و ۳۶۲ نفر دز اول و ۳۶۵ هزار و ۶۶۹ نفر دز دوم واكسن اسپوتنيك را دريافت كردهاند، ۱۳ ميليون و ۳۱۹ هزار و ۹۱۷ نفر دز اول و هفت ميليون و ۱۱۹ هزار و ۱۹۲ نفر دز دوم سينوفارم را دريافت كردهاند، ۵۹ هزار و ۳۸۹ نفر دز اول و ۵۴ هزار و ۲۱۸ نفر دز دوم واكسن بهارات را دريافت كردهاند، سه ميليون و ۳۸۶ هزار و ۹۸۳ نفر دز اول و يك ميليون و ۳۶۷ هزار و ۴۱۸ نفر دز دوم آسترازنكا را دريافت كردهاند، دو ميليون و ۲۵۰ هزار و ۲۰۷ نفر دز اول و ۷۷۸ هزار و ۱۷۲ نفر دز دوم واكسن بركت را دريافت كردهاند و در مجموع ۱۹ ميليون و ۴۶۷ هزار و ۸۵۸ نفر دز اول و ۹ ميليون و ۶۸۴ هزار و ۶۶۹ نفر نيز دز دوم را دريافت كردهاند.»