• ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5096 -
  • ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۱ آذر

پس از بازگرداندن فلفل ایرانی از روسیه رخ داد

گندم روسیه از ایران برگشت خورد

نزدیک به یک هفته پس از «برگشت خوردن» محموله صادراتی «فلفل دلمه‌ای» به روسیه، حالا ريیس سازمان حفظ نباتات می‌گوید كه «ایران ۵۰ هزار تن محموله صادراتی گندم روسیه را برگشت زده است.» به گفته کیخسرو چنگلوایی این محموله گندم وارداتی روسی   به دلیل وجود علف هرز  در آن برگشت خورده است. همچنین بخشی از جوی وارداتی برزیلی  نیز برگشت خورده است.
البته طی هفته‌های اخیر بعضی از اقلام صادراتی ایران از کشورهای مقصد برگشت خورده که حالا فلفل هم به آن اضافه شده است. اما ريیس سازمان حفظ نباتات می گوید این موضوعی عادی است. روسیه فلفل ایرانی را به دلیل «نداشتن گواهینامه باقیمانده سموم کشاورزی» و «نقض مکرر استانداردهای بهداشتی» مرجوع کرده بود مدتی پیش سیب‌زمینی صادراتی ایران به ازبکستان هم به دلیل «باقی‌مانده سموم» برگشت خورد؛ سال پیش هم محصولاتی نظیر هندوانه و کشمش به همین دلیل به ایران بازگردانده شدند. بازگشت نخل‌های صادراتی ایران از قطر نیز نمونه پر سر و صدای برگشت خوردن محصولات کشاورزی و باغی ایران است. بنابر اعلام گمرک ایران در فاصله مهر تا آبان امسال (۱۴۰۰) در گمرک منطقه ویژه اقتصادی بوشهر چهار مورد اظهارنامه صادراتی نخل ثبت شده که در مجموع ۵۸۸ اصله نخل به وزن ۶۰۰ تن و به ارزش ۱۳۶.۱ هزار دلار را دربرمی‌گیرد و همه این صادرات به مقصد قطر بوده است. اما این نخل‌ها هم که بعدا به ایران پس فرستاده شد که علت آن مشکلات مرتبط با گواهی‌های بهداشت بود.
اما ريیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به برگشت خوردن فلفل‌ها و سیب زمینی‌های صادراتی کشور و همچنین نخل‌های صادراتی به قطر نیز با بیان اینکه چنین اتفاقاتی در تمام دنیا وجود دارد، اظهار داشت: اخیرا کشور هلند ۴۰۰ تذکر در این زمینه دریافت کرده است. وی درباره برگشت نخل‌های بوشهری از قطر نیز توضیح داد: فردی با جعل کردن اسناد گواهی بهداشتی مجوز صادرات ۲۹۰ نفر نخل را به ۴۸۸ نفر رسانده بود که ما این فرد را به دادستانی معرفی کردیم و مساله در دادگاه در حال پیگیری است. چنگلوایی با اشاره به برگشت فلفل دلمه‌ای ایرانی از روسیه عنوان کرد، دلیل برگشت این فلفل‌ها مربوط به چهار نوع سمی بود که در روسیه ثبت نشده، اما در فرآیند تولید فلفل دلمه در کشور ما استفاده شده بود. ريیس سازمان حفظ نباتات درباره اینکه آیا بهتر نیست صادرات محصولات کشاورزی از ایران در قالب پروتکل‌ها و استاندارد‌های کامل کشور‌های مقصد باشد تا شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم، توضیح داد: در داخل کشور قرار بر این شده گواهی بهداشتی پس از آن صادر شود که سازمان توسعه تجارت گواهی سلامت محصول را صادر کند. علاوه بر این تاکید شده استاندارد‌های سلامت به طور منظم از سوی صادرکنندگان مسوولان صادرکننده گواهی‌های بهداشتی و همچنین کشاورزان رعایت شود. چنگلوایی تصریح کرد: علاوه بر ما با کشور‌هایی که به آن‌ها محصول صادر می‌کنیم نشست‌هایی داریم تا استاندارد‌ها و معیار‌های دو طرف به طور کامل بررسی شود. وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مباحث مطرح شده مبنی بر کیفیت پایین سموم شیمیایی و گرانی آن در داخل کشور نیز گفت: بنده منکر تقلبی بودن سموم کشاورزی نیستم و در این زمینه با بررسی‌های میدانی که انجام دادیم به چند مورد تخلف و سموم تقلبی برخورد کردیم که متخلفان به قانون معرفی شدند. وی دلیل گرانی سموم شیمیایی حذف ارز ترجیحی عنوان کرد که سال گذشته انجام شد. وی با اشاره به اهمیت مبارزه بیولوژیک با آفات نباتی تصریح کرد: در این نوع مبارزه از هیچ سمومی استفاده نمی‌شود و از عوامل طبیعی برای کنترل آفت و بیماری‌ها استفاده می‌کنیم.
ريیس سازمان حفظ نباتات تاکید کرد: این سازمان برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در حوزه مبارزه بیولوژیک با آفات نباتی استقبال می‌کند. این مقام مسوول در پایان با اشاره به تامین سموم بخش کشاورزی اضافه کرد: تاکنون ۳۹ هزار تن انواع سموم مورد نیاز بخش تامین و تدارک دیده شده که این میزان برای یک سال آینده نیز کافی است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون