وزارت بهداشت مجري «عاديسازي كرونا» در كشور شده است
بترسيم يا نترسيم؟
گروه اجتماعي| طبق اعلام وزارت بهداشت، در شبانهروز 25 تا 26 آذر، 16 استان كشور (سيستان و بلوچستان، كهگيلويه و بويراحمد، بوشهر، ايلام، هرمزگان، يزد، مركزي، قم، كردستان، گلستان، گيلان، كرمانشاه، لرستان، همدان، اصفهان و خوزستان) فوت كرونا را صفر گزارش كردهاند و در 4 استان (بوشهر، خوزستان، مركزي و البرز) فقط يك مبتلاي كرونا بستري شده است.
طبق اين گزارش، در اين بازه زماني ۴۶ بيمار مبتلا به كوويد۱۹ جان خود را از دست دادند و ۲۱۹۶ مبتلاي جديد شناسايي شد كه ۳۴۱ نفر از آنها بستري شدند. تا روز 26 آذر، مجموع مبتلايان كرونا در ايران به ۶ ميليون و ۱۶۷ هزار و ۶۵۰ نفر و مجموع فوتيهاي كرونا در كشور هم به ۱۳۰ هزار و ۹۹۲ نفر افزايش يافته است.
طبق اين گزارش همچنين در حال حاضر دو هزار و ۹۴۱ نفر از مبتلايان در بخشهاي مراقبتهاي ويژه بيمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
بنا به اعلام وزارت بهداشت، تعداد شهرهاي در وضعيت قرمز هم صفر گزارش شده در حالي كه ۸ شهر در وضعيت نارنجي، ۱۱۹ شهر در وضعيت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعيت آبي قرار دارند.
اين اعلام يك پيام منفي دارد؛ اينكه بازگشاييها و عاديانگاريها آنهم در آستانه برگزاري بزرگترين آيين ملي و باستاني ايرانيان، خطر بازگشت به شرايط رعبآور نيمه تابستان و مرگهاي روزانه بالاي 300 نفر و بستريهاي روزانه بالاي 3 هزار نفر و ابتلاي روزانه بالاي 6 هزار نفر را دامن ميزند. حالا حتي شبهات فراواني هم در گوش شهر ميپيچد كه شايد مسوولان وزارت بهداشت، آمار و دليل فوتيهاي روزانه را با ديده اغماض نگاه ميكنند تا مبادا به حظ يلدا خللي وارد نشود و شهروندان بتوانند پس از ماهها و هفتههاي دشوار دوري گزيني، يلداي با طراوتي در دل اولين شب زمستان برگزار كنند. برخلاف سال گذشته كه تمام توصيههاي تبليغات اينترنتي اين جمله را هم ضميمه داشت كه «يلدا را از راه دور به يكديگر تبريك بگوييد» امسال حتي تبليغات شبكههاي تلويزيوني هم تصاويري از مهمانيها و شبنشينيهاي يلدا نشان ميدهد و قطعا بايد امسال انتظار برگزاري يلدايي پرشور داشته باشيم. اما نكته مهم و ترسآور اين است كه هنوز هيچ نتيجه متقني درباره ورود سويه اميكرون در كشور وجود ندارد يا اگر هست، محكوم به خاموشي و سكوت ميشود تا هموطنان بتوانند يلداي پرشوري داشته باشند. نبود نتايج تحقيق كه طي روزهاي گذشته بارها مورد هشدار متخصصان عفوني هم قرار گرفته و اين كارشناسان كه البته از بدنه تصميمگيري و سياستگذاري، يا بسيار دور هستند يا راي و تذكراتشان چندان ديده و شنيده نميشود، گفتهاند كه كمبود تجهيزات تشخيصي و شناسايي سويههاي جديد، خطر ورود خاموش يكسويه را به همراه دارد و ممكن است زماني به صرافت كنترلهاي پيشگيرانه سويه جديد بيفتيم كه نيم يا دوسوم كشور در حيطه اختيار سويه جديد باشد. روز چهارشنبه محمد مهدي گويا هشدار داد كه هر ابتلا به سويه اميكرون در 48 ساعت دو برابر خواهد شد. در حالي كه حالا حتي قدرت مقاومت واكسنهاي كرونا در برابر سويه اميكرون هم بهطور نگرانكننده زير سوال رفته و حتي سازمان بهداشت جهاني هم نميتواند با يقين درباره مصونسازي مردم در مقابل اميكرون صحبت كند، تشويق به برگزاري «يلدا» در اين زماني كه هنوز 13درصد از جمعيت هدف 60 ميليوني سند ملي واكسيناسيون واكسن نزدهاند، استقبال از خطر مرگ خواهد بود.
طبق اعلام ديروز وزارت بهداشت، تا روز 26 آذر در مجموع 112 ميليون و 273 هزار و 684 دوز واكسن كرونا در كشور تزريق شده كه از اين مجموع، ۵۸ ميليون و ۹۷۶ هزار و ۵۷۳ نفر دوز اول، ۴۹ ميليون و ۹۸۹ هزار و ۱۱۴ نفر دوز دوم و سه ميليون و ۳۰۷ هزار و ۹۹۷ نفر نيز دوز سوم واكسن كرونا را تزريق كردهاند. بنابراين، نه تنها هنوز همان جمعيت هدف مدنظر سند ملي واكسيناسيون هم بهطور كامل واكسينه نشدهاند، با توجه به هشدارهاي روزهاي اخير متخصصان عفوني و كارشناسان حوزه سلامت درباره ضرورت واكسيناسيون 90درصد جمعيت كشور به دليل ورود سويههاي جديد قدرتمندتر، در حال حاضر و با توجه به اينكه در بسياري كشورهاي اروپايي، واكسيناسيون گروه سني بالاي 5 سال را هم آغاز كردهاند، جمعيتي كه بايد در ايران واكسينه شود بيش از 76 ميليون نفر است در حالي كه هماكنون تا رسيدن به همين سطح از تزريق دوز اول واكسن حدود 20 ميليون نفر فاصله داريم.