• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۹ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5195 -
  • ۱۴۰۱ سه شنبه ۶ ارديبهشت

قهرمان سابق كشتي جهان از درخشش آزاد و فرنگي‌كاران در اولان‌باتور مي‌گويد

چرخه انتخابي كشتي‌گيران درست شده چرخه انتخاب مربيان نه

عموزاد مي‌تواند مدال‌هاي حسن يزداني را تكرار كند

گروه ورزش

قهرمان سابق كشتي جهان معتقد است چرخه انتخابي كشتي‌گيران نسبت به دو سال گذشته بهتر شده است اما همچنان چرخه انتخاب مربيان، روساي هيات‌ها و مديران معيوب است. 

مسابقات كشتي قهرماني آسيا در اولان‌باتور مغولستان با قهرماني تيم كشتي آزاد و نايب قهرماني كشتي فرنگي ايران به پايان رسيد. اكبر فلاح پيشكسوت كشتي كشورمان در رابطه با نتايج كشتي‌گيران به روزنامه اعتماد گفت: «مسابقات آسيايي سطح خوبي داشت و بچه‌هاي ما هم آن طور كه توقع مي‌رفت نتيجه گرفتند. ما هميشه دوست داشتيم كه تيم اول‌مان به همه مسابقات نرود و به تيم دوم يا سوم هم بها بدهند كه خوشبختانه همين اتفاق افتاد. كساني كه در قهرماني كشور كشتي گرفته بودند به اين رقابت‌ها اعزام شدند و نتيجه خيلي خوبي كسب كردند.» فلاح ادامه داد: «ما فراتر از آسيا هستيم و هميشه توقع هم همين بوده كه با تيم جوان‌تر‌ها يا تيم جوانان يا تيم‌هاي دوم و سوم در آسيا حاضر شويم كه اين اتفاق امسال افتاد. جا دارد هم به فدراسيون هم به مربيان تيم ملي، كشتي‌گيران و مربيان سازنده و همه كساني كه زحمت كشيدند تبريك بگويم.»
اين كارشناس كشتي در پاسخ به اين سوال كه آيا جوانگرايي در تيم‌هاي ملي رخ داده بود يا خير گفت: «در وزن مثلا ۹۲ كيلوگرم كشتي‌گيري كه اعزام شد شايد يك يا دو سال ديگر بتواند كشتي بگيرد. يا وزن ۱۲۵ كيلوگرم. بعضي اوزان جوان نبودند و با تجربه بودند. بعضي وزن‌ها هم براي اولين‌بار مسابقات بين‌المللي را تجربه كردند. ما زماني به كشتي‌گيري مي‌گوييم جوان كه تازه آمده در رده سني جوانان. آن كسي كه پا به رده سني بزرگسالان مي‌گذارد ديگر جوان نيست و بزرگسال است. ما در اين چند سال به پشتوانه‌ها كمتر بها داديم و الان به آنها بها داديم. مخصوصا سر اين حرف ايستادند كه آنهايي كه قهرمان ايران مي‌شوند مي‌توانند به آسيايي اعزام شوند. فدراسيون به اين حرفش عمل كرد و نتيجه خوبي هم گرفت.» 
فلاح كه يكي از منتقدين دبير در رابطه با رعايت نشدن قواعد چرخه انتخابي بين كشتي‌گيران بود، در واكنش به اين سوال كه آيا چرخه مد نظر در حال شكل‌گيري است؟ پاسخ داد: «الان در كشتي تا حدودي درست شده. براي مربيان ولي درست نشده. ما چرخه مربيان هم بايد داشته باشيم. اينكه چرخه مربيان به چه صورتي باشد و به چه شكلي انتخاب شوند. مربي كه كشتي‌گيرش الان قهرمان آسيا شده توي خانه‌اش نشسته. كشتي‌گيري كه قهرمان جهان شده مربي‌اش در خانه است و يك نفر ديگر دارد او را كوچ مي‌كند. اين چرخه مربيان بايد درست شود. چرخه رييس هيات‌ها بايد درست شود. خيلي چرخه‌ها از جمله چرخه مديريتي هست كه بايد درست شود. استارت اوليه‌اش در اين دو سال در بحث كشتي‌گيران خورده و ورزشكاران توانستند در اين چرخه انتخاب شوند.» قهرمان سابق جهان در ادامه به شكل مسابقات قهرماني كشور اشاره كرد و افزود: «قهرماني كشور هم البته حرف و حديث زياد دارد. در قهرماني كشور هر استان بايد يك نماينده داشته باشد. قهرماني كشوري كه دارند برگزار مي‌كنند به اين صورت است كه به استان‌ها سهميه مي‌دهند و اين سهميه‌دادن‌ها باعث مي‌شود در يك وزن از يك استان چند ورزشكار حاضر مي‌شوند. اين ديگر از قهرماني كشور در مي‌آيد و مي‌شود انتخابي تيم ملي. ما بايد قهرماني كشور را به صورت يك نماينده از هر استان داشته باشيم و همان نماينده شركت كند و سطحش، سطح كشوري باشد. ما در اين يكي- دو ساله ديديم كه به انتخابي تيم ملي مي‌گويند قهرماني كشور.»
از مربي سازنده كشورمان در مورد درخشش رحمان عموزاد پديده جديد كشتي ايران پرسيديم و ايشان پاسخ داد: «رحمان هنوز آن پختگي را به دست نياورده چون هنوز هم از نظر فني خيلي جا دارد كه اين آقا بتواند رشد كند. اما اين شجاعتش است كه باعث پيشرفتش شده. او اصلا كاري ندارد اين حريفي كه مقابلش كشتي مي‌گيرد كيست. قهرمان جهان است، قهرماني است كه همه ايراني‌ها را برده يا... برايش فرق ندارد. مي‌رود و مي‌جنگد. الگوي شجاعتش هم حسن يزداني است. الگويش همان مازندراني‌هايي است كه با شجاعت مي‌روند روي تشك و كشتي مي‌گيرند. اين هم يكي از آنهاست كه آينده روشني دارد و اگر همين جور ادامه دهد مي‌تواند مدال‌هايي كه حسن يزداني به دست آورده بود را به دست آورد.» 
تا چند ماه آينده مسابقات قهرماني جهان و بازي‌هاي آسيايي در پيش است. هنوز بين فدراسيون، كميته ملي المپيك و وزارت ورزش بحث‌هايي در رابطه با اينكه كدام رقابت اولويت بيشتري دارد مطرح است. آقاي فلاح در پاسخ به اين سوال كه بين بازي‌هاي آسيايي و قهرماني جهان كدام يك اولويت بالاتري دارد، گفت: «به نظرم قهرماني جهان بالاتر از بازي‌هاي آسيايي است. تيم ما بايد قهرمان جهان بشود. اين لياقت را دارد. اما اين را بايد چهار سال پيش بررسي مي‌كرديم و چارت مخصوص آن طراحي مي‌شد. اينكه بايد در كدام با چه نفراتي شركت كنيم. ما توانايي اين را داريم كه يك تيم قوي راهي بازي‌هاي آسيايي كنيم، يك تيم بفرستيم قهرماني جهان و يكي هم راهي قهرماني آسيا كنيم. ما كشتي‌گير داريم و اين فقط مديريت لازم دارد كه كشتي‌گيران را به جايگاهشان برسانيم. ما مي‌توانيم به هر مسابقه‌اي چه در آزاد چه در فرنگي يك تيم قوي بفرستيم و همه هم با افتخار برگردند.»


ما چرخه مربيان هم بايد داشته باشيم. اينكه چرخه مربيان به چه صورتي باشد و به چه شكلي انتخاب شوند. مربي كه كشتي‌گيرش الان قهرمان آسيا شده توي خانه‌اش نشسته. كشتي‌گيري كه قهرمان جهان شده مربي‌اش در خانه است و يك نفر ديگر دارد او را كوچ مي‌كند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون