• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۷ بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5215 -
  • ۱۴۰۱ سه شنبه ۳ خرداد

خبر

امير قطر: ميانجي ميان ايران و غرب نيستيم 

 امير قطر در سخناني گفت كه ايران همسايه ماست و همه طرف‌ها را به بازگشت به توافق هسته‌اي تشويق مي‌كنيم.به گزارش الجزيره، شيخ تميم بن حمد آل ثاني، امير قطر در سخنراني خود در مجمع جهاني اقتصاد داووس گفت كه دوحه مدعي ايفاي نقش ميانجيگري رسمي بين ايران و غرب نيست. وي تاكيد كرد: ايران همسايه ماست و تلاش مي‌كنيم كه به آنها كمك كنيم و همه طرف‌ها را به بازگشت به توافق هسته‌اي تشويق مي‌كنيم. امير قطر همچنين خاطرنشان كرد كه جنگ در اروپا بحران انرژي در جهان را عميق‌تر كرده است.

گردهمايي معاونان وزراي خارجه اكو در تهران

نشست معاونان وزراي امور خارجه كشورهاي عضو سازمان همكاري اقتصادي اكو روز (دوشنبه) دوم خرداد ماه در تهران آغاز به كار كرد و قرار است به مدت دو روز ادامه داشته باشد. مقامات شركت‌كننده در گردهمايي مذكور ضمن شركت در نشست‌هاي جمعي و دوجانبه به بررسي راه‌هاي ارتقاي بيشتر همكاري‌هاي منطقه‌اي مي‌پردازند. موضوعات مهمي همچون آزادسازي‌هاي بيشتر تجاري بين كشورهاي عضو و تقويت ترانزيت و حمل و نقل درون منطقه‌اي و پيگيري اجراي موثر توافقات نشست سران اكو در عشق‌آباد از جمله دستوركارهاي مهم نشست‌هاي اين هفته در دبيرخانه اكو در تهران است. شركت‌كنندگان در نشست تهران همچنين در مورد راه‌هاي تامين مالي پروژه‌هاي بزرگ منطقه‌اي بحث و تبادل نظر خواهند كرد. «مهدي صفري»، معاون ديپلماسي اقتصادي وزارت امور خارجه ضمن شركت در نشست اكو و نيز ملاقات‌هاي دوجانبه با همتايان خود در حاشيه اين نشست، برنامه‌هاي ديپلماسي اقتصادي و سياست همسايگي جمهوري اسلامي ايران در بسط روابط و همگرايي اقتصادي با كشورهاي عضو از جمله پيشنهادات مطرح شده از سوي جمهوري اسلامي ايران در نشست سران را دنبال خواهد كرد. گفتني است كشورهاي ازبكستان، قزاقستان، تركمنستان، قرقيزستان، ايران، افغانستان، تركيه، جمهوري آذربايجان، پاكستان و تاجيكستان اعضاي اكو را تشكيل مي‌دهند. هفت كشور از ۱۰ كشور عضو اكو محصور در خشكي هستند و براي دسترسي به بازارهاي جهاني به ساير كشورها و مسيرهاي ترانزيتي متكي هستند. منطقه اكو با هشت ميليون كيلومتر مربع مساحت و نيم ميليارد جمعيت، يكي از مناطق مهم و تاثيرگذار در ترانزيت بين‌المللي است.

اوباما در رفع تحريم‌ها عليه ايران كوتاهي كرد 

منابع اطلاعاتي رژيم صهيونيستي اعتراف كرده‌اند كه دولت امريكا و كشورهاي غربي بين سال‌هاي ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ كه برجام در حال اجرا بود اقدامات كافي براي كاستن از تحريم‌ها عليه ايران انجام نداده‌اند. به گزارش فارس، روزنامه جروزالم‌پست به نقل از برخي منابع، ارزيابي جديدي از موضع گروهي از اعضاي دستگاه‌هاي اطلاعاتي و دفاعي رژيم موقت صهيونيستي درباره وضعيت برنامه هسته‌اي ايران و برجام ارايه كرده است. طبق نوشته اين روزنامه، منابع اطلاعاتي اين رژيم اكنون مي‌گويند عدم توافق با ايران بر سر مسائل هسته‌اي حتي از توافق بد هم براي اسراييل خطرناك‌تر است. روزنامه جروزالم‌پست نوشته اين موضع از سوي منابع اطلاعاتي در حالي عنوان شده كه كابينه «بنيامين نتانياهو»، نخست‌وزير رژيم سابق رژيم صهيونيستي، همانند كابينه «نفتالي بنت»، نخست‌وزير فعلي اين رژيم هر دو با توافق هسته‌اي برجام مخالفت كرده‌ و آن را «توافق بد» خوانده‌اند. اين گروه معتقدند ايران ظرف تنها چند هفته مي‌تواند به سمت غني‌سازي ۹۰ درصدي حركت كند. اين روزنامه، درباره كوتاهي كشورهاي غربي در كاهش تحريم‌ها عليه ايران نوشته است: «برخي منابع [اطلاعاتي] حتي در يك موضع تحريك‌آميز معتقدند كه غرب اقدامات كافي براي كاستن از تحريم‌ها عليه ايران در سال‌هاي ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ كه دولت باراك اوباما بر سر كار بود، انجام نداده است. در اين روايت بديل، ايران بازيگري بد است اما مي‌توان با تركيبي از انگيزه‌هاي منفي و مثبت او را ترغيب كرد تا از آستانه هسته‌اي عبور نكند.» اين گروه ادعا مي‌كند كه اين فرمول حدود ۲۵ سال است كه ايران را مهار كرده است.


آمادگي ايران براي سرمايه‌گذاري بلغارستان 

«علي باقري»، معاون سياسي وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در ديدار خانم «وليسلاوا پترووا»، معاون وزير امور خارجه بلغارستان و هيات همراه با تاكيد بر اراده دولت جمهوري اسلامي ايران در زمينه توسعه بيشتر مناسبات با بلغارستان به ويژه در حوزه اقتصاد و تجارت افزود: هرگونه مشكل يا مانع در اين خصوص بايد با تلاش متقابل هر دو كشور و به خصوص با پيگيري وزارتخانه‌هاي امور خارجه برطرف شود. معاون سياسي وزارت امور خارجه با اشاره به جايگاه سنتي مناسبات و سابقه همكاري‌هاي دو كشور، آمادگي جمهوري اسلامي ايران متناسب با امكانات و ظرفيت‌هاي موجود و نيز پذيرش سرمايه‌گذاري آن كشور در ايران براي ارتقاي سطح همكاري‌هاي تخصصي را مورد تاكيد قرار داد.طرفين در اين ديدار ضمن مرور تحولات منطقه‌اي و بين‌المللي بر لزوم رايزني مستمر و تبادل تجربيات متقابل در زمينه‌هاي مختلف از جمله مسائل و پيامدهاي ناشي از پذيرش مهاجران و پناهندگان تاكيد كردند. خانم «وليسلاوا پترووا» نيز در اين ديدار با اشاره به پيشينه ۱۲۵ ساله روابط ديپلماتيك ايران و بلغارستان، عضويت كشورش در اتحاديه اروپا را فراهم آورنده زمينه‌هاي بيشتر براي همكاري دو كشور افزون بر روابط دوجانبه خواند و بر اهميت برقراري پرواز مستقيم بين صوفيا و تهران به عنوان تسهيل‌كننده ارتباطات مردمي، تجاري و كلان روابط فيمابين تاكيد كرد. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون