ويژه
كردستان با وجود منابع ارزشمند محروم از توسعه و پيشرفت
سرپرست امور شعب بانك كشاورزي كردستان گفت: كردستان داراي منابع و ثروت هاي ارزشمندي بوده و ظرفيتهاي خوبي براي توسعه بخش كشاورزي و توسعه صنايع تبديلي است اما محروم از توسعه و پيشرفت است.
سرپرست امور شعب بانك كشاورزي كردستان گفت: امسال، سال حساس و ارزشمندي است چون سال توليد، دانش بنيان و اشتغال آفرين نامگذاري شده است و بايد فعاليت و تلاش همه ما مبتني به افزايش توليد و ارتقاي اشتغال باشد و رسالت ما اين است كه براي توليد در بخشهاي مختلف و حمايت از آن جديت و تلاش بيشتري را مدنظر داشته باشيم. جمشيد ويسي افزود: همانديشي و ارايه راهكارها براي رفع موانع توليد و حمايت از بخش كشاورزي و كشاورزان از اساسيترين برنامههاي بانك كشاورزي براي توسعه در اين حوزه است. ويسي اظهار داشت: شاهرگ اقتصادي استان كردستان كشاورزي است و فعاليتهاي بخش صنعت و خدمات نيز وابسته به بخش كشاورزي ميباشد. سرپرست امور شعب بانك كشاورزي كردستان گفت: متاسفانه درآمد سرانه كردستانيها از ميانگين كشوري هم بسيار پايينتر است بهطوري كه درآمد سرانه كردستانيها از نصف ميانگين كشوري بسيار پايينتر بوده و در ردههاي آخر جدول قرار دارد. وي تصريح كرد: كردستان با محروميتهاي زيادي در عرصههاي مختلف مواجه بوده و درآمدهاي مردم استان در مقايسه با ميانگين كشوري عليالخصوص در بخش روستايي عادلانه توزيع نشده اما چون توليد اصلي استان در بخش كشاورزي صورت ميگيرد ميتوان با حمايت از بخش توليد و كشاورزي در مناطق روستايي در كردستان درآمد سرانه را افزايش داد و شاهد ارتقاي اشتغال و بهبود معيشت مردم منطقه شد. ويسي گفت: كردستان داراي منابع و ثروتهاي ارزشمندي مانند معادن مختلف است و داراي منابعي مانند آب، خاك حاصلخيز، پوشش جنگلي، داشتن مرز مشترك با كشور عراق، ظرفيتهاي خوبي براي توسعه بخش كشاورزي و توسعه صنايع تبديلي است اما محروم از توسعه و پيشرفت است كه نيازمند است براي بهرهگيري از منابع و پتانسيلهاي استان جهت توسعه بخشهاي محتلف به ويژه بخش كشاورزي با همدلي و همبستگي همه مسوولان مرتبط اين بخش و كمك گرفتن از نمايندگان تشكلهاي كشاورزي و خود زحمتكشان اين حوزه براي توليد و توسعه بتوانيم گامهاي ارزشمند و ماندگار و به صرفهاي رابرداريم. وي با اشاره به اينكه رسالت همه اين است كه توليد و توسعه را در اولويت كاري خود قرار دهيم و براي حمايت از توليد و ارتقاي كشاورزي كردستان زمينه حمايت و تقويت بانك كشاورزي را بيشتر و بهتر فراهم كنيم تصريح كرد: اگر بخواهيم شاهد توسعه و پيشرفت بخش صنعت و كشاورزي باشيم پشتيباني از بانك كشاورزي اين مهم را ايجاد ميكند و بخش زيادي از موانع مرتفع خواهد شد؛ چرا كه برنامهها و تسهيلات اين بانك در اين راستا هدفگذاري و مشخص شده است.
ارسال بيش از ۴ ميليون ليتر نفت سفيد به مناطق مختلف استان در دوماهه ابتداي سال جاري
ميلاد مرادي مديرشركت پخش فرآوردههاي نفتي منطقه كردستان گفت: در دو ماهه ابتدايي سال جاري حدود۴ميليون و ۳۰۰هزار ليتر نفت سفيد به نقاط مختلف استان كه غالبا روستاها بوده است ارسال شده است كه ۲ميليون ليتر آن براي روستاهاي صعبالعبور بوده است.
جهانبخش نوكاني گفت با تحليل مصرف انواع سوخت در استان از ابتداي سال جاري تاكنون در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته اظهار داشت: در اين مدت در استان ۲۵درصد افزايش مصرف بنزين، ۳درصد كاهش مصرف نفتگاز و۲۳ درصد كاهش مصرف نفت سفيد به دليل توسعه گازكشي در برخي از روستاهاي استان اتفاق افتاده است.
وي با اشاره به عملياتي شدن طرح گازسوز كردن خودروهاي عمومي در استان بيان كرد: از ابتداي شروع اين طرح تاكنون ۴هزار و ۲۰۰ وسيله نقليه عمومي در استان به صورت رايگان گازسوز شده است. نوكاني به بازرسي جايگاههاي سوخت استان براي جلوگيري از بروز هرگونه تخلف اشاره و خاطرنشان كرد: بازرسي جايگاههاي سوخت بنزين و نفت گاز شبانه روزي به دو صورت كنترل نحوه عرضه سوخت و بازرسي كيفيت و كميت سوخت در جايگاهها انجام ميشود. مديرشركت پخش فرآوردههاي نفتي منطقه كردستان يادآورشد: تمامي مواد نفتي اعم از بنزين، نفتگاز و نفت سفيد به صورت كامل در انبار نفت استان ذخيره شده است.وي افزود: در حال حاضر ۲۱۱ دستگاه نفتكش عمليات سوخترساني در كل نقاط استان را براي استفاده۱۴هزار خانوار نفت سوز را انجام ميدهند. مديرشركت پخش فرآوردههاي نفتي منطقه كردستان ضمن اشاره به مصرف نفت سفيد در دوماهه ابتداي سال جاري در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته اظهار كرد: در دوماهه ابتدايي سال جاري حدود ۴ميليون و ۳۰۰هزار ليتر نفت سفيد به نقاط مختلف استان كه غالبا روستاها بوده است ارسال شده است كه ۲ميليون ليتر آن براي روستاهاي صعبالعبور بوده است. وي به مصرف گاز سي ان جي نيز در دوماهه ابتداي سال جاري در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته اشاره و گفت: مصرف گاز سيانجي در استان ۳۴ميليون متر مكعب بوده است كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱درصد افزايش مصرف داشته است كه خود عددي نويدبخش در كاهش مصرف بنزين و صرفهجويي در مصرف سوخت است. نوكاني خاطرنشان كرد: در حال حاضر در استان ۵۴ جايگاه سيانجي و ۸۶ جايگاه بنزين و گازوييل مشغول به فعاليت هستند. در شهر سنندج نيز به عنوان مركز استان كمبود ۸جايگاه عرضه سوخت وجود دارد و همين امر باعث ايجاد صفهاي سوختگيري در سطح شهر شده است.