• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5224 -
  • ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۶ خرداد

در فدراسيون وزنه‌برداري چه خبر است؟

از پناهندگي تا اعتصاب

مرضيه حسين‌خاني

با ترك اردوي تيم ملي وزنه‌برداري توسط ملي‌پوشان و موضع‌گيري‌ها عليه يكديگر وضعيت فدراسيون وزنه‌برداري و تيم ملي به بحراني‌ترين موقعيت خود رسيده است. 

روز چهارشنبه هفته پيش اعضاي تيم ملي وزنه‌برداري شامل علي داودي، رضا بيرالوند، علي هاشمي، سيدايوب موسوي، رسول معتمدي، ميرمصطفي جوادي، حسين سلطاني، حافظ قشقايي، محمدمهدي حياتي، حسين نجفي، عليرضا يوسفي، مهدي كرمي، امير حقوقي، امير عزيزي، رضا حسن‌پور و پيمان جان اردوي تيم را ترك و بيانيه‌اي اينستاگرامي را به صورت همزمان منتشر كردند. در بخشي از اين بيانيه آمده بود: «با توجه به شرايط موجود و شرايط رسيدگي به اردوهاي تيم ملي ما ورزشكاران به‌رغم ميل باطني مجبور به ترك اردو شديم. اين اقدام صرفا به خاطر شرايط اردو ي تيم ملي بوده و ما هميشه خود را سرباز اين مردم و كشور و انقلاب مي‌دانيم». در انتهاي اين بيانيه نيز تاكيد شده بود كه تا مساعد نشدن اوضاع برگشتي در كار نخواهد بود.  بحران جديد در فدراسيون وزنه‌برداري در شرايطي پيش آمد كه وضعيت فدراسيون از قبل از المپيك توكيو چندان باثبات نبود. ماجراي مهاجرت و پناهندگي دو دختر ورزشكار اين رشته به اضافه بحث بازنشستگي علي مرادي رييس فدراسيون و اعتراضات گاه و بي‌گاه ورزشكاران به امكانات در تمام طول اين يك‌سال وجود داشته است. در نهايت اين توده انباشته از مشكلات حل نشده با ترك اردو توسط ورزشكاران برون‌ريزي شده و رييس فدراسيون را مقابل ورزشكاران قرار داده است.  علي مرادي، رييس فدراسيون در نخستين واكنش به اعتصاب ورزشكاران مصاحبه‌اي نسبتا تند انجام داد و وزنه‌برداران را با دعوت از ورزشكاران اميد و جوانان تهديد به كنار گذاشتن كرد. علي مرادي به خبرگزاري ايسنا گفت: «شرايط خوبي است حتي به نظرم نسبت به برخي رشته‌ها شرايط بهتري داريم. حالا اگر دوستان انتظار دارند كه در هتل پنج ستاره باشند، فكر مي‌كنم نه من و نه ورزش كشور بتواند چنين شرايطي را فراهم كند. در حد توان كارها را انجام مي‌دهيم، كميته ملي المپيك و وزارت ورزش تلاش مي‌كنند رفاه حال ورزشكاران را فراهم كنند. ورزشكاران سربازان اين مملكت هستند و سرباز بايد خيلي از خودگذشتگي داشته باشد.» او تاكيد كرد: «نمي‌توانيم فرصت را نگه داريم كه آنها هر موقع عشق‌شان كشيد و هر كاري خواستند، انجام دهند. بعد از تعطيلات، آقاي برخواه برنامه اردويي دارد و به وزنه‌برداران اعلام مي‌كنيم، اگر آمدند قدم‌شان روي چشم و اگر نيامدند نمي‌توانم كار را رها كنيم و تيم‌هاي جوانان و اميد هستند.»
مصاحبه مرادي ورزشكاران را عصباني‌تر كرد و آنها با نوشتن يك بيانيه تازه موضعي راديكال‌تر اتخاذ كردند. ورزشكاران نوشتند آب معدني در اردوي تيم ملي سهميه‌بندي است. كارمندان فدراسيون چهار برابر ورزشكاران حقوق مي‌گيرند و برخي افراد نالايق در فدراسيون سمت دارند. در بخش ديگري از اين بيانيه اشاره شده كه در سالن تمرين كنسرت برگزار مي‌شود و اين مانع از استراحت ورزشكاران مي‌شود. 
همزمان با بيانيه دوم ورزشكاران، مرادي در دومين واكنش به اين اتفاق برخواه سرمربي تيم ملي را عزل كرد. در حالي كه برخواه حداقل توي رسانه‌ها تلاش كرده بود نه طرف ورزشكاران بايستد و نه طرف فدراسيون تا شمايل حرفه‌اي خود را حفظ كرده باشد. با اين حال روز جمعه علي مرادي در حكمي سرمربي تيم را بركنار كرد. در ميانه حواشي فدراسيون روز جمعه يك خبر باورنكردني ديگر منتشر شد. ايوب موسوي عنوان‌دار آسيا و جهان كه روز چهارشنبه اردوي تيم ملي را ترك كرده بود توسط چند نفر از اراذل و اوباش مورد ضرب و شتم قرار گرفت و از ناحيه سر و دست دچار مصدوميت شديد شد. آن‌طور كه خود ايوب به رسانه‌ها گفته اين اتفاق در كافه شخصي‌اش رخ داده است. موسوي در گفت‌وگو با رسانه‌ها تعريف كرد: «كافه كوچكي دارم و بين برادرم و يك نفر بحث كوچكي به وجود آمد و من از آن فرد خواستم بحث را تمام كند و برود. بعد از چند دقيقه ديدم با چند نفر ديگر همراه با چوب و چاقو به ما حمله كردند كه بر اثر حمله آنها دست من شكست و با چاقو سرم را نيز شكافتند. ما سريع به پليس اطلاع داديم و وقتي متوجه شدند پليس را خبر كرده‌ايم، فرار كردند وگرنه داشتند من را مي‌كشتند.» اين اتفاق انتقادات از رييس فدراسيون را به اوج رساند، چراكه برخي معتقد بودند اگر ايوب موسوي در آن زمان سر تمرين‌هايش حضور داشت چنين اتفاقي براي او رخ نمي‌داد.  حمله دسته‌جمعي به قهرمان وزنه‌برداري ايران، ورزشكاران را به نوشتن بيانيه سوم ترغيب كرد. آنها اين‌بار تاكيد كردند پشت يكديگر را خالي نمي‌كنند. در اين بيانيه كه روز گذشته منتشر شد، آمده است: «شرايط موجود براي روزهاي اخير نيست و سال‌هاست گريبانگير وزنه‌برداري شده. با تغييرات ظاهري اصل مشكل پابرجا باقي مي‌ماند. ماجراي ايوب موسوي قهرمان چند دوره جهان و آسيا مشتي نمونه خروار است كه با وجود افتخارآفريني‌هاي بسيار براي تامين معاش زندگي با چنين مشكلاتي روبه‌رو شد. منش پهلواني و اخلاقي وزنه‌برداران اجازه نمي‌دهد پشت برادران خود را براي كسب جايگاه و امتياز خالي كنند.» در چنين شرايطي به نظر مي‌رسد حتما بايد يك پا درمياني توسط مقامات وزارت ورزش صورت بگيرد تا حاشيه‌هاي فدراسيون كمتر شود. با اين حال وزارت ورزش و جوانان از روز چهارشنبه موضع خاصي نسبت به اين اتفاقات نداشته‌. به نظر مي‌رسد ادامه يافتن اين روند نه به نفع ورزشكاران خواهد بود، نه فدراسيون و نه ورزش كشور. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون