• ۱۴۰۴ شنبه ۱۰ فروردين
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5255 -
  • ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۳ تير

خبر

گفت‌وگوي علي باقري
 با معاون اول وزير خارجه كره‌جنوبي: منابع ارزي ايران فورا آزاد شود

سئول: پس از احياي برجام، منابع ايران آزاد خواهد شد

علي باقري، معاون سياسي وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران عصر روز گذشته در توييتي با اشاره به تماس تلفني‌اش با همتاي كره‌جنوبي نوشت: در تماس تلفني آقاي «چو هيون دونگ» معاون اول وزير خارجه كره تاكيد كردم دولت و مردم ايران از دولت جديد كره انتظار دارند فورا منابع ارزي ايران در بانك‌هاي كره‌اي آزاد گردد تا زمينه براي بهبود روابط دو كشور فراهم شود. طرف كره‌اي اظهار داشت سئول با جديت در پي راهي براي حل اين مشكل است.پيش از اين خبرگزاري يونهاپ كره‌جنوبي از گفت‌وگوي تلفني معاونان وزراي امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و كره‌جنوبي خبر داد و نوشت: «چو هيون دونگ» معاون اول وزير امور خارجه كره‌جنوبي در تماس با «علي باقري كني» همتاي ايراني و مذاكره‌كننده ارشد ايران در مذاكرات رفع تحريم‌ها، مسائل دوجانبه و دارايي‌هاي مسدود شده تهران را به بحث گذاشتند.در بيانيه وزارت امور خارجه كره‌جنوبي آمده است؛ دوطرف آخرين تحولات پيرامون مذاكرات براي احياي توافق هسته‌اي ۲۰۱۵ با ايران و ديگر مسائل دوجانبه را به بحث گذاشتند. باقري در تماس با همتاي كره‌اي گفت: «مسائل مبرم دوجانبه» بايد سريعا حل و فصل شوند و نيز در پاسخ گفت، دولت سئول پس از احياي برجام، براي آزادسازي دارايي هفت ميليارد دلاري ايران و از سر گرفته شدن تبادلات نفتي دو كشور اقدام خواهد كرد. سرنوشت دارايي‌هاي مسدود شده ايران به نتيجه گفت‌وگوهاي هسته‌اي با طرف‌هاي برجام بستگي دارد.به گزارش فارس، بدهي كره‌جنوبي به ايران در ازاي خريد ميعانات گازي در دو بانك اين كشور، مجموعا به ارزش هفت ميليارد دلار است كه از سپتامبر ۲۰۱۸ ميلادي (شهريور ماه ۱۳۹۷) به بهانه تحريم‌هاي امريكا پرداخت نشده است. از آن زمان تاكنون سفرهايي بين مقامات دو كشور انجام و رايزني‌هايي صورت گرفت كه عملا تاكنون تحولي در اين زمينه رخ نداده است.


 جيك ساليوان: با تل‌آويو درباره برجام اختلاف‌نظر داريم
«جِيك ساليوان» مشاور امنيت ملي كاخ سفيد روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگاران حين پرواز به سمت منطقه غرب آسيا به همراه «جو بايدن» رييس‌جمهور امريكا در هواپيماي «اِير فورس وان»، به ارايه توضيحات بيشتري درباره سفر بايدن به منطقه پرداخت. ساليوان در پاسخ به سوالي مرتبط با مخالفت رژيم موقت صهيونيستي با مذاكرات رفع تحريم‌هاي ايران و احياي توافق هسته‌اي، گفت كه بايدن درخصوص رسيدن به يك توافق هسته‌اي با تهران، موضع رُك و صريحي با اسراييلي‌ها خواهد داشت. اين مقام امريكايي گفت كه تل‌آويو ديدگاه متفاوتي نسبت به واشنگتن درباره توافق با ايران دارد، اما دولت بايدن معتقد است ديپلماسي بهترين راه براي جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح اتمي است.به نوشته خبرنگاران حاضر در اين پرواز، وي درباره سفر «ولاديمير پوتين» رييس‌جمهور روسيه به تهران نيز مدعي شد: «زمان‌بندي سفر آتي پوتين به ايران جالب است، تعميق روابط آنها (روسيه و ايران) براي «كشتن اوكرايني‌ها» چيزي است كه جهان بايد به عنوان يك تهديد عميق ببيند.»ساليوان بار ديگر با تكرار ادعاهاي خود درباره آماده بودن توافق در مذاكرات وين، مدعي شد: «توافقي روي ميز وجود دارد و رييس‌جمهور معتقد است ايران بايد آن را بپذيرد.»اين مقام امنيتي امريكايي درباره اهداف بايدن از حضور در فلسطين اشغالي را نيز اين‌گونه بيان كرد: «بايدن تعهد ديرينه خود و تعهد دولتش به راهكار دو دولتي به عنوان تنها راه براي حفظ اسراييل به عنوان يك [رژيم] يهودي و در عين حال دستيابي به استقلال براي فلسطينيان را در سفر به اسراييل بيان خواهد كرد اما پيشنهادات رسمي براي راه‌اندازي ابتكارات جديد صلح ارايه نخواهد داد. بايدن در گفت‌وگوهاي خود با سران اسراييل به بازگشايي كنسولگري امريكا در شرق اورشليم (قدس اشغالي) و كشته شدن شيرين ابوعاقله (خبرنگار شهيد شبكه الجزيره توسط اسراييلي‌ها) اشاره خواهد كرد.» او از گفتن اينكه آيا بايدن بيانيه علني عليه شهرك‌سازي‌هاي صهيونيستي در كرانه باختري و اراضي خصوصي فلسطينيان خواهد داد يا نه، خودداري كرد.مشاور امنيت ملي كاخ سفيد در مورد اينكه چرا بايدن در مراسم استقبال در فرودگاه «بن‌گوريون» با مقامات صهيونيستي دست نخواهد داد نيز گفت: «ما اكنون در مرحله‌اي از همه‌گيري [كرونا] هستيم كه در آن بايد به دنبال كاهش تماس‌ها باشيم.»ساليوان در پاسخ به سوالي درباره ديدار احتمالي بايدن با «بنيامين نتانياهو» نخست‌وزير سابق تل‌آويو نيز گفت: «يكي از پيام‌هاي كليدي كه ما در اين سفر مي‌فرستيم اين است كه رابطه بين امريكا و اسراييل اين نيست كه چه كسي در اسراييل روي چه صندلي مي‌نشيند. اين واقعيت كه اسراييل در يك دوره انتخاباتي قرار دارد تاثيري بر مذاكرات رييس‌جمهور نخواهد داشت و اگر انتخاباتي برگزار نشود، او نيز همين دستور كار را خواهد داشت.»


دختران افغان 300 روز دور از مدرسه
ديده‌بان حقوق بشر در گزارشي نوشت: 300 روز از تعطيلي مدارس دخترانه در افغانستان گذشته و اين موضوع تاثير عميقي بر روان دختران، خانواده و آينده افغانستان داشته است. سارا فرهت، محقق ديده‌بان حقوق بشر در اين رابطه گفت: «ميليون‌ها دختر در افغانستان روزانه فرصت آموزش و روياهاي خود را ازدست مي‌دهند و جهان بايد اقدامات بيشتري را در اين راستا انجام دهد.»به نوشته ديده‌بان حقوق بشر، طالبان يك ماه پس از به قدرت رسيدن در افغانستان اجازه بازگشايي مدارس پسرانه در تمام مقاطع را صادر كرد، اما از آن روز تاكنون مدارس مقاطع راهنمايي و دبيرستان دخترانه تعطيل است. طبق اين گزارش، اگرچه در برخي از ولايت‌هاي افغانستان با فشار جوامع محلي، مدارس دخترانه در تمام مقاطع بازگشايي شده، اما در سراسر افغانستان همچنان تعطيلي مدارس دخترانه ادامه دارد. اين در حالي است كه روز چهارشنبه وزارت آموزش و پرورش طالبان اعلام كرد كه روز پنجشنبه هفته جاري فرمان رهبر طالبان درباره مدارس دخترانه را اعلام مي‌كند. مقام‌هاي طالبان پس از انتشار اين خبر در رسانه‌هاي جمعي اين موضوع را تكذيب كردند. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون