خبرخوان
سرقت از خودروهاي وارداتي معطل مانده در گمرك
يكماه پس از انتشار خبر افزايش سرقت از خودروهاي وارداتي معطل مانده در گمرك و بنادر ايران، عبدالمجيد اجتهادي، مديرعامل سازمان جمعآوري و فروش اموال تمليكي اعلام كرد: اين خودروها در حالي كه قطعاتي مانند لاستيك زاپاس، ضبط صوت و كامپيوترشان دزديده شده بود، تحويل اين سازمان داده شده است. اجتهادي به ايسنا گفت: در زماني كه اين خودروها در محوطه پاركينگ منطقه آزاد انزلي بودند انواع قطعاتشان دزديده شده است. او افزود كه اين پاركينگ زيرمجموعه سازمان اموال تمليكي نيست و خودروها در آن «قابل رويت» بود. برخي واردكنندگان هم چندي پيش از اين موضوع خبر دادند كه قطعات خودروهاي وارداتي كه در گمرك و بنادر قرار دارند به سرقت رفته است و اين موضوع توسط مسوولان هم تاييد شد. پيش از اين هم برخي واردكنندگان قطعات خودروهاي وارداتي گفته بودند كه بخشي از قطعات در گمرك معطل مانده، در فاصله ترخيص، به سرقت رفته است. واردات خودرو به ايران از سال ۱۳۹۷ ممنوع است ولي همچنان چند هزار خودرو كه از قبل وارد شدهاند در گمرك و بنادر بلاتكليف باقي مانده است. در تيرماه، مديرعامل سازمان جمعآوري و فروش اموال تمليكي اعلام كرد: «امحاي فني خودروهاي لوكس قاچاق» در انبار اين سازمان انجام شد. او بعدا در پاسخ به اينكه چرا اين خودروها «بازصادرات» نشدند، گفت: «برخي قطعات آنها در اين سالها به سرقت رفته يا در هنگام جابهجايي آسيب ديده بود.»
۶۰۰۰ خانه سازماني دولت فروش ميرود
عليرضا فخاري، مديرعامل سازمان ملي زمين و مسكن از برنامهريزي براي فروش ۶۰۰۰ واحد خانه سازماني در كشور خبر داد و گفت: خانههاي سازماني واگذار شده خارج از قاعده قانوني را پس ميگيريم.وي اظهار كرد: با قاطعيت آن دسته از كساني كه به هر نحو ممكن و خارج از قاعده قانوني واحدهاي مسكوني را تحت عنوان خانههاي سازماني در اختيار گرفتهاند، تخليه خواهيم كرد. وي ادامه داد: اين خانهها فروخته شده و وجوه حاصل از آن به خزانه دولت واريز خواهد شد.وي افزود: هيچ قالبي براي نگهداري خانههاي سازماني در كشور وجود ندارد و اين خانهها همگي فروخته خواهد شد.
جزييات پرونده قاچاق دهها هزار دلاري در مشهد
در جديدترين نمونه از پروندههاي قاچاق صادراتي، موضوع سوءاستفاده از نشان استاندارد، شماره پروانه، جعل اسناد براي خروج كابل از گمرك مشهد و مرز دوغارون مطرح شده است. بررسيهاي انجام شده نشان ميدهد شركت ن. ا. خ در تاريخ 23مرداد ماه كالا به وزن 20 تن شامل كابل برق مسي به ارزش 80000 دلار و همچنين در اواخر مرداد ماه به وزن خالص 23 تن كابل برق مسي به ارزش 95 هزار دلار به گمرك اظهار كرده كه در ادامه مشخص ميشود كالاي مذكور مشمول مقررات استاندارد اجباري بوده و صدور كالا نياز به پروانه استاندارد اجباري داشته است، بر اين اساس پروانه استاندارد به عنوان يكي از اسناد مورد نياز توسط اظهاركننده در سامانه جامع امور گمركي اظهار و بارگذاري شده است.
در يكسال گذشته چند نفر مجوز مشاغل خانگي گرفتند؟
آزيتا همتيان، رييس دبيرخانه ستاد ساماندهي و توسعه مشاغل خانگي كشور از رشد ۵۴ درصدي تعداد رشتههاي مشاغل خانگي در كشور خبر داد و گفت: در يكسال اول فعاليت دولت بيش از ۱۳۹ هزار مجوز مشاغل خانگي صادر و ۷۶ هزار شغل پايدار در اين حوزه ايجاد شده است. برابر آمارها ۱۵ تا ۲۳ درصد اشتغال در كشورهاي توسعه يافته متعلق به مشاغل خانگي است در حالي كه اين رقم در ايران بين ۳ تا ۴ درصد برآورد ميشود. رييس دبيرخانه ستاد ساماندهي و توسعه مشاغل خانگي كشور معتقد است بايد تلاش كنيم سهم مشاغل خانگي به سه درصد فعلي از اقتصاد و اشتغال كشور محدود نشود و به نقطه مطلوب از توليد ناخالص داخلي كه با آن فاصله داريم در اين زمينه برسيم.