• ۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5330 -
  • ۱۴۰۱ شنبه ۳۰ مهر

گنجينه‌ اميرحسن ندايي، مسير ساخت آينده

مراسم يادبود اميرحسن ندايي با حضور هنرمندان، پژوهشگران و مديران فرهنگي و هنري برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر، اولين سخنران مراسم، محمدعلي صفورا از استادان دانشگاه تربيت مدرس بود كه به بيان نكاتي درباره تاثيرگذاري اميرحسن ندايي در عرصه‌هاي فرهنگي و هنري پرداخت. او يادآور شد: ندايي پژوهش‌هاي بسيار تاثيرگذاري داشت. در حوزه رسانه صدايش همچون موسيقي بود. در حوزه آموزش نيز بسيار براي دانشجويانش دوست‌داشتني است و در دل و خاطر همه‌شان جاي گرفته و ماندگار است. وي تاكيد كرد: اميرحسن ندايي از زمين به آسمان باريد و جاودان خواهد ماند. صفورا در پايان سخنان خود از زنده‌ياد اكبر عالمي ياد كرد و گفت: متاسفانه به دليل كرونا نتوانستيم براي ايشان مراسمي برگزار كنيم. به همين خاطر بايستيد و براي هر دوي اين عزيزان دست بزنيد. سپس اميد نجوان نويسنده و فيلمساز به ايراد سخناني درباره آشنايي خود با اميرحسن ندايي پرداخت و گفت: اوايل دهه ۷۰ با ايشان آشنا شدم و‌ اي كاش اين روز نمي‌رسيد كه بر اين رفاقت نقطه پايان بگذارم. شايد كمتر كسي با يك استادتمام همكار شود و جرعه‌جرعه از شربت دانش استاد خود بنوشد كه اين موهبت نصيب من شد.
وي يادآور شد: يكي از مهم‌ترين فرازهاي دوستي من و اميرحسن ندايي با استاد اكبر عالمي گره خورده بود. ندايي و عالمي ارتباط عاطفي و قلبي قوي داشتند. ندايي اقيانوس عظيمي از اطلاعات مختلف و مهم‌تر از همه تاريخ هنر بود. مانند عالمي به كلام و كلمه بسيار تسلط داشت و ترجمه «مده‌آ» نمونه بارز اين توانايي بود. در ادامه فردين خلعتبري آهنگساز و مدرس موسيقي درباره جايگاه اميرحسن ندايي در عرصه فرهنگ و هنر يادآور شد: وقتي هنرمندي مستعد است و اثر هنري توليد مي‌كند و به سمت آموزش مي‌رود ۲ دليل دارد، يكي اينكه مي‌خواهد ريشه‌اي نگاه كند و ديگر جوانان را پرورش و رشد دهد كه اميرحسن ندايي اينگونه بود.
وي تاكيد كرد: وقتي يك سلطان مي‌ميرد از خود گنجينه و همچنين مسيري كه بعدي‌ها از آن استفاده كنند به جاي مي‌گذارد و اين درباره اميرحسن ندايي صدق مي‌كند. گنجينه‌اش كتاب‌ها و پژوهش‌هاي اوست. اين هنرمند شناخته‌شده تصريح كرد: نمي‌دانم دانشگاه تربيت مدرس چگونه مي‌خواهد جاي اكبر عالمي و اميرحسن ندايي را پر كند، كار بسيار سختي است.
خلعتبري درباره ويژگي‌هاي شخصيتي زنده‌يادان اكبر عالمي و اميرحسن ندايي، اظهار كرد: خاصيت عالمي و ندايي اين بود كه نگاه و زبان تحسين‌شان بسيار آموزنده بود. اگر زباني باشد كه درباره ندايي صحبت كند دعوت مي‌كند آثارش را دوباره ببينيم و بخوانيم. اين مجلس مي‌تواند آغاز مسير يك پژوهشگر و هنرمند باشد. وي در پايان سخنان خود به ذكر فعاليت‌هاي مختلف اميرحسن ندايي در عرصه‌هاي رسانه، نگارش كتاب، پژوهش‌ و مقاله و ترجمه پرداخت.
مهوش ندايي خواهر زنده‌ياد اميرحسن ندايي سخنران ديگر اين مراسم بود كه ضمن قدرداني از حاضران در مراسم و همچنين اشاره به ويژگي‌هاي اخلاقي زنده‌ياد ندايي و نگاه او به زندگي و پيرامون خود، شعري را كه اميرحسن ندايي از سوم شهريور سال ۸۹ سروده بود، براي حاضران قرائت كرد: «نمي‌دانم گور من كجا خواهد بود/ اما بسيار به آن انديشيده‌ام/ من مرگ را خواهم ديد/ در ديداري سخت مشتاقانه/ گور من، اما نمي‌دانم كجا خواهد بود/ سنگي سرد بر آن مي‌نهند/ تا مبادا تن من/ كه توان پروازش گريخته/ گريزي از آن باشد...
سپس عباس ياري به ايراد سخناني درباره نحوه آشنايي و همكاري خود با زنده‌ياد اميرحسن ندايي پرداخت و گفت: در دوره‌اي شانس اين را داشتم در مجله فيلم اينترنشنال با ايشان همكار باشم. ندايي چهره‌اي است كه محال است هيچ‌وقت تصوير تلخي از او به ذهن‌تان بيايد. پر از رنگ و انرژي بود. آدمي با اين همه كار و انرژي‌هاي خوب از بين ما نرفته و حتما حضور دارد. اميرحسن ندايي در قلب همه ماست.
نيلوفر ندايي فرزند زنده‌ياد اميرحسن ندايي از ديگر سخنرانان اين مراسم يادبود بود. وي خطاب به حاضران در مراسم گفت: دوستان عزيز پدر من، استادان، هنرمندان، خواهران، برادران، من نيلوفر ندايي فرزند عشق هستم. پدر و مادر من در سال‌هاي جواني هم را ديدند و مادرم عاشقانه با پدرم زندگي كرد. فكر مي‌كنم مادرم در آرزوهاي پدرم زندگي كرد و لحظه‌اي نبود كه به او فكر نكند و با شادي‌اش شاد و با غمش محزون نشود.
در ادامه ابوالقاسم ايراني نيز ضمن قرائت ۳ قطعه شعر به ياد اميرحسن ندايي گفت: من ندايي را سال‌هاي سال قبل از اينكه دامادم باشد مي‌شناختم و باهم رفيق بوديم و در نشست‌هاي ادبي حضور پيدا مي‌كرديم. حسين معماري از استادان دانشگاه نيز به ذكر خاطرات خود با زنده‌ياد اميرحسن ندايي پرداخت و يادآور شد: سال‌ها پيش حدود ۲۳ سالگي امير در منزل‌شان بودم و از او پرسيدم گل و گياه خانه شما چقدر خوب هستند، او به من گفت دليلش اين است كه براي‌شان موسيقي خوب پخش مي‌كنم. وي تاكيد كرد: موسيقي خوب بشنويم، فيلم خوب ببينيم، كتاب خوب بخوانيم تا شبيه اميرحسن ندايي شويم. ستاره ايراني همسر زنده‌ياد اميرحسن ندايي نيز ضمن قدرداني از حضور حاضران در مراسم، تاكيد كرد: امروز هنر و ادب و انديشه ايران يكي از دردانه‌هاي خود را از دست داد. اميرحسن ندايي رفت ولي ميراثش‌ باقي است. هوشنگ گلمكاني نيز سخنران پاياني مراسم يادبود اميرحسن ندايي بود. وي گفت: با ندايي از طريق دخترم كه شاگردش بود آشنا شدم و پيش‌تر با آثارش آشنا بودم. وقتي در مجله فيلم باهم آشنا شديم، ديدم كه انسان بسيار منظم و بي‌حاشيه‌اي است. دختر من خيلي شيفته‌وار درباره ندايي صحبت مي‌كرد كه ناشي از عشق شاگرد و استادي بود. اين جنبه ندايي را در آن مقطع آشنايي و همكاري باهم شناختم. محمدمهدي عسگرپور، محمد حميدي‌مقدم، علي دهكردي، محمدرضا خاكي و جواد طوسي از ديگر حاضران در مراسم يادبود زنده‌ياد اميرحسن ندايي بودند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون