خبر جهان
لاوروف: روسيه و هند توليد مشترك تسليحات را بررسي كردند
وزير امور خارجه روسيه اعلام كرد، در جريان ديدار با همتاي هندياش در مسكو درباره توليد مشترك تسليحات مدرن صحبت كردند. به گزارش ايسنا و به نقل از وبسايت دويچهوله، اين پنجمين نشست سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه با سوبراهمانيام جايشانكار، همتاي هندياش در سال جاري ميلادي است. لاوروف بدون پرداختن به جزييات گفت: ما به طور مفصل درباره وضعيت و چشمانداز همكاري نظامي-فني از جمله توليد مشترك تسليحات مدرن رايزني كرديم. وي افزود: «روسيه و هند به دنبال توسعه روابط تجاري و همكاريهاي نزديكتر در حوزههاي انرژي هستهاي و سفر فضايي هستند.» هند دههها به روسيه براي تامين تجهيزات نظامياش تكيه كرده است. روسيه همچنين چهارمين بازار بزرگ محصولات دارويي هندي است. اين نخستين سفر جايشانكار به مسكو از زمان حمله روسيه به اوكراين در ماه فوريه بود. در اين سفر مقامات ارشد از بخشهاي كشاورزي، نفت و گاز طبيعي، بنادر و كشتيراني، سرمايهگذاري، مواد شيميايي و كود و تجارت، جايشانكار را همراهي كردند. وزير امور خارجه هند گفت: «روسيه يك شريك ثابت و محكخورده در طول زمان است. هرگونه ارزيابي واقعگرايانه از روابط ما در دهههاي گذشته تاييد خواهد كرد كه اين روابط به نفع هر دو كشور بوده است.» هند روابط نزديكي با مسكو و غرب دارد و يكي از چند كشوري است كه حمله روسيه به اوكراين را محكوم نكرده است. دهلينو همچنين از تحريمهاي غرب عليه روسيه حمايت نميكند و در عوض موافق گفتوگو به عنوان راهي براي حل درگيريها و اختلافات است. جايشانكار همچنين تاكيد كرد كه هند به خريد نفت از روسيه ادامه خواهد داد. هند بزرگترين مشتري نفتي روسيه پس از چين است و اين در حالي است كه خريداران غربي در تلاشند تا از خريد سوخت از مسكو خودداري كنند. جايشانكار گفت: «ما به عنوان سومين مشتري بزرگ نفت و گاز و كشوري كه درآمدهاي بالايي ندارد بايد به دنبال منابع مقرون به صرفه باشيم. به همين خاطر روابط هند-روسيه به نفع ماست.» سهم روسيه از واردات نفتي به دست هند از حدود دو درصد در قبل از حمله به اوكراين به ۲۳درصد در سپتامبر افزايش يافته است كه بالاترين درصد تاكنون محسوب ميشود.
چهار شرط آنكارا براي احياي روابط ديپلماتيك با سوريه
وزير خارجه تركيه با اشاره به چهار شرطي كه بايد براي احياي روابط با سوريه محقق شود، گفت: در صورت وجود شرايط مناسب، آنكارا برقراري تماسهاي ديپلماتيك با دمشق را ارزيابي ميكند. به گزارش فارس، مولود چاووشاوغلو، وزير امور خارجه تركيه چهارشنبه گفت كه آنكارا در صورت وجود شرايط مناسب، برقراري تماسهاي ديپلماتيك با سوريه را بررسي خواهد كرد. به نوشته وبگاه «ريانووستي»، چاووشاوغلو در اين باره توضيح داد: «در مورد سوريه ما مواضع اصولي خود را براساس چهار هدف راهبردي حفظ ميكنيم؛ حفظ وحدت و تماميت ارضي اين كشور، ثبات پايدار آن براساس يك تصميم سياسي، از بين بردن تهديد تروريسم در مرزهايمان و بازگشت امن سوريها به وطنشان.» وي در ادامه مدعي شد كه تلاشهاي تركيه براي تضمين ثبات در سوريه باعث شده تا حدود ۵۳۰ هزار سوري تاكنون به كشور خود بازگردند. وزير خارجه همچنين تركيه اظهار داشت: «اگر شرايط مناسبي براي گسترش تماسهاي موجود بين سرويسهاي ويژه به سطح ديپلماتيك فراهم شود، اين موضوع را نيز ارزيابي خواهيم كرد.»
رياض: جهان بدون نفت عربستان دو هفته هم دوام نميآورد
وزير انرژي عربستان تاكيد كرد كه جهان بدون نفت اين كشور دو هفته هم دوام نميآورد. به گزارش ايلناو به نقل از روسيا اليوم، «عبدالعزيز بن سلمان»، وزير انرژي عربستان سعودي طي سخنراني در مجمع بينالمللي امنيت سايبري ۲۰۲۲ تاكيد كرد كه جهان نميتواند دو هفته بدون صادرات نفت عربستان دوام آورد. وي تاكيد كرد كه بخش انرژي بيشترين آسيب را از حملات سايبري ميبيند و اين حملات سلاحي بدون ارتش يا پهپاد تلقي ميشوند، اما تاثير فراواني دارند. وزير انرژي عربستان افزود: «ما بايد براي دفع تهديدات سايبري فعال باشيم و دولتها و سازمانها بايد براي پايان دادن به اين چالش همكاري كنند، زيرا حملات سايبري به سرعت در حال تغيير است و ما بايد از اين موضوع آگاه باشيم.» وي با بيان اينكه جهان نميتواند دو يا سه هفته بدون صادرات نفت عربستان تحمل كند، تاكيد كرد: «فعالسازي طرحهاي اضطراري عربستان تاكنون به نجات اوضاع كمك كرده است.»