نيمعمر واقعيتها
كتاب «نيمعمر واقعيتها (چرا و چگونه دانستهها بياعتبار ميشوند؟)» نوشته ساموئل اربسمن بهتازگي با ترجمه افشين آزادمنش توسط انتشارات معين منتشر شده است.
در خبر انتشار اين كتاب آمده است: «اين كتاب داستان واقعيتهايي است كه مدام در تغيير هستند، سيگار در آغاز توسط پزشكان تجويز ميشد، اما بعدا مرگآور دانسته شد يا براي مثال گوشت خوردن مفيد بود، سپس مضر و دوباره مفيد شد و حالا هم كه بسته به نظر اشخاص است؛ فكر ميكرديم كه زمين مركز عالم است اما به تدريج از اهميت آن كاسته شد.
گونههاي ديگري از واقعيتهاي اطرافمان نيز در تغييرند. ارتباط با اينترنت نسبت به ده سال پيش به مراتب سريعتر شده است. زبان علم از لاتين به آلماني و سپس به انگليسي تغيير كرده است. بهطور قطع باز هم تغيير خواهد كرد. جمعيت آدمها تنها در يكصد سال گذشته از دو ميليارد به بيش از هفت ميليارد افزايش يافته است. ما از پايبندي به كره زمين به گام نهادن بر ماه رسيدهايم و ساختههاي خود را تا مرزهاي منظومه شمسي گسيل داشتهايم.
گويي دنياي ما در يك گذار هميشگي است. با تغيير دايمي دانستههايمان حتي افراد علامه هم به دشواري ياراي همپايي با آن را دارند. شايد همه اين تغييرها اتفاقي و نفسگير به نظر برسد، اما در واقع چنين بر ميآيد كه در بطن اين سر و صداي متغير، نظمي هست، نظمي قاعدهمند و نظاممند كه با علم و رياضيات توضيح
داده ميشود».
اين كتاب در ۲۸۳ صفحه قطع رقعي عرضه شده است.