• ۱۴۰۳ شنبه ۲۹ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5452 -
  • ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۴ فروردين

رهبر معظم انقلاب اسلامي در سخنراني زنده و تلويزيوني به مناسبت سال نو:

تنها راه دستيابي به پيشرفت عادلانه و حل مشكل فقر تقويت توليد دانش‌بنيان است

رهبر معظم انقلاب اسلامي در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي(ع): منظور دشمن از دگرگوني تغيير هويت جمهوري اسلامي است

رهبر معظم انقلاب اسلامي در سخنراني زنده و تلويزيوني در نخستين روز از سال ۱۴۰۱ ضمن تبريك عيد نوروز و آغاز قرن جديد، در تبيين شعار سال جديد، تنها راه دستيابي به پيشرفت عادلانه و حل مشكل فقر را حركت به سمت اقتصاد دانش‌بنيان خواندند و در بخش ديگري از سخنان‌شان با اشاره به مسائل جهاني در حال وقوع در افغانستان، اوكراين و يمن تاكيد كردند: همه اين حوادث نشان‌دهنده حقانيت و انتخاب درست ملت ايران در مبارزه با استكبار است.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، آميختگي عيد ملي نوروز با ذكر نيايش و دعا و معنويت را يكي از ويژگي‌هاي نوروز ايراني برشمردند و گفتند: بهار، مظهر اميد و پيام‌آور طراوت و رويش است كه امسال به ‌دليل همراهي با نيمه شعبان كه روز تولد اميد بزرگ تاريخ و بشريت است، اين اميد مضاعف شده است. رهبر معظم انقلاب اسلامي با تاكيد بر اينكه اميد، منشا همه حركت‌ها و پيشرفت‌هاست، گفتند: كساني كه براي مردم سخن مي‌گويند يا مطلب مي‌نويسند يا پيام مي‌فرستند، هر چه مي‌توانند در مردم اميد ايجاد كنند، زيرا اميد عامل مهم پيشرفت است. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به اينكه خداوند متعال زمينه‌هاي اميد را براي ملت ايران فراهم كرده است، خاطرنشان كردند: بگذاريد دشمنان از اميدواري ملت ايران به خشم بيايند. ايشان بعد از اين مقدمه وارد بحث اصلي خود شدند و با اشاره به انتخاب عناوين اقتصادي در يك دهه گذشته و همچنين شعار سال ۱۴۰۱ گفتند: علت اينكه براي امسال نيز عنوان و شعار اقتصادي انتخاب شد، اهميت محوري مساله اقتصاد و همچنين چالش‌هاي اقتصادي در دهه نود است كه رهايي از اين چالش‌ها نيازمند تدبير، عمل و حركت صحيح است. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تاكيد بر اينكه امروز مساله اصلي مسوولان اجرايي و كساني كه در اداره كشور دخيل هستند، اقتصاد است، افزودند: البته رويكردهاي مردمي جديدي نيز به چشم مي‌خورد كه اگر به شكل مناسبي ادامه پيدا كند، دلگرم‌كننده است. رهبر معظم انقلاب اسلامي با تاكيد بر اينكه تنها راه رسيدن به رشد اقتصادي، حركت به سمت اقتصاد دانش‌بنيان است، افزودند: منظور از اقتصاد دانش‌بنيان، نگاه علمي و فناورانه به توليد در همه عرصه‌هاست كه نتيجه آن، كاهش هزينه‌هاي توليد، افزايش بهره‌وري، ارتقاي كيفيت محصولات، رقابت‌پذير شدن توليدات در بازارهاي جهاني و كاهش قيمت تمام ‌شده محصولات در داخل خواهد بود.
رهبر معظم انقلاب با تاكيد بر اين واقعيت كه دستيابي به پيشرفت عادلانه در اقتصاد و حل مشكل فقر فقط از مسير تقويت توليد دانش‌بنيان مي‌گذرد، گفتند: تعداد شركت‌هاي دانش‌بنيان بايد افزايش يابد و اين كار شدني و ممكن است. ايشان با اشاره به فعاليت حدود ۶۷۰۰ شركت دانش‌بنيان در كشور گفتند: در سال جديد براي پاسخ به نيازهاي كشور، تعداد شركت‌هاي دانش‌بنيان بايد دوبرابر شود البته اين موجب نشود كه عده‌اي، شركت‌هايي را كه واقعا دانش‌بنيان نيستند، با اين عنوان، تاسيس و راه‌اندازي كنند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به عقب‌تر بودن بعضي از بخش‌هاي توليد همچون كشاورزي از ويژگي‌هاي دانش‌بنيان افزودند: مساله كشاورزي و دامداري بسيار مهم است و كشور بايد در محصولات پايه غذايي همچون گندم، جو، ذرت، خوراك دام و دانه‌هاي روغني به امنيت كامل و خودكفايي لازم دست پيدا كند. ايشان دستيابي به اين هدف را با توجه به وسعت سرزميني و فراواني دشت‌هاي حاصلخيز در كشور ممكن دانستند و گفتند: متاسفانه بخش كشاورزي جزو وابسته‌ترين بخش‌هاي كشور به واردات است كه اين وضع حتما بايد تعديل شود. رهبر معظم انقلاب با اشاره به اظهارات يكي از وزراي سابق كشاورزي مبني بر مانع‌تراشي ذي‌نفعان واردات و جلوگيري از كاهش وابستگي در كالاهاي اساسي گفتند: مبارزه با اين وابستگي به علت منافع زياد برخي افراد و احتمالا نفوذ و كارشكني آنها در بعضي دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها دشوار است، اما مسوولان بايد همت كنند و اين كار سخت را انجام دهند. ايشان با تاكيد بر لزوم حمايت مسوولان از شركت‌هاي دانش‌بنيان از طريق خريد محصولات آنها يا تخصيص امكانات افزودند: تعداد شركت‌هاي دانش‌بنيان بايد شاخص پيشرفت در هر بخش و شاخصي براي ارزيابي مسوولان آن وزارتخانه و دستگاه باشد. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، افزايش شركت‌هاي دانش‌بنيان را با توجه به امكانات كشور به خصوص مهم‌ترين امكان و سرمايه كشور يعني «نيروي انساني تحصيلكرده» كاملا ممكن خواندند و افزودند: بر اساس گزارش‌ها، درصد بالايي از عناصر تحصيلكرده در رشته‌هاي غيرمرتبط با تحصيل خود مشغول به كار هستند، در حالي كه مي‌توان از همت نيروهاي متخصص و جوان كه بزرگ‌ترين ثروت كشور هستند، به نفع ثروتمند كردن كشور استفاده كرد. ايشان «اشتغال‌آفريني» را نيز در گرو افزايش شركت‌هاي دانش‌بنيان دانستند و گفتند: البته در اين زمينه نبايد دچار خطاهاي گذشته شويم.
رهبر معظم انقلاب در بيان يكي از اين خطاها گفتند: در دولت‌هاي قبل، طرح‌هاي گوناگوني براي افزايش توليد مطرح و تسهيلات بانكي در اختيار افراد قرار داده شد، اما تقريبا همه آن طرح‌ها ناموفق بود بنابراين پول‌پاشي بدون ملاحظه به جايي نمي‌رسد و كارها بايد درست و با مطالعه انجام شود.
ايشان با تاكيد بر شكل دادن به فعاليت‌هاي زنجيره‌اي شركت‌هاي دانش‌بنيان، يك ملاحظه نيز مطرح كردند و گفتند: بر اثر برخي تصميم‌هاي اخير ممكن است به بعضي از شركت‌هاي كوچك و متوسط ضربه وارد شود كه دولت و بانك‌ها نبايد اجازه دهند چنين مشكلي ايجاد شود. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در بخش ديگري از سخنان‌شان با يادآوري تاكيد سال قبل خود در روز اول سال مبني بر پرهيز از «گره زدن اقتصاد كشور به تحريم‌هاي امريكا و بيان اين حرف كه تا تحريم است وضع همين است»، خاطرنشان كردند: خوشبختانه سياست‌هاي جديد در كشور نشان داد مي‌توان با وجود پا برجا بودن تحريم‌هاي امريكا پيشرفت كرد، تجارت خارجي را رونق داد، وارد قراردادهاي منطقه‌اي شد و در زمينه نفت و مسائل ديگر به دستاوردهايي رسيد. رهبر معظم انقلاب اسلامي افزودند: البته به هيچ‌وجه نمي‌گويم كه به دنبال رفع تحريم‌ها نباشيد و كساني كه در اين زمينه در حال تلاش هستند، كار خود را دنبال كنند، اما اساس اين است كه كشور را به‌گونه‌اي اداره كنيم كه تحريم‌ها نتواند ضربه اساسي و زيان بزرگي به اقتصاد بزند، بنابراين امسال هم همان توصيه را تكرار مي‌كنم كه اقتصاد كشور به تحريم گره زده نشود. ايشان در بيان يك توصيه تكميلي، به افزايش قيمت نفت و درآمدهاي ارزي اشاره كردند و با طرح اين سوال كه با اين درآمدها چه مي‌خواهيد بكنيد، گفتند: با اين درآمدها دو گونه مي‌توان برخورد كرد يا مي‌توان آنها را صرف افزايش واردات كرد با اين تصور كه با اين كار، رفاه و آسايش مردم بيشتر مي‌شود. اين كار اگرچه ظاهر خوبي دارد، اما باطن آن بسيار بد و در واقع ضايع كردن سرمايه‌هاي اساسي كشور است. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: راه ديگر كه راه درست و اساسي است، استفاده از درآمدهاي نفتي براي ساختن زيرساخت‌هاي كشور و محكم كردن بنيان‌ها و ريشه‌دار كردن اقتصاد است كه اين كار بايد انجام شود. رهبر معظم انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنان‌شان با اشاره به مسائل متعدد جهاني كه اكنون در حال وقوع است و همه اين موارد نيازمند تدبير و حركت و تصميم و اقدام صحيح است، گفتند: هنگامي كه به قضاياي جاري دنيا نگريسته مي‌شود، حقانيت و صدق ملت ايران در مواجهه با جبهه استكبار بيش از همه روشن‌ مي‌شود. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تاكيد بر اينكه انتخاب ملت ايران در مقابل جبهه استكبار «ايستادگي، عدم تسليم و وابستگي، حفظ استقلال و تقويت دروني نظام و كشور» بود، خاطرنشان كردند: اين تصميم‌ها، ملي و درست بودند. ايشان با اشاره به قضاياي كشور مظلوم و مسلمان افغانستان و ظلم و نحوه خروج امريكايي‌ها بعد از ۲۰ سال ستم و جنايت گفتند: قضاياي اوكراين هم يك نمونه ديگر است كه رييس‌جمهور آنكه به ‌وسيله غربي‌ها بر سر كار آمده نيز خطاب به آنها لحن تندي را به كار مي‌برد. رهبر معظم انقلاب اسلامي همچنين با اشاره به قضاياي يمن و بمباران هر روزه مردم مقاوم اين كشور و از طرف ديگر اقدام عربستان در گردن زدن ۸۰ جوان و نوجوان خاطرنشان كردند: همه اين قضايا نشان‌دهنده ظلمت حاكم بر دنيا و گرگ‌هاي خونخواري است كه دنيا در دست آنهاست.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي آشكار شدن نژادپرستي غرب را يكي از زواياي قضاياي اوكراين برشمردند و گفتند: جدا كردن سياهپوست‌ها از سفيدپوست‌ها و پياده كردن آنها از قطارها يا اظهار تاسف صريح غربي‌ها در رسانه‌هاي‌شان از وقوع جنگ در اروپا به ‌جاي آنكه در خاورميانه باشد، نمونه‌هايي از نژادپرستي آشكار غرب است. ايشان نمونه ديگر از دوگانگي در دنياي غرب را نحوه مواجهه با ظلم و ستم در كشورها بيان كردند و افزودند: اگر ظلم در كشورهاي مطيع آنها اتفاق بيفتد، مطلقا واكنشي نشان نمي‌دهند و با اين همه ظلم و ستم، ادعاي حقوق بشري نيز دارند و با اين ادعاي دروغين از كشورهاي مستقل باج‌خواهي مي‌كنند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي تاكيد كردند: امروز يكي از رسواترين و فاحش‌ترين مقاطع تاريخ معاصر از ظلم و استكبار است و مردم دنيا نيز مستقيما در حال نظاره كردن اين ظلم‌ها و دوگانگي‌ها هستند. ايشان با تاكيد بر اينكه ملت ايران در سال‌هاي متمادي، شيوه كار خود را ارتقا بخشيده و در چارچوب جديت و منطق پيش رفته است، افزودند: كشور امروز بيش از هر زمان ديگري نيازمند كار و تلاش و همدلي و هم‌افزايي يعني همدلي و هم‌افزايي ميان ملت، همدلي و هم‌افزايي ميان مسوولان و همدلي و هم‌افزايي ميان ملت و مسوولان است. رهبر معظم انقلاب اسلامي برخي تنازع‌هاي موجود را عمدتا پوچ و برخاسته از هواي نفس و بي‌تقوايي دانستند و تاكيد كردند: بايد اين مسائل را كنار گذاشت و در مسير بسيج عمومي ملت ايران در راه‌هاي صلاح علمي، عملي، مقاومتي و خدمات اجتماعي خللي به وجود نياورد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون