رييس اتحاديه نانوايان سنگكي:
نرخ نان اينترنتي 25 هزار توماني منطقي است
رييس اتحاديه نانوايان سنگكي اعلام كرد: فروش نان سنگكي زير ۵ هزار تومان توجيه اقتصادي ندارد، نانواياني كه نان سنگك ۳ هزار تومان ميفروشند يا در وزن دستكاري ميكنند يا نانوا صاحب ملك است و ميخواهد اينگونه چراغ نانوايياش را روشن نگه دارد؛ اما واقعيت اين است كه نرخ ۳ هزار تومان با اين تورم نميتواند هزينههاي نانوايان را جبران كند.
محمد سليماني نرخ منطقي نان سنگكي در فروشهاي اينترنتي را ۲۵ هزار تومان دانست و افزود: نانواياني كه نان سنگك ۳ هزار تومان ميفروشند يا در وزن دستكاري ميكنند يا نانوا صاحب ملك است و ميخواهد اينگونه چراغ نانوايياش را روشن نگه دارد؛ اما واقعيت اين است كه نرخ ۳ هزار تومان با اين تورم نميتواند هزينههاي نانوايان را جبران كند. کسانی که تمايلي براي ماندن در صفهاي خريد را ندارند؛ قيمت نان در اين فروشگاهها بين ۱۰ تا ۳۵ هزار تومان است و هزينه پيك، ۹درصد ارزش افزوده و... براي خريد نان درنظر گرفته شده است.
به گزارش ايلنا، اين فعال صنفي ۱۲ تا ۱۳درصد نرخ آرد را در تعيين قيمت نان موثر دانست و تصريح كرد: در جلسات كارگروه آرد و نان، موضوع نرخنامه جديد براي نانوايان مطرح و مقرر شد كه در سال جديد به ما نرخ بدهند. اگر قرار باشد درنهايت به ما نرخ جديد مطابق با آناليز اتحاديه به نانوايان ندهند و بخواهند ۱۵ تا ۳۰درصد كمك هزينه توليد به نانوا پرداخت كنند و نان همچنان با همان ۳ هزار تومان فروخته شود بهتر است كه اعمال نشود. بازار تهران به قيمت ۵ هزار تومان در نان سنگك رسيده است و ديگر نانواها به فروش نان ۳ هزار توماني رضايت نميدهند. تجربه نشان داده كه دولت در پرداخت مابهالتفاوت به نانوايان تعلل ميكند و مطالبات را پرداخت نميكند.
به گفته رييس اتحاديه نانوايان سنگكي؛ سال گذشته دولت مقرر كرد كه ۸۰درصد كمك هزينه به نانوايان پرداخت كند كه متاسفانه اين مبلغ پرداخت نشد.
سليماني با تاكيد بر اعمال فروش نان سنگك با آناليز قيمتي اتحاديه، گفت: من نميتوانم نرخ واقعي نان سنگك را رسانهاي كنم، چراكه به قيمتسازي متهم خواهم شد؛ اما واقعيت اين است كه هزينه توليد نان سنگك كه همه مراحل آن با دست انجام ميشود بالاست، حداقل بايد در يك واحد سنگكي ۴ تا ۵ نيروي كار مشغول به كار شوند (اگر ۱۴ ساعت آن نانوايي كار ميكند)؛ در ۲ سال اخير حدود ۸۰درصد دستمزد كارگران افزايش پيدا كرده است. نانوايي كه روزانه ۸ و نيم كيسه آرد مصرف و در طول روز هزار نان بپزد اگر قرار باشد هر نان را ۳ هزار تومان بفروشد درآمد روزانهاش ۳ ميليون تومان ميشود اين درحالي است كه هزينه دستمزد روزانه كارگران يك نانوايي سنگكي ۲ ميليون و ۲۵۰ هزار تومان است. همچنين بايد هزينه تهيه صبحانه، ناهار و شام براي كارگران را به هزينه يك واحد نان سنگكي اضافه كرد.
رييس اتحاديه نانوايان سنگكي با اشاره به ديگر هزينههاي نانوايان سنگكي، تصريح كرد: پلاستيك نان لواش هزار تومان است، اما پلاستيك نان سنگك مقاومتر است؛ قيمت يك كيلو پلاستيك نان سنگك سال گذشته ۳۰ هزار تومان بود، اما امسال نرخ آن كيلويي ۶۰ هزار تومان شده است، بنابراين فروش هزار تومان پلاستيك نان سنگك براي نانوايان صرفه اقتصادي ندارد. همچنين يك نانوا سنگكي در طول ماه ۹ تا ۱۰ كيسه خمير مايه استفاده ميكند؛ حداقل ۳ كيسه با نرخ دولتي خمير مايه به نانوايان داده ميشود و بقيه نيازش را بايد از بازار آزاد تهيه كند. قيمت يك كيسه خمير مايه در بازار آزاد يك ميليون و ۳۰۰ هزار تومان است و قيمت ساير اقلام مصرفي در نانوايان نيز افزايش پيدا كرده است؛ كنجد كيلويي ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان و سياهدانه ۲۵۰ هزار تومان شده است.
وي با بيان اينكه نرخ نبايد بهگونهاي باشد كه نانوايان سركوب شوند، ادامه داد: نانوايان در روز استيضاح وزير صمت روبهروي مجلس تجمع و مطالبات خود را بيان كردند؛ من به عنوان رييس اتحاديه تلاش زيادي ميكنم كه مانع تجمع نانوايان شويم و با وعده دريافت نرخنامه جديد آنها را متقاعد ميكنم كه به كار ادامه بدهند.