پاسخ شوراي عالي آموزش و پرورش به گزارش «اعتماد»
مديرمسوول محترم روزنامه اعتماد
با سلام و تحيات
ضمن آرزوي سلامتي و توفيق روزافزون، در پاسخ به مطلب مندرج در آن روزنامه به تاريخ 18 تير ماه 1402 با عنوان «ورود زبان چيني به مدارس» پاسخ شوراي عالي آموزش و پرورش را به استحضار ميرساند:
براساس مصوبه 1026 شوراي عالي آموزش و پرورش، دانشآموزان ميتوانند يكي از زبانهاي انگليسي، عربي، فرانسه، آلماني، ايتاليايي، روسي، اسپانيايي و چيني را انتخاب كنند. سند تحول بنيادين آموزش و پرورش و مصوبات قبلي شوراي عالي تاكيد دارند كه ارايه آموزش زبان خارجي در چارچوب بخش انتخابي (نيمه تجويزي) برنامه درسي با رعايت اصل تثبيت و تقويت هويت اسلامي- ايراني خواهد بود. بنابراين دانشآموز ميتواند از بين زبانهاي خارجي مصوب يك زبان را انتخاب نمايد.
براساس مصوبه فوق تنوع بخشي زبانهاي خارجي به دليل نيازها و تقاضاي اجتماعي جديد ميباشد و در حال حاضر تقاضاها براي آموزش زبانهاي خارجي انتخابي، افزايش پيدا كرده و به همين دليل علاوه بر زبانهاي انگليسي، فرانسه، آلماني، ايتاليايي، روسي و اسپانيايي كه قبلا بود، زبانهاي عربي و چيني هم اضافه شده است.
اين مصوبه امكاني را فراهم نموده كه آموزش زبانهاي ديگر به غير زبان انگليسي به صورت برخط ارايه شود و علاوه بر آموزش غيرحضوري، فضاي جديدي هم فراهم ميشود كه موسسات ذيصلاح و داراي تاييديه وزارت آموزش و پرورش به ميدان آمده و خدمات آموزش زبانهاي خارجي براي دانشآموزاني كه متقاضي هستند را ارايه كنند.
قبلا امكان انتخاب زبانهاي خارجي به دليل عدم وجود زيرساختهاي مورد نياز وجود نداشت اما مصوبه اخير در فضاي جديد و الكترونيكي اين امكان را فراهم كرده است كه دانشآموزان در كل كشور به صورت برخط بتوانند زبان خارجي خود را انتخاب كنند.
آموزش زبان عربي دو وجه دارد؛ يكي اينكه عربي، زبان قرآن و دين ماست. ماموريت آموزش عربي عمومي در مدرسه اين است كه دانشآموز بتواند زبان دين خود را در حد آيات و احاديث و دعاهاي ساده مطالعه كرده و بخواند لذا اين درس بايد سبُك و متمركز بر اين هدف باشد. وجه ديگر زبان عربي نيز اين است كه زبان عربي را عين ساير زبانها بياموزيم تا در ارتباطات و مراودات فرهنگي، اجتماعي، علمي، آموزشي، سياسي و اقتصادي با ساير كشورها از آن استفاده كنيم.
زبان چيني نيز به دليل گسترش فعاليتهاي بازرگاني، اقتصادي، سياسي و فرهنگي اين كشور در سطح بينالمللي و افزايش روابط تجاري، علمي، آموزشي و اقتصادي با كشور ما و گنجانده شدن اين زبان در فهرست رشتههاي دانشگاهي كشور، به اين مجموعه اضافه شده است.
شوراي عالي آموزش و پرورش، تمام مصوبات خود را بهطور منظم پايش و نظارت ميكند و هرگاه مصوبهاي نياز به اصلاح داشته باشد اين امكان فراهم است كه در صحن شوراي عالي يا در كميسيون معين مورد بررسي قرار گيرد.مصوبه جديد شوراي عالي آموزش و پرورش درصدد رفع محدوديتهاي آموزش و پرورش از نظر تامين معلم و فضاي مناسب آموزشي براي ارايه خدمات با كيفيت و مناسب ميباشد كه بهره مندي از آنها، حق دانشآموزان است. موضوع اثربخشي آموزش زبانهاي خارجي به ويژه انگليسي و عربي نيز از نظر مصوبه دور نمانده و آموزش و پرورش مكلف است در جهت
كيفيت بخشي به اين حوزه قدم بردارد.
خواهشمند است دستور فرماييد طبق قانون مطبوعات و رسانهها نسبت به درج جوابيه اين مركز در همان صفحه و با همان قلم اقدام لازم صورت گيرد.