اين جهان كوه است و فعل ما ندا
در ادامه انتقال جمعيت يهود به فلسطين رخ نميداد و امروز شاهد به خاك و خون كشيدن انسانهاي بيگناه نبوديم و اين جنگي كه در فلسطين بر دريايي از خون شناور است و اگر همين امروز فرمان آتشبس صادر شود، نتايج و آثار غمبار آن همچون آتشفشاني خاموش در روح اين مردمان خانه خواهد داشت. بهطور كلي سازمانها و نهادهاي ملي و بينالمللي وظايف و برنامههاي تعريفشدهاي براي جلوگيري از خشونت و جنگها دارند كه در برخي مواقع منفعلانه عمل ميكنند و جنگ و كشتار انسانهاي بيگناه را از ليست اولويتهاي خود خارج ميكنند ولي ما مردم به عنوان شهروندان جامعه جهاني و در قالب سازمانهاي مردمنهاد، در نقش يك معلم يا يك فعال فرهنگي-اجتماعي و... شايد نتوانيم جلوي جنگ و خونريزي گسترده را بگيريم ولي احتمالا ميتوانيم جلوي پرورش يك هيتلر، موسوليني، چنگيز و تولد يك ديكتاتور و خونخوار ديگر را بگيريم. از كجا معلوم كودكي كه امروز در كوچه و خيابان مشغول بازي يا سنگپراني به دوستانش است در آينده يك مدير، وزير يا شخص اول مملكتي نباشد. براي اينكه از بازتوليد مستبدان تاريخ و بروز جنگهاي خانمانبرانداز جلوگيري كنيم بايد با پذيرش پلوراليسم فرهنگي و ديني براي از بين بردن انگيزههاي خشونت و برچيده شدن مناسبات ناعادلانه و تبعيضآميز در ميان گروههاي مختلف اجتماعي و ملتهاي جهان تلاش كنيم و در بزنگاههاي تاريخي در مقابل خشونت و تصميماتي كه نتايج خشونتباري به همراه دارند، بايستيم.
همچنين در محيط خانواده و جامعه خود با رفتارهاي درست و كاشتن بذر مهر در دل انسانها و مطالبه نهاد آموزش و پرورش كارآمد، آگاهسازي موثر و يافتن راهي براي تعاملات اجتماعي بر پايه صلح و دوستي اقدام كنيم. آموزش مهارتهاي ارتباطي، حل تعارض، قدرتبخشي و تفكر انتقادي را بياموزيم و آموزش دهيم و با تمرين رواداري كاهش خشونت در سطح خانواده، گروه دوستان و به جوامع محلي خود كمك كنيم و نگذاريم به سطوح بالاتري صعود كند. همچنين ترويج فرهنگ صلح و احترام متقابل را سرمشق زندگي خود قرار دهيم.
در پايان اينكه خردمندي، مهرجويي و عدم خشونت بدون در نظر گرفتن جغرافيايي خاص بايد يك اصل باشد. اگر عشق در دنيا حاكم باشد شايد كمتر شاهد خشونت، بازتوليد خشونت، جنگهاي ويرانگر و نسلكشي بشر باشيم.