• ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5619 -
  • ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان

نخستين پرواز فرودگاه سقز، پس از 27 سال

پروژه فرودگاه سقز پس از 27 سال همزمان با دومين سفر رييس‌جمهوري به استان كردستان به بهره‌برداري رسيد. با توجه به فراهم بودن زيرساخت‌ها در اين فرودگاه همزمان با بهره‌برداري از آن، فروش بليت به مسافران انجام و نخستين پرواز آن راهي تهران شد. اين فرودگاه توسط مهندسان ايراني در ۱۸۰ هكتار گستره و ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع مساحت پايانه ساخته شده است.
باند فرودگاه سقز ۲ هزار و ۶۰۰ متر طول دارد و ۴۵۰ متر تاكسي وي، دو هزار و ۵۰۰ متر گستره پاركينگ، يك هزار و ۳۰۰ متر روشنايي معابر، برج مراقبت، دستگاه‌هاي كمك‌بازرسي و ساختمان‌ پليس از ديگر ويژگي‌هاي اين فرودگاه است.
مطالعات فرودگاه سقز از سال ۱۳۷۵ آغاز و تا سال ۱۳۸۴ ادامه پيدا كرد و از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۹۳ حدود 7 ميليارد تومان براي پروژه هزينه شد اما در نهايت كار به جايي رسيد كه پيمانكار و مشاور پروژه كنار گذاشته و كار متوقف شد.
پس از آن و بعد از حدود چهار سال توقف پروژه، سال ۱۳۹۷ بار ديگر ادامه كار كليد خورد و كارفرمايي پروژه به شركت فرودگاه‌ها و ناوبري هوايي ايران واگذار شد و طي تفاهمنامه‌اي، استانداري كردستان متعهد شد علاوه بر تملك زمين، بخشي از جاده قديم سقز به مريوان را هم جابه‌جا كند تا شركت فرودگاه‌ها كار احداث فرودگاه را برعهده بگيرد.
تير ۱۴۰۰ و در واپسين روزهاي دولت دوازدهم اين پروژه حدود ۶۳ درصد پيشرفت فيزيكي داشت. در ۲ سال گذشته با تزريق اعتبار اين فرودگاه تكميل شد و پس از سال‌ها انتظار، بالاخره هواپيما بر فراز آسمان سقز به پرواز در آمد. حوالي ساعت ۹ صبح ديروز هواپيماي حامل رييس‌جمهور در فرودگاه سقز به زمين نشست و نخستين پرواز در اين فرودگاه تازه‌تاسيس فرود آمد.
استاندار كردستان در حاشيه افتتاح اين پروژه اظهار كرد: پروژه احداث فرودگاه شهداي سقز در دهه ۷۰ مصوب و سال ۱۳۸۲ مطالعات و عمليات اجرايي آن آغاز شد اما بيشتر از منابع داخلي براي اجراي آن استفاده شده بود.
 وي خاطرنشان كرد: براي ساخت فرودگاه سقز ۵۰۰ ميليارد تومان هزينه شده است و ارزش فعلي اين كلان پروژه ۲ هزار ميليارد تومان است.
استاندار كردستان با اشاره به نقش مهم اين فرودگاه در تسهيل و امدادرساني در مواقع بحران و پركردن خلأ پروازي شمال‌غرب كشور مابين كرمانشاه و اروميه افزود: سال گذشته 120 ميليارد تومان از محل منابع شركت فرودگاه‌ها به اين پروژه تزريق شد و مجددا شروع به كار كرد. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون