• ۱۴۰۳ سه شنبه ۴ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5630 -
  • ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ آبان

رهبر انقلاب در ديدار دست‌اندركاران برگزاري كنگره بين‌المللي علامه طباطبايي تاكيد كردند

پايگاه فكري مستحكم با آرايش تهاجمي، نياز امروز

متن بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار دست‌اندركاران برگزاري كنگره بين‌المللي علامه طباطبايي كه در تاريخ چهار‌شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ برگزار شده بود، صبح ديروز در محل برگزاري همايش در قم منتشر  شد. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در اين ديدار، مرحوم علامه را پديده‌اي كم‌نظير در حوزه‌هاي علميه در قرن‌هاي اخير خواندند و گفتند: يكي از كارهاي مهم آيت‌الله سيد محمد حسين طباطبايي در بحبوحه تهاجم انديشه‌هاي وارداتي و بيگانه، جهاد فكري و تشكيل يك پايگاه فكري مستحكم و با آرايش تهاجمي بود، كاري كه امروز به آن نياز داريم. رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به ويژگي‌هاي برجسته و ممتاز مرحوم علامه طباطبايي همچون «علم»، «پارسايي و پرهيزگاري»، «ملكات اخلاقي»، «ذوق هنري و شعر و ادبيات» و «صفا و رفاقت و وفاداري»، افزودند: در بُعد علمي ايشان جنبه‌هاي مختلفي وجود دارد كه يكي از آنها تنوع علمي كم‌نظير آن مرحوم است.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به تسلط علامه طباطبايي در علومي همچون «فقه»، «اصول»، «هيات و رياضيات»، «تفسير»، «علوم قرآني»، «شعر و ادبيات» و «انساب» خاطرنشان كردند: در كنار اين تنوع علمي عجيب، عمق علمي و فكري ايشان در علوم مختلف نيز بسيار قابل توجه است به گونه‌اي كه يك اصولي صاحب مبنا و يك فيلسوف نوآور و يك مفسر شگفتي‌ساز بود.
انتشار اكثر آثار علمي علامه طباطبايي در دوران حيات و شاگرد پروري ايشان از ديگر جنبه‌هاي علمي مرحوم علامه طباطبايي بود كه رهبر انقلاب به آنها اشاره كردند و افزودند: تربيت شاگردان عالِم و انديشمند و تاثيرگذار همچون شهيد مطهري و شهيد بهشتي و مرحوم مصباح‌يزدي در هيچ عالِم ديگري تا به اين حد ديده نشده است و اكثر شاگردان مرحوم علامه نيز جزو نقش‌آفرينان انقلاب اسلامي بودند.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي دو ويژگي برجسته علامه طباطبايي را مورد اشاره قرار دادند و افزودند: يكي از اين ويژگي‌ها، جهاد علمي كم‌نظير و تشكيل يك پايگاه فكري مستحكم با رويكرد تهاجمي، در بحبوحه تهاجم انديشه‌هاي وارداتي و بيگانه و شبهه‌افكني‌ها بود كه دو اثر «اصول فلسفه و روش رئاليسم» و «تفسير الميزان» نمونه‌هايي از اين جهاد علمي هستند.
ايشان تفسير الميزان را دريايي از معارف اجتماعي و سياسي روز در كنار مباني فكري و حِكمي و جنبه‌هاي خاص تفسيري برشمردند و گفتند: امروز نيز ما نيازمند پايگاه فكري تهاجمي هستيم كه پاسخگوي نيازهاي روز و شبهات باشد و اين كار را بايد از مرحوم علامه طباطبايي ياد بگيريم. رهبر انقلاب اسلامي، عمل به معارف اخلاقي و سلوكي و بسنده نكردن به ارايه صِرف مطالب اخلاقي را دومين ويژگي برجسته علامه دانستند و خاطرنشان كردند: مرحوم علامه طباطبايي با آن همه وجوه علمي، هيچ هويتي براي خود قائل نبود و در برخوردهاي رفاقتي و عمومي يك انسان نرم‌خو، صاحب حِلم و متواضع و گرم و گيرا و دلچسب و خوش‌بيان بود.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي تاكيد كردند: علامه طباطبايي آنقدر كه اكنون شناخته شده است در زمان حيات، شناخته‌شده نبود و به بركت اخلاص ايشان، روزبه‌روز شخصيت و آثار علامه در سطح كشور و دنيا، بيشتر شناخته خواهد شد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون