• ۱۴۰۳ دوشنبه ۳ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5666 -
  • ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۰ دي

سقوط يك سلبريتي از اتهام تا مرگ!

«لي سون كيون» ستاره سينما و تلويزيون در حالي در كره جنوبي در يك مراسم تشييع جنازه خصوصي به خاك سپرده شد كه در يك ماه اخير فشارهاي زيادي را از سوي رسانه‌هاي داخلي و شبكه‌هاي اجتماعي متحمل شده بود.
به گزارش ايسنا، «لي سون كيون» بازيگر اهل كره جنوبي كه بيشتر براي بازي در فيلم برنده اسكار «انگل» شناخته مي‌شود، در حالي در يك مراسم خصوصي با حضور خانواده‌ و دوستان و همكاران نزديك به خاك سپرده شد كه آخرين يادداشت ادعايي او خطاب به همسرش كه يك رسانه كره‌اي به دليل انتشار آن مورد انتقاد قرار گرفت، فيلم دوربين مداربسته از آخرين رانندگي او و آخرين حضور در انظار عمومي براي بازجويي پليس يك روز قبل از مرگش را ميليون‌ها نفر در يوتيوب تماشا كردند.
جسد اين بازيگر ۴۸ ساله روز چهارشنبه در خودرويي در سئول پيدا شد و پليس معتقد است كه او خودكشي كرده است. اين يك شوك براي كشوري بود كه او در طول بيش از ۲۰ سال زندگي حرفه‌اي خود به يك نام آشنا براي آن تبديل شده بود؛ حتي قبل از اينكه در فيلم مشهور «انگل» به شهرت بين‌المللي دست يابد.
فراتر از همدردي و اندوه، بسياري نسبت به انعكاس بي‌امان زندگي شخصي او در فضاي مجازي خشمگين هستند و بر اين باورند كه از اكتبر و زماني كه پليس شروع به بازجويي از او كرد، در معرض توجه بيش از حد رسانه‌ها قرار گرفت. در كشوري غير از كره جنوبي، تعجب‌آور است كه تحقيقات مواد مخدر در مورد يك فرد مشهور به چنين رسوايي غم‌انگيزي منجر شود.
سقوط لي به اندازه ظهور او خيره‌كننده بود. او يك مردِ خانواده بسيار موفق و محبوب در كشور رقابتي و محافظه‌كار كره جنوبي بود؛ كشوري كه از افراد مشهور انتظار دارد شهروندان نمونه باشند.
پيتر جونگ هو نا، روانپزشك در اين باره به بي‌بي‌سي گفت: «توجه فراوان و فشار اجتماعي كه سلبريتي‌هاي كره جنوبي در جريان تحقيقات پليس با آن مواجه مي‌شوند، منجر به «شرمِ مُخرب» مي‌شود.
در ماه اكتبر، يك مهماندار در يك كافه سئول، لي سون كيون را متهم كرد كه همراه با او مواد مخدر از جمله ماريجوانا و كتامين مصرف كرده است اما اين بازيگر مصرف آگاهانه مواد را انكار كرد. او هرگز متهم نشد و تحقيقات هنوز در جريان بود كه درگذشت. اما اين اتهامات، آنچه را كه براي او به عنوان يك شهرت كامل و بي‌نقص تلقي مي‌شد، خدشه‌دار كرد.
لي در اوايل اكتبر به خبرنگاران گفت: «من صميمانه عذرخواهي مي‌كنم كه با درگير شدن در چنين اتفاق ناخوشايندي، باعث نااميدي بسياري از مردم شدم. براي خانواده‌ام متاسفم كه در اين لحظه چنين درد سختي را تحمل مي‌كنند».
و سه دور مورد بازجويي قرار گرفت كه يك جلسه آن شنبه گذشته، ۱۹ ساعت به طول انجاميد. لي از تبليغات و توليداتي كه در حال اجرا بودند كنار گذاشته شد يا از آن انصراف داد. حتي برخي گزارش‌هاي رسانه‌ها حاكي از آن است كه تبليغ‌كنندگان مي‌توانند از او شكايت ميليوني كنند.
پليس گفت كه درخواست لي را مبني بر انجام آخرين بازجويي او به صورت محرمانه رد كرده است. حالا پليس كره جنوبي متهم شده كه نسبت به فشارهاي عمومي كه لي با آن مواجه بوده، حساسيت بيشتري نشان نداده است اما با اين حال پليس اعلام كرد اين روند با رضايت او انجام شده است.
كميسر پليس ملي كره جنوبي نيز با رد اين موضوع كه تحقيقات منجر به مرگ لي شده، اعلام كرده بررسي خواهد كرد كه آيا مشكلي وجود داشته است يا خير.
رسانه‌هاي كره‌اي اين مورد را به‌طور گسترده براي مخاطبان پوشش دادند. بر اساس برخي برآوردها، بيش از ۹۰ درصد از جمعيت كشور از رسانه‌هاي اجتماعي استفاده مي‌كنند. بنابراين به‌روزرساني‌هاي اخبار لحظه‌اي درباره لي، در عرض چند دقيقه از طريق شبكه‌هاي اجتماعي مانند YouTube منتشر مي‌شد. اين اشتهاي شديد به اخبار لحظه‌اي نه تنها براي شبكه اجتماعي جذاب بود بلكه حتي تلويزيون ملي «KBS» كره جنوبي نيز اقدام به انتشار برخي مكالمات خصوصي اين بازيگر كرد.
يكي از مخاطبان شبكه‌هاي اجتماعي در اين باره نوشته است: «او به خاطر مواد مخدر نمُرد، به دليل تحقير ديگران مُرده است». كاربر ديگري نيز نوشت: «مجازات افترا در اين كشور به‌شدت ضعيف است. اميدوارم همه افرادي كه مقالاتي را با بي‌دقتي نوشتند و بدون هيچ مبناي دقيقي آن را منتشر كردند، در مورد خود فكر كنند».
در كره جنوبي مصرف مواد مخدر يك ننگ اجتماعي بزرگ است و حتي افراد عادي به دليل مصرف مواد توسط خانواده و دوستان طرد مي‌شوند و اين شرايط براي افراد مشهور تشديد مي‌شود. حتي مطرح شدن چنين ادعاهايي براي تخريب حرفه يك فرد شناخته‌شده كافي است.
وقتي صحبت از ارزش‌هاي اجتماعي محافظه‌كارانه يا نگرش‌هاي سخت‌تر نسبت به مواد مخدر به ميان مي‌آيد، كره جنوبي در منطقه تنها نيست و سنگاپور، چين و ژاپن همگي شرايط مشابهي دارند؛ آن‌هم در مقايسه با كشورهاي غربي كه نگرش ملايم‌تري نسبت به مواد مخدر دارند و اعتياد اغلب به بازتواني منجر مي‌شود. در آسيا، تايلند تنها كشوري است كه تجارت ماريجوانا را قانوني كرده است.
از جايي كه كره جنوبي در موضوع مواد مخدر متمايز عمل مي‌كند، استانداردهاي بالاي شخصيت‌هاي عمومي در آن وجود دارد؛ از جمله سلبريتي‌ها و فشاري كه اين موضوع به ناچار بر شخصيت‌هاي مشهور وارد مي‌كند.
مرگ لي سون كيون هنوز به‌طور رسمي خودكشي اعلام نشده است اما خانواده او گفته‌اند كالبدشكافي انجام نخواهد شد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون