• ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5721 -
  • ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۰ اسفند

بانك مركزي:

تراكنش‌هاي مربوط به قمار 95 درصد كاهش يافت

معاون فناوري‌‌هاي نوين بانك مركزي گفت: بانك مركزي در سال جاري ضمن تقويت سامانه پل همگام با استاندارد‌هاي جهاني، «پل‌ پي» را نيز در بستر پل ايجاد كرد كه امكان خريد و پرداخت‌هاي دوره‌‌اي مانند اقساط، اجاره و قبوض را بدون نياز به وارد كردن رمز دوم يا cvv ۲ فراهم مي‌‌كند. به گزارش تسنيم، مهران محرميان ضمن تشريح مهم‌ترين اقدامات بانك مركزي در حوزه فناوري‌هاي نوين در سال ۱۴۰۲ از صدور ۴۵۰ هزار دسته چك الكترونيك درشبكه بانكي خبر داد و گفت: هم‌اكنون زيرساخت‌‌هاي لازم براي ارايه خدمات چك الكترونيك در ۳۰ بانك كشور مهياست و طبق برنامه‌‌ريزي انجام شده تا سه سال آينده تمامي چك‌ها الكترونيكي خواهد شد.

وي با بيان اينكه به تدريج چك ديجيتال جاي خود را در بين مردم پيدا خواهد كرد، گفت: با حذف فيزيك چك طي سه سال آينده همه چك‌ها الكترونيكي خواهند شد. وي افزود: با ايجاد سقف اعتباري براي چك آخرين گام براي اجراي پروژه چك الكترونيك برداشته خواهد شد و در صورت اجراي آن آمار كلاهبرداري توسط چك، آمار چك برگشتي و زندانيان چك برگشتي بيش از پيش كاهش پيدا خواهد كرد.

 

گزينه «بابت» در نقل و انتقال بانكي

وي تصريح كرد: بانك مركزي به منظور شفاف‌‌سازي تراكنش‌‌هاي بانكي و مبارزه با پولشويي، علاوه بر شناسايي و نظارت بر مبدا و مقصد تراكنش‌ها، موضوع تراكنش‌هاي بانكي و گزينه «بابت» در نقل و انتقالات بانكي را مورد توجه قرار داده است. به اين ‌ترتيب كه استفاده از گزينه «بابت مديريت نقدينگي» در نقل و انتقالات بانكي براي انتقال وجه بين حساب‌ اشخاص محدود شده و استفاده از اين گزينه صرفا در نقل و انتقالات بانكي مربوط به يك شخص حقيقي يا حقوقي امكان‌پذير است.

 

ارتقاي مدل اعتبارسنجي

مهران محرميان با بيان اينكه مدل فعلي اعتبارسنجي تنها ۳۰ درصد از ايرانيان را پوشش مي‌دهد، تاكيد كرد: با عملياتي شدن مدل جديد اعتبارسنجي اين نسبت به ۱۰۰ درصد افزايش پيدا خواهد كرد. به ‌علاوه با توجه به اينكه شركت‌هاي معتبر اعتبارسنجي دنيا دقتي حدود ۹۲ درصد دارند و با مدل جديد اعتبارسنجي دقت اعتبارسنجي از حدود ۶۰ درصد به ۸۷ درصد خواهد رسيد، اين افزايش دقت در اعتبارسنجي در حد استاندارد‌هاي جهاني است. وي خاطرنشان كرد: در همين راستا امسال تقويت و ارتقاي مدل و فرآيند اعتبارسنجي در دستور كار بانك مركزي قرار گرفت و با هماهنگي‌هاي صورت گرفته با ساير سازمان‌ها مقرر شد، داده‌‌هايي در اختيار بانك مركزي قرار گيرد تا نظام و مدل جديدي از اعتبارسنجي توسط بانك مركزي طراحي شود كه نواقص مدل فعلي را نداشته باشد.

 

پروژه ريال ديجيتال

اين مقام مسوول با اشاره به اينكه بانك مركزي ايران جزو بانك‌هاي پيشرو در ايجاد پول ديجيتال است، گفت: فاز پيش‌آزمايش ريال ديجيتال به اتمام رسيده، در سال جاري وارد فاز آزمايشي شده و در سال آينده نيز در جزيره كيش و پايلوت‌هاي ديگر وارد فاز عملياتي خواهد شد. با اجراي اين پروژه ظرفيت خيلي خوبي را براي ارتباطات بين‌المللي ايجاد كرد و در موضوع تحريم نيز كمك‌كننده خواهد بود.

وي با اشاره به اينكه ماهيت ريال ديجيتال دقيقا مشابه اسكناس است، گفت: هيچ تفاوتي بين ريال ديجيتال از نظر ماهوي با اسكناس وجود ندارد و هر آنچه از منظر اقتصادي بر اسكناس مترتب است بر ريال ديجيتال هم مترتب است؛ با اين تفاوت كه در ريال ديجيتال نياز به جابه‌جايي فيزيكي پول وجود ندارد.

 

تكميل پروژه كهربا و پرداخت‌هاي مبتني بر NFC

اين مقام مسوول بانك مركزي گفت: يكي از مهم‌ترين اقدامات بانك مركزي در سال جاري تكميل پروژه پرداخت‌هاي مبتني بر NFC است كه در سال ۱۳۹۹ از آن رونمايي شد و براي ارايه آن به مردم نياز به همكاري بانك‌ها بود. در حال حاضر كارت‌هاي پنج بانك به پروژه كهربا متصل شده‌ و مشتريان شبكه بانكي مي‌توانند از طريق موبايل و نزديك كردن آن به دستگاه‌‌هاي پوز، بدون استفاده از رمز، با كاربري آسان‌تر و امنيت بيشتري پرداخت‌هاي خود را انجام دهند. او همچنين عنوان كرد: با عملياتي شدن اين پروژه و حذف كارت‌هاي بانكي به‌ صورت فيزيكي آمار Skimming (كلاهبرداري از طريق دسترسي به اطلاعات كارت‌‌هاي بانكي اشخاص) به شكل قابل توجهي كاهش پيدا مي‌كند.

 

كاهش آمار قمار

محرميان با اشاره به تمهيدات بانك مركزي در حوزه مقابله با سايت‌هاي قمار گفت: در سال ۱۴۰۲ بانك مركزي نظارت دقيق و منظم بر پي‌اس‌پي‌ها، پرداخت‌يار‌ها و ساير فعالان حوزه نظام‌هاي پرداخت را بيش از پيش در دستور كار خود قرار داد و در اين حوزه نظام خوبي براي نظارت بر تراكنش‌هاي قمار شكل گرفت. به نحوي كه با شفاف‌سازي اموري كه فعالان حوزه پرداخت نبايد انجام دهند، همكاري بين بانك‌ها، همكاري شبكه پرداخت و پرداخت‌ساز‌ها كه در نقل و انتقالات كارت به كارت دخيل هستند، يك كاهش ۹۵ درصدي در تراكنش‌هاي قمار به وجود آمد كه آمار مورد توجهي است.

 

عملياتي‌سازي سامانه سياق

مهران محرميان بهره‌برداري از سامانه سياق با همكاري قوه قضاييه را از ديگر اقدامات بانك مركزي در سال ۱۴۰۲ عنوان كرد و گفت: اين سامانه در كنار ساير اقدامات بانك مركزي اثر قابل ‌ملاحظه‌اي در مقوله‌هاي مرتبط با توسعه دادرسي الكترونيكي و حركت به سمت قوه قضاييه هوشمند خواهد داشت.

وي افزود: با بهره‌گيري از اين سامانه زمينه براي حذف مكاتبات كاغذي و ديوان‌سالاري بين دستگاهي و از طريق گسترش تعاملات الكترونيكي بين نظام بانكي و دستگاه‌هاي قضايي فراهم شد و كليه مراحل شناسايي حساب‌ها توسط مرجع قضايي، استعلام موجودي لحظه‌اي حساب و صدور دستور مسدودي و رفع مسدودي حساب، به ‌صورت آنلاين و در لحظه و در تمام ساعات شبانه‌روز قابل ‌انجام است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون