• ۱۴۰۳ شنبه ۱ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5738 -
  • ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۷ فروردين

ایران با 300 پهپاد و موشک پایگاه‌های اسرايیل در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داد

احسان پناه‌بر

در جدیدترین رویارویی در منطقه، ایران شنبه شب به وقت محلی در واکنش به حمله هوایی اسرايیل در سوریه که منجر به شهادت 3 فرمانده سپاه قدس و 4 مستشار نظامی دیگر ایرانی شد، بیش از 300 پهپاد و موشک‌هایی را علیه اسرايیل پرتاب کرد. این اولین حمله‌ای است که ایران از خاک خود علیه اسرايیل انجام داده است. در همین حال، مقامات ایالات متحده نگران هستند که این اقدام ایران به گسترش هر چه بیشتر رویارویی‌ها در منطقه بینجامد، چراکه اسرايیل نیز در واکنش به حملات ایران مدعی است که به آن پاسخ خواهد داد.

بنیامین نتانیاهو نیز در یک پستی کوتاه در شبکه ایکس مدعی شد که اسرايیل به پیروزی دست خواهد یافت. نخست وزیر اسرايیل مدعی شد که «ما پرتابه‌ها را رهگیری کردیم، آنها را دفع کردیم، با هم پیروز می‌شویم.» دو مقام اسرايیلی به اکسیوس گفتند که کابینه امنیتی اسرايیل به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، یوآو گالانت وزیر جنگ و بنی گانتز عضو کابینه جنگ این رژیم اجازه داد تا در مورد پاسخ اسرايیل به حمله ایران تصمیم بگیرند. به نظر می رسد که برخی اعضای تندرو کابینه اسرايیل از حضور در این جلسه منع شده‌اند، چراکه ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرايیل، ضمن ادعای پیروزی در مقابل حملات موشکی و پهپادی ایران، خواستار واکنشی بزرگ علیه ایران شده بود. او در شبکه ایکس نوشت: «تاکنون دفاع چشمگیر بوده است. اکنون ما به یک حمله خردکننده نیاز داریم.» در همین زمینه، کانال 12 تلویزیون اسرايیل به نقل از یک مقام اسرايیلی که نامش فاش نشده ، گفته است که «پاسخی قابل توجه» به این حمله داده می‌شود. همچنین، رویترز به نقل از مقامات کابینه اسرايیل گزارش می دهد که اسرايیل خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت و محکوم کردن اقدام ایران شده است.

یک مقام ارشد دولت امریکا به سی‌ان‌ان گفت: جو بایدن، ريیس‌جمهور امریکا به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرايیل به صراحت اعلام کرد که ایالات متحده در هیچ عملیات تهاجمی علیه ایران شرکت نخواهد کرد. این اظهارات طی تماس تلفنی که دو رهبر پس از حملات تلافی‌جویانه ایران علیه رژیم اسرايیل با یکدیگر در میان گذاشتند، بیان شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، نتانیاهو و بایدن 25 دقیقه تلفنی صحبت کردند و ريیس جمهور ایالات متحده گفت که این کشور به حمایت از اسرايیل در دفاع از خود ادامه خواهد داد. این در حالی است که نیویورک‌تایمز به نقل از مقامات کاخ سفید گزارش کرده که بایدن به نتانیاهو گفته است که در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران شرکت نخواهد کرد. همچنین گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه اسرايیل به ایالات متحده تضمین داده است که هر گام بعدی را با مشورت با ایالات متحده انجام می‌دهد و قبل از انجام هرگونه اقدام نظامی به ایالات متحده هشدار می‌دهد. لوید آستین، وزیر دفاع امریکا نیز در اظهارنظری مدعی است که امریکا به دنبال درگیری بیشتر با ایران نیست. این سخنان از سوی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده نیز تکرار شد، هر چند او افزود که ایالات متحده قویا مایل است از اسرايیل در منطقه دفاع کند.

وزیر امور خارجه امریکا با صدور بیانیه‌ای افزود که ایالات متحده «به دنبال تشدید تنش نیست» اما «به حمایت» از دفاع اسرايیل و دفاع از کارکنان امریکایی ادامه خواهد داد. وی گفت: من در ساعات و روزهای آینده با متحدان و شرکای خود در منطقه و سراسر جهان مشورت خواهم کرد.

 

پاسخ 5 ساعته ایران به اسرايیل

ایران در اواخر روز شنبه در اولین حمله مستقیم خود به خاک اسرايیل، انبوهی از پهپادهای انفجاری را پرتاب و موشک‌هایی را به سوی اسرايیل شلیک کرد؛ رخدادی که به واسطه متعهد شدن امریکا به حمایت «آهنین» از اسرايیل، خطر تشدید تنش‌ها را به دنبال خواهد داشت. آژیرهای خطر در بیشتر مناطق اسرايیلی به صدا درآمدند و روزنامه‌نگاران در اسرايیل گزارش دادند که از دور صدایی که رسانه‌های محلی رهگیری هوایی پهپادهای انفجاری می‌نامند، شنیده‌اند. بخش اورژانس رژیم اسرايیل نیز اعلام کرد که هنوز از تلفات جانی خبری در دست نیست. سخنگوی بیمارستان «سوروکا» در اسرايیل اعلام کرد در حمله ایران به مناطق جنوبی ۱۲ مجروح به این بیمارستان منتقل شده‌اند. یک مقام نظامی امریکا نیز به شبکه «الجزیره» گفت در حال ارزیابی اولیه خسارات وارده به اسرايیل در حمله ایران هستیم. منابع داخلی اسرايیل گزارش کردند که در صحرای نقب انفجاری صورت گرفته است. این منابع خبری گفته‌اند که این انفجار بر اثر «حمله ایران در جنوب اسرايیل رخ داده است.» خبرگزاری فارس به نقل از منبعی آگاه نوشت که حمله ایران در چند مرحله طراحی شده و در هر مرحله به اقتضای شرایط شدیدتر از مرحله قبل بوده و حدود 5 ساعت به طول انجامیده است.

خبرگزاری ایرنا به نقل از منبعی گفته که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی موجی از موشک‌های بالستیک پرتاب کرده است. طبق ادعای منابع عبری، بیش از 300 پرتابه تنها از مبدا ایران علیه اهدافی در اسرايیل شلیک شده است. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرايیل مدعی شد که بیشتر تهدیدات خارج از حریم هوایی اسرايیل رهگیری شده است. او در نشستی تلویزیونی مدعی شد بیش از 300 پرتابه در طول شبانه‌روز از ایران به سوی اسرايیل شلیک شد و برخی از آنها از عراق و یمن پرتاب شدند. هاگاری گفت که ایران حمله بسیار سنگینی را علیه اسرايیل انجام داد و مدعی شد که این اقدام ایران منطقه را به سمت تشدید تنش سوق می‌دهد. در پایان او اظهار داشت که ارتش اسرايیل آمادگی‌اش را حفظ کرده و در حال بحث در مورد گزینه‌هایی برای عملیات بعدی است.

نیویورک‌تایمز نیز به نقل از مقامات اسرايیلی نوشت که ایران بیش از 300 پرتابه شامل 185 پهپاد کامیکازه، 36 موشک کروز و 110موشک بالستیک به ‌سمت اسرايیل شلیک کرده است. ایران در پاسخ موشکی و پهپادی خود در اسرايیل اهداف متعددی را دنبال می‌کرد که از جمله آنها ضربه به پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرايیل، پایگاهی در منطقه صحرای نقب و در نزدیکی شهر بير السبع است که با برخورداری از یک باند پرواز ۳۴۰۰ متری، آشیانه و پایگاه اصلی جنگنده‌های F-35 رژیم اسرايیل محسوب می‌شود. این پایگاه از مرزهای غربی ایران، حدود ۱۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد و تصاویر منتشر شده در رسانه‌ها نشان می‌دهد خسارات سنگینی به این پایگاه وارد شده به‌طوری که اسکات ریتر، تحلیلگر نظامی امریکایی تخمین زده است که دست‌کم 7 موشک مافوق صوت ایران به این پایگاه برخورد کرده باشد. همچنین خبرگزاری فلسطینی شهاب از اصابت موشک‌های ایران به پایگاه نظامی رامون در النقب خبر داده است. گفته شده هفت موشک ایران به این پایگاه هوایی اصابت کرده است. در همین رابطه، شبکه تلویزیونی المنار نیز گزارش داد که پایگاه هوایی نواتیم در صحرای نقب از مدار خارج شده است. این شبکه به نقل از منابع خود گفت که دست‌کم 15 موشک مستقیما به این پایگاه هوایی که به ‌شدت نیز از آن محافظت می‌شد، برخورد کرده که در نتیجه آن، این پایگاه به‌ شدت آسیب دیده و به‌طور موقت از کار افتاده است.

کانال 12 گزارش داد که جنگنده‌های امریکا و انگلیس در سرنگونی برخی پهپادهای اسرايیلی بر فراز منطقه مرزی عراق و سوریه مشارکت داشتند. سه مقام امریکایی مدعی شدند که ارتش امریکا نیز در رهگیری و سرنگونی پهپادهای ایران مشارکت کرده است، اما نسبت به آمار آن سکوت اختیار کرد. نیر دوری، خبرنگار شبکه 12 تلویزیون رژیم اسرايیل در پستی در شبکه اجتماعی ایکس درباره حملات دیشب نوشت که در اسرايیل به‌طور کلی، وقتی موشک‌ها وارد می‌شوند، حدود 20 ثانیه برای رسیدن به پناهگاه‌ها وقت داریم. این امر به‌طور طبیعی سطح اضطراب را در میان اسرايیلی‌ها افزایش می‌دهد.

ارتش اسرايیل به ساکنان بلندی‌های جولان تحت اشغال اسرايیل گفته است که در نزدیکی پناهگاه‌ها بمانند و این منطقه را برای برخورد احتمالی حملات پهپادها در حالت آماده‌باش قرار دهند. اسرايیل و لبنان اعلام کردند که حریم هوایی خود را شنبه شب می‌بندند. به گفته دو منبع امنیتی منطقه، اردن که بین ایران و سرزمین‌های اشغالی قرار دارد، دفاع هوایی برای رهگیری هر پهپاد یا موشکی که به خاک این کشور تجاوز کند، آماده کرده بود. ساکنان چندین شهر اردن می‌گویند که فعالیت‌های هوایی سنگینی را شنیده‌اند. منابع ارتش در آنجا گفتند که سوریه، متحد ایران گفته است که سیستم‌های دفاعی زمین به هوای خود را در اطراف پایتخت و پایگاه‌های اصلی خود در حالت آماده‌باش قرار می‌دهد.

 

تهدیدی را برنمی‌تابیم

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که حملات ایران با موفقیت اهداف نظامی اصلی را در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار داده است و به امریکا و رژیم صهیونیستی هشدار داد که هرگونه تهدید علیه منافع ایران از هر کشوری با پاسخ متقابل و متناسب مواجه خواهد شد. در این بیانیه تاکید شده است که «امریکا پاسخگوی اقدامات شوم رژیم صهیونیستی است و اگر نتواند این رژیم کودک‌کش در منطقه را مهار کند، باید عواقب آن را بپذیرد.» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن تاکید بر سیاست حسن همجواری ایران در قبال کشورهای منطقه و همسایگان تاکید کرد که هرگونه تهدیدی از سوی دولت تروریستی امریکا و رژیم صهیونیستی که از هر کشوری نشات بگیرد، پاسخ متقابل و متناسب جمهوری اسلامی ایران را به منشا این حملات دریافت خواهد کرد. همچنین به ملت ایران اطمینان داد که سپاه و سایر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در دفاع از منافع ملی ثابت قدم خواهند ماند و تلاش‌های دشمنان برای تضعیف امنیت و آرامش مردم را خنثی خواهند کرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اواخر روز شنبه اعلام کرد که در پاسخ به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی در اول آوریل علیه اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی در دمشق پایتخت سوریه، حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای را علیه سرزمین‌های اشغالی انجام داده است. روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که این موشک‌ها با موفقیت به اهدافی در داخل سرزمین‌های اشغالی اصابت کرده است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در بیانیه خود اعلام کرد که ده‌ها موشک کروز به اهداف خاصی در داخل سرزمین‌های اشغالی شلیک کرده است.

سرلشکر باقری، ريیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز در اظهارنظری گفت که از طریق سفارت سوییس به امریکا پیام دادیم که اگر با اسراییل در اقدامات احتمالی بعدی‌شان مشارکتی کند پایگاه‌های‌شان در منطقه هیچ امنیتی نخواهد داشت و با آن نیز برخورد خواهیم کرد. او علت این عملیات را عبور رژیم اسرايیل از خطوط قرمز ایران عنوان کرد و گفت: «ما این عملیات را منتج به نتیجه کامل می‌بینیم و قصدی بر ادامه عملیات وجود ندارد، اما اگر رژیم صهیونیستی پاسخ بدهد، عملیات بعدی ما بسیار بزرگ‌تر خواهد بود.»

 

هشدار تهران به واشنگتن

به گزارش رسانه‌ها، در اقدامی جانبدارانه، اکثر کشورهای غربی حمله ایران به اسرايیل را محکوم کردند. این در حالی است که ایران حق خود را برای پاسخ به حملات مرگبار اسرايیل به کنسولگری خود در دمشق محفوظ می‌داند. به گزارش اکسیوس، جو بایدن، ريیس جمهور ایالات متحده نیز گفت: «من به تازگی با تیم امنیت ملی خود برای اطلاع از حملات ایران علیه اسرايیل ملاقات کردم. تعهد ما نسبت به امنیت اسرايیل در برابر تهدیدات ایران و نیروهای نیابتی آن، مستحکم است.» بایدن اقامت آخر هفته خود را در اقامتگاه ساحلی خود در ایالت دلاور نیمه کاره رها کرده بود تا بعدازظهر شنبه با تیم امنیت ملی خود در کاخ سفید دیدار کند. او دقایقی قبل از اینکه مقامات اسرايیلی تایید کنند که پهپادهایی از ایران به سمت اهدافی در اسرايیل در حرکتند، به واشنگتن بازگشت. او در جلسه روز شنبه به وقت محلی و پس از حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرايیل، از نیروهای امریکایی که به اسرايیل کمک کردند تا به ادعای او «تقریبا تمام» پهپادها و موشک های شلیک شده از سوی ایران را سرنگون کند، تمجید کرد. او همچنین متعهد شد که واکنش جهانی به حمله بی سابقه تهران را هماهنگ کند. پنتاگون نیز در بیانیه‌ای مدعی شد که نیروهایش ده‌ها موشک و پهپاد پرتاب شده از ایران، عراق، سوریه و یمن را که به سمت اسرايیل در حرکت بودند، رهگیری کردند.

مایک جانسون، ريیس مجلس نمایندگان امریکا نیز در اظهارنظری مدعی شد که «از آنجایی که اسرايیل با این حمله از سوی ایران مواجه است، امریکا باید عزم کامل خود را برای ایستادن در کنار متحد حیاتی خود نشان دهد. جهان باید مطمئن باشد: اسرايیل تنها نیست.» اعضای کنگره هر دو حزب خواستار واکنش فوری امریکا به حمله گسترده هواپیماهای بدون سرنشین ایران به اسرايیل در روز شنبه شدند. سخنگوی دولت بایدن گفت که ایالات متحده «در کنار مردم اسرايیل خواهد ایستاد و از دفاع آنها در برابر این تهدیدهای ایران حمایت خواهد کرد.» استیو اسکالیز، رهبر اکثریت مجلس نمایندگان امریکا گفت که برنامه مجلس نمایندگان برای هفته آینده تغییر خواهد کرد و شامل رای‌گیری درباره «قانونی است که از متحد ما اسرايیل حمایت می‌کند و ایران و گروه‌های تروریستی نیابتی‌اش را پاسخگو می‌داند». برخی قانونگذاران از کنگره خواستند قانونی را برای پاسخ به این حمله تصویب کند. لاولر و سایر قانونگذاران جمهوری خواه کنگره نیز خواستار تلاش مجدد مجلس برای تصویب یک بسته کمک نظامی مستقل برای اسرايیل و همچنین تحریم صادرات نفت ایران شدند. دموکرات‌ها خواستار تصویب بسته کمکی 95 میلیارد دلاری سنا به اسرايیل، اوکراین و تایوان شدند. استنی هویر، رهبر پیشین اکثریت مجلس نمایندگان گفت: «متحدان ما نمی‌توانند بیش از این صبر کنند و ما نیز نباید صبر کنیم.»

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا گفت که «من حمله بی‌پروای ایران به اسرايیل را به شدیدترین وجه محکوم می کنم. این حملات خطر تشدید تنش و بی‌ثباتی منطقه را به همراه دارد. ایران بار دیگر نشان داد که قصد دارد در حیاط خلوت خود آشوب بپاشد. بریتانیا به دفاع از امنیت اسرايیل و همه شرکای منطقه‌ای ما از جمله اردن و عراق ادامه خواهد داد. در کنار متحدان‌مان، ما فورا برای تثبیت وضعیت و جلوگیری از تشدید بیشتر کار می‌کنیم. هیچ کس نمی‌خواهد شاهد خونریزی بیشتری باشد.»

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز به اظهارنظر در رابطه با رویارویی ایران با اسرايیل پرداخت و خواستار کاهش تنش‌ها در منطقه شد. او گفت که «من شدیدا تشدید تنش جدی ناشی از حمله گسترده جمهوری اسلامی ایران در عصر امروز علیه اسرايیل را محکوم می‌کنم و خواستار توقف فوری این خصومت‌ها هستم. من از خطر واقعی تشدید تنش ویرانگر در سطح منطقه عمیقا نگران هستم. من از همه طرف‌ها می‌خواهم حداکثر خویشتنداری را برای پرهیز از هرگونه اقدامی که می‌تواند منجر به درگیری‌های نظامی بزرگ در چند جبهه در خاورمیانه شود، به کار گیرند. من بارها تاکید کرده‌ام که نه منطقه و نه جهان توان تحمل رویارویی دیگری را ندارند.»

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نیز گفت که «کانادا به صراحت حملات هوایی ایران علیه اسرايیل را محکوم می‌کند. ما در کنار اسرايیل هستیم. پس از حمایت از حمله 7 اکتبر حماس، آخرین اقدامات ایران منطقه را بی‌ثبات‌تر کرده و صلح پایدار را دشوارتر می‌کند. این حملات بار دیگر نشان‌دهنده بی‌اعتنایی رژیم ایران به صلح و ثبات در منطقه است. ما از حق اسرايیل برای دفاع از خود و مردمش در برابر این حملات حمایت می‌کنیم.» جوزپ بورل، ريیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد که «اتحادیه اروپا حمله ایران به اسرايیل را به ‌شدت محکوم می‌کند. این حمله یک تشدید بی‌سابقه و تهدیدی جدی برای امنیت منطقه است.»

ريیس شورای اروپا چارلز میشل نیز نسبت به حمله ایران واکنش نشان داد و گفت که «به‌ شدت حمله ایران به اسرايیل را محکوم می‌کنیم. باید همه چیز برای جلوگیری از تشدید بیشتر در منطقه انجام شود. باید از خونریزی بیشتر جلوگیری شود. ما به پیگیری اوضاع از نزدیک با شرکای خود ادامه خواهیم داد.»

وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای که در واکنش به حملات تلافی‌جویانه ایران به اسرايیل منتشر کرد، از همه طرف‌ها خواسته است تا «آرامش و خویشتنداری» به خرج دهند. در بیانیه سخنگوی این وزارتخانه آمده است که «وضعیت جاری»، «آخرین سرریز درگیری غزه» است و افزود که «درگیری باید اکنون پایان یابد». این سخنگو همچنین گفت: «دیگر نباید در اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که خواستار آتش‌بس فوری است که در 25 مارس تصویب شد، تاخیر ایجاد شود. این بیانیه از کشورها به ویژه کشورهای دارای نفوذ خواست تا نقش سازنده‌ای برای صلح و ثبات منطقه ایفا کنند.»

در مقابل، هیات نمایندگی دايمی ایران در سازمان ملل از انتقام ایران در برابر حمله تروریستی اخیر رژیم اسرايیل به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی در پایتخت سوریه دفاع کرد. این هیات روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که اقدام نظامی ایران بر اساس ماده 51 منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک ما در دمشق صورت گرفت. بیانیه می‌افزاید که این موضوع را می‌توان به عنوان نتیجه‌گیری در نظر گرفت. با این حال، هیات نمایندگی ایران در بیانیه خود هشدار داد که اگر رژیم اسرايیل مرتکب اشتباه دیگری شود، پاسخ بعدی ایران می‌تواند «به طرز قابل توجهی شدیدتر» باشد. در پایان این بیانیه آمده است که این رویارویی بین ایران و رژیم اسرايیل است و «ایالات متحده باید از آن دوری کند». سید ابراهیم ريیسی، ريیس جمهور ایران نیز در پیامی ضمن تمجید از این عملیات اظهار داشت که «شب گذشته فرزندان غیور و دلاور شما در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری و هماهنگی همه بخش‌های دفاعی و سیاسی کشور، صفحه جدیدی از تاریخ اقتدار ایران را رقم زدند و درس عبرت‌آموزی به دشمن صهیونیستی دادند. تنبیه متجاوز که وعده صادق رهبر مقتدر و حکیم انقلاب اسلامی بود، محقق شد.» او در ادامه به اسرايیل هشدار داد که «اگر پاسخ بدهید، شدیدتر می‌زنیم.»

 

رویارویی در شمال

به گزارش الجزیره، با وجود حمله ایران، اسرايیل در چند ساعت گذشته نوار غزه را هدف قرار داده است. در طول شب، تعدادی از ساختمان‌های مسکونی در اردوگاه پناهندگان نصیرات ویران شد و مجروحان وجود داشت که برای درمان به بیمارستان العوده و الاقصی منتقل شدند. خبرنگار این شبکه در گزارشی نوشت در رفح، از همان ساعات اولیه صدای وزوز مداوم پهپادهای جاسوسی اسرايیل را می‌شنویم که آنها اطلاعاتی را برای اهداف احتمالی جمع آوری می‌کنند. درگیری در شمال غزه همچنان ادامه دارد. به گفته شاهدان عینی در شمال اردوگاه آوارگان نصیرات، پهپادهای اسرايیلی علیه مردم آتش گشوده‌اند. آنها همچنین گفتند که اسرايیل خانه‌ها و زمین‌های کشاورزی را تخریب می‌کند که به گفته کارشناسان می‌تواند نشانه‌ای باشد که اسرايیل در حال گسترش کریدوری است که اخیرا ایجاد کرده و شمال و جنوب نوار غزه را از هم جدا کرده است.

حملات اسرايیل به جنوب لبنان، حتی پس از حملات تلافی‌جویانه ایران به اسرايیل ادامه دارد. به گزارش خبرنگار الجزیره این حملات به مناطق نبی شیت در منطقه بقاع، اقلیم الطفاح و خیام بوده است. همچنین گزارش‌هایی نیز از حمله جنگنده‌های اسرايیلی به بعلبک مخابره شده است. تبادل آتش بین نیروهای اسرايیلی و حزب‌الله از زمان آغاز جنگ غزه تقریبا روزانه ادامه داشته و عمدتا به مناطق مرزی محدود شده است. اما شدت و فراوانی آنها افزایش یافته و ترس از یک درگیری گسترده‌تر را افزایش داده است. ارتش رژیم اسرايیل روز شنبه اعلام کرد که 40 پرتاب از لبنان را رهگیری کرده است که بزرگ‌ترین حمله حزب‌الله از 7 اکتبر تاکنون قلمداد می‌شود.

به نظر می‌رسد که اوضاع در بخش‌های دیگر منطقه به آرامش نسبی بازگشته است. تلویزیون دولتی اردن به نقل از مقامات هوانوردی گفته است که عربستان سعودی حریم هوایی خود را پس از بسته شدن آن در اواخر شب گذشته به دلیل پرتاب‌های هوایی ایران، بازگشایی کرده است. مقام هوانوردی عراق همچنین گفت خطرات امنیتی اکنون برطرف شده و حریم هوایی کشور دوباره باز شده است.

 

فاز تازه تنش

اسرايیل تهدید کرده است که به حمله ایران پاسخ خواهد داد. به نظر می‌رسد رویارویی تهران و تل‌آویو با حمله اخیر ایران علیه اهدافی در اسرايیل وارد فاز تازه‌ای شده است که می‌تواند برای کل منطقه عواقبی داشته باشد. حال پرسش این است که واکنش اسرايیل در مرحله بعد چه خواهد بود؟ آیا رویارویی منطقه‌ای گسترده‌تری آغاز شده است؟ ایالات متحده چه نقشی ایفا خواهد کرد؟

جو بایدن صراحتا به نتانیاهو گفته است که در هر گونه حمله علیه ایران با اسرايیل همراه نخواهد بود. مقامات ایران هم تهدید کرده‌اند که هر گونه پاسخی از سوی اسرايیل با ضربات بیشتر و شدیدتر ایران همراه خواهد شد. به عقیده جاناتان پانیکوف، پاسخ نهایی به نوع تفسیر آن از حمله ایران و احتمالا با تاثیر آن بر زمین در اسرايیل تعیین می شود. او مدعی است که مرگ و انهدام پرسنل نظامی و به ویژه غیرنظامیان می‌تواند بر کنش اسرايیل تاثیر بگذارد. پانیکوف ادعا کرد که پاسخ نظامی مستقیم ایران تمامی محاسبات را در تل‌آویو به هم ریخته است و به نظر قدرت نظامی ایران خود می‌تواند عاملی برای عدم ترغیب تل‌آویو به واکنش باشد. دانیل موتون، تحلیلگر موسسه شورای آتلانتیک نیز معتقد است که اسرايیل به‌ شدت بر کمک ایالات متحده برای پاسخ احتمالی به حمله ایران متکی است. او گفت که عدم هماهنگی‌های اخیر میان اسرايیل و ایالات متحده باعث شده است که موضع اسرايیل در کاخ سفید تضعیف شود. جینا ابرکرومبی-وینستانلی از مرکز استراتژی و امنیت اسکوکرافت نیز گفت که هدف ایران و عزت آن از این برای مقامات ایران راضی‌کننده خواهد بود. او معتقد است که مقامات ایران مقاصد خود را اعلام کرده‌اند و علنا مسوولیت آن را بر عهده گرفته‌اند. او نوشت که تاثیر پیروزی روانی این حمله برای ایران بالا بود و به همان اندازه شکست روانی اسرايیل را به همراه داشته است. دنی سیترینوویچ از اعضای غیرمقیم برنامه‌های خاورمیانه شورای آتلانتیک نیز بر آن است که حمله ایران به رویارویی منطقه‌ای منجر نخواهد شد. او می نویسد که اسرايیل که همچنان اهدافی در غزه را ناتمام می‌بیند، هر گونه گسترش درگیری کنونی برای این اهداف معکوس خواهد بود. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
تیتر خبرها
سپاس از برادران سپاهي‌ام به خاطر افتخاري كه آفريدند سیاست گران و شکست خورده تقلای نتانیاهو برای گسترش بحران بی‌نتیجه است عرفات و من و ستون پنجم! از 1آوريل تا 14 آوريل چه گذشت؟ تكميل و تثبيت قدرت بازدارندگي ايران با ديپلماسي تشديد تنش‌ها يا بازگشت آرامش ؟ حمله نظامي به اسراييل چشم‌انداز پيش رو تحول موازنه قدرت و معماي امنيت در غرب آسيا گرايش تدريجي روشنفكران ايراني به اسلام سياسي یک دورهمی دوستانه تئاتری یا ساختن یک اجتماع انسانی؟ خوشبختی اندوهبار نفرین به سفر که هر چه کرد او کرد داستان کلنل پسیان بخش دوم سپاس از برادران سپاهي‌ام به خاطر افتخاري كه آفريدند سیاست گران و شکست خورده تقلای نتانیاهو برای گسترش بحران بی‌نتیجه است از 1آوريل تا 14 آوريل چه گذشت؟ حمله ايران به اسراييل؛ تشديد تنش‌ها يا بازگشت آرامش ؟ مجازات آسمانی اسراییل ایران با 300 پهپاد و موشک پایگاه‌های اسرايیل در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داد بازارهای جهانی در سردرگمي و انتظار
کارتون
کارتون