صد كتاب ماندگار قرن
معصومه ابراهيمي و فرهادي طاهري در نشست «صد كتاب ماندگار قرن» از كتاب «مستطاب آشپزي؛ از سير تا پياز» ميگويند.
پانزدهمين نشست از سلسله نشستهاي «صد كتاب ماندگار قرن» به معرفي و بررسي كتاب «مستطاب آشپزي؛ از سير تا پياز» نوشته نجف دريابندري اختصاص دارد كه روز يكشنبه، دهم تيرماه از ساعت ۱۰ در مركز همايشهاي بينالمللي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران برگزار ميشود.
معصومه ابراهيمي - پژوهشگر حوزه انسان شناسي فرهنگي و نويسنده- و فرهاد طاهري -پژوهشگر تاريخ فرهنگ معاصر ايران- سخنرانان اين مراسم هستند و مهدي مظفري ساوجي - شاعر و پژوهشگر - نيز دبير اين نشست است.
محمد زهرايي، مدير نشر كارنامه بعد از چشيدن دستپخت نجف دريابندري، به او پيشنهاد ميدهد يك كتاب آشپزي بنويسد و دريابندري به كمك و همكاري همسرش، فهيمه راستكار، پس از هشتسال كار مستمر، دو جلد كتاب تأليف ميكند كه جلد اولش شرحي بر تاريخ و فرهنگ و آداب و سنتها و در واقع «مكاتب آشپزي» است و جلد دومش دستور پخت انواع غذاها و خوراكها و چيزهاي ديگر.
اين كتاب تاكنون ۴۰ بار تجديد چاپ شده و يكي از معروفترين و پرفروشترين كتابهای آشپزي است.