خنثی کردن لابيگريهاي مخرب در انتصابات
با اجرايي کردن پيشنهادهاي زير ميتوان كشور را در مسير شايستهسالاري مستقر نمود و از شرايط زيانبار كنوني نجات داد:
1- تعيين شاخص براي انتخاب مديران.
2- تعيين كارگروهي براي بررسي برنامه مديران و رتبهبندي برنامهها در وزارتخانهها، سازمانها و صندوقهاي بازنشستگي و شركتها و غيره.
3- بررسي دقيق و ميداني عملكرد گذشته افراد شاخص در حوزه مورد بررسي مثلا شناسايي افراد شاخص عملگراي صاحب ايده در صنعت برق، گاز، پتروشيمي و... و بررسي افكار ايدهها و عملكرد گذشته هر يك از آنها.
4- امتياز دادن به عملكرد مديريتي گذشته اشخاص مطرح شده براي هر سمت که ميبايست جدولي بر اساس 10 تا 20 شاخص مهم تهيه شود و افرادي كه گزينه ميشوند و حتي افرادي كه از جايي پيشنهاد نشدهاند اما سوابق آنها و ايدههاي آنها نشاندهنده نخبگي آن در حوزه خاصي است در اين جدول مورد سنجش و مقايسه قرار گيرند مثلا در جدول شاخصهاي زير معيار و شاقول انتخاب باشد:
- امتياز ميزان تحولگرايي و توسعه در مسووليتهاي گذشته
- امتياز دانش و توان علمي و فني در حوزه مد نظر
- امتياز برنامهها و اهداف
- امتياز ميزان علاقه، انگيزه و تعهد به خصوصيسازي واقعي شركت يا شركتهاي تحت مديريت
- امتياز مشورتپذيري و كار تيمي
- امتياز شجاعت تصميمگيريهاي بزرگ و مهم و توان ريسك پذيري
- ساير ويژگيهاي مهم
سه نفري كه بيشترين امتياز را كسب کردهاند به مقام تصميمگيرنده جهت انتخاب يكي از سمت مد نظر معرفي شوند. ملاك و معيار امتيازات فوق باشند نه باند بازي و لابيگري و بدهبستانهاي اقتصادي و سياسي، و لازم است بر كار كميته فوق نظارت شود و خروجي آن نخبهترينها باشند. اگر غير از اين باشد مردم و نخبگان نااميد و سرخورده ميشوند و كشور در مسير افول سير خواهد کرد. دلسوزان بايد با تمام توان ناظر و پايبند به اين اهداف و چارچوبها باشند. رسانهها بايد ناظر و مطالبهگر وی تحليلكننده صادقي براي ملت خود باشند.
5- برنامهريزي دقيق و همهجانبه جهت خروج دولت و سازمانها و صندوقهاي بازنشستگي از مالكيت و مديريت شركتهايي كه شركتهاي خصوصي و سرمايهگذاران داخلي يا خارجي توان خريد سهام آنها را دارند، به هر طريق ممكن انگيزه لازم براي سرمايهگذاران ايجاد شود و دولت از شر بنگاهداري نجات يابد.